CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Nitro mack retard 5 mg, capsule
Compozitie - Nitro mack retard 5 mg, capsule
1 capsula contine: componentele active terapeutic: 5 mg trinitrat de glicerol (Nitroglicerina). Alte componente: talc, etilceluloza, lactoza, schellack (2 rom) coloranti E132, E17 si E172.

Indicatii - Nitro mack retard 5 mg, capsule
Profilaxia si tratamentul de lunga durata a anginei pectorale. Insuficienta cardiaca cronica (combinat cu glicozizi cardiaci, diuretice, inhibitori ACE, vasodilatatori arteriali). Hipertensiune pulmonara.

Doze si mod de administrare - Nitro mack retard 5 mg, capsule
Daca nu se prescrie altfel, 1 capsula de 2 ori pe zi; in cazuri mai grave 1 capsula Nitro Mack Retard 5 mg de 3 ori pe zi. Posologia se stabileste individual in functie de nivel. Este indicat sa se inceapa cu dozele cele mai mici recomandate. Capsulele se vor inghiti fara sa fie mestecate. Durata tratamentului va fi stabilita de medic. Observatie: Nitro Mack Retard 5 mg nu trebuie sa fie folosit dupa expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj. Medicamentul va fi pastrat ferit de accesul copiilor!

Contraindicatii - Nitro mack retard 5 mg, capsule
Nitro Mack Retard 5 mg nu trebuie sa fie administrat in cazuri de: colaps circulator acut; hipotensiune marcata (tensiune sistolica mai mica sau egala cu 90 mmHg); soc cardiogen, atata timp cat nu este asigurata prin contrapulsatie intraaortica sau prin medicamente pozitiv inotrope o suficienta presiune diastolica terminala ventriculara stanga.

Masuri de precautie - Nitro mack retard 5 mg, capsule
Sarcina si alaptare: cercetarile experimentale pe animal nu au demonstrat nici un indiciu de periclitare a fatului dupa administrarea de nitroglicerina. In timpul sarcinii si alaptarii, administrarea produsului Nitro Mack Retard 5 mg trebuie facuta totusi numai pe baza unor indicatii severe si sub supraveghere medicala. Efectele asupra conducatorilor auto si a celor care deservesc masini: acest medicament poate modifica chiar la o administrare corecta puterea de reactie in asa masura incat sa fie afectate capacitatea de participare activa la circulatia stradala sau la deservirea masinilor. Aceste efecte sunt potentate prin consumul concomitent de alcool.

Reactii adverse - Nitro mack retard 5 mg, capsule
Cefalee prin vasodilatatie, de obicei la inceputul tratamentului, poate aparea deseori; roseata fetei, hipotensiune ortostatica si tahicardie reflexa sunt semnalate cateodata. Mai rar apar stari de colaps, uneori insotite de tulburari ale ritmului cardiac. In cazuri rare, cu o scadere marcata a tensiunii poate aparea o intensificare a simptomaticii anginei pectorale.

1 capsula contine: componentele active terapeutic: 5 mg trinitrat de glicerol (Nitroglicerina). Alte componente: talc, etilceluloza, lactoza, schellack (2 rom) coloranti E132, E17 si E172. Profilaxia si tratamentul de lunga durata a anginei pectorale. Insuficienta cardiaca cronica (combinat cu glicozizi cardiaci, diuretice, inhibitori ACE, vasodilatatori arteriali). Hipertensiune pulmonara. )))Doze si mod de administrare Daca nu se prescrie altfel, 1 capsula de 2 ori pe zi; in cazuri mai grave 1 capsula Nitro Mack Retard 5 mg de 3 ori pe zi. Posologia se stabileste individual in functie de nivel. Este indicat sa se inceapa cu dozele cele mai mici recomandate. Capsulele se vor inghiti fara sa fie mestecate. Durata tratamentului va fi stabilita de medic. Observatie: Nitro Mack Retard 5 mg nu trebuie sa fie folosit dupa expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj. Medicamentul va fi pastrat ferit de accesul copiilor! )))Contraindicatii Nitro Mack Retard 5 mg nu trebuie sa fie administrat in cazuri de: colaps circulator acut; hipotensiune marcata (tensiune sistolica mai mica sau egala cu 90 mmHg); soc cardiogen, atata timp cat nu este asigurata prin contrapulsatie intraaortica sau prin medicamente pozitiv inotrope o suficienta presiune diastolica terminala ventriculara stanga. )))Masuri de precautie Sarcina si alaptare: cercetarile experimentale pe animal nu au demonstrat nici un indiciu de periclitare a fatului dupa administrarea de nitroglicerina. In timpul sarcinii si alaptarii, administrarea produsului Nitro Mack Retard 5 mg trebuie facuta totusi numai pe baza unor indicatii severe si sub supraveghere medicala. Efectele asupra conducatorilor auto si a celor care deservesc masini: acest medicament poate modifica chiar la o administrare corecta puterea de reactie in asa masura incat sa fie afectate capacitatea de participare activa la circulatia stradala sau la deservirea masinilor. Aceste efecte sunt potentate prin consumul concomitent de alcool. Cefalee prin vasodilatatie, de obicei la inceputul tratamentului, poate aparea deseori; roseata fetei, hipotensiune ortostatica si tahicardie reflexa sunt semnalate cateodata. Mai rar apar stari de colaps, uneori insotite de tulburari ale ritmului cardiac. In cazuri rare, cu o scadere marcata a tensiunii poate aparea o intensificare a simptomaticii anginei pectorale.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente