CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Nistatina, pulbere




Compozitie - Nistatina, pulbere
Flacoane continand 6 g pulbere ce contine 2.400.000 UI Nistatin, 1 ml de suspensie contine 120.000 UI.

Actiune terapeutica - Nistatina, pulbere
Nystatin este un antibiotic polienic ce interfera (prin legarea sterolilor, in principal a ergosterolului) cu permeabilitatea membranei celulare a fungilor sensibili. Actioneaza in principal peCandida spp., dar si pe Aspergilus spp., Coccidiosides immitis, Cryptococcus neoformans, Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatidis.

Indicatii - Nistatina, pulbere
Candidoze superficiale mucoase (orala, gastrointestinala, vaginala) si cutanate. Suspensia se administreaza oral la copii si la persoanele cu leziuni oro-faringiene importante, precum si ca aplicatie locala pe piele si mucoase. Asociat cu antibiotice pentru supresia dezvoltarii exagerate a florei intestinale.

Doze si mod de administrare - Nistatina, pulbere
Suspensia se prepara prin introducerea in flaconul cu pulbere a 20 ml apa distilata (2 fiole), dupa care se agita energic flaconul timp de 2-3 minute. Suspensia astfel obtinuta contine 120 000 U.I. Nystatin/ml. Suspensia gata preparata se utilizeaza timp de 4-6 zile daca se pastreaza la temperatura camerei si circa 10 zile daca este conservata la frigider; se agita energic flaconul inainte de fiecare intrebuintare. Pentru tratamentul candidozei esofagiene sau intestinale, se administreaza. La adulti, doze de 500 000 sau 1 000 000 UI, oral de 3-4 ori pe zi; la copii, 100 000 UI sau mai mult, oral de 3-4 ori pe zi. Pentru tratamentul leziunilor bucale, 100 000 UI de 4 ori pe zi. La nou-nascuti, se pot administra doze de 100 000 UI de maximum 4 ori pe zi. In infectiile vaginale, se administreaza de 2 ori pe zi cate 100 000-200 000 UI, in tamponament local.

Contraindicatii - Nistatina, pulbere
Alergie specifica.

Reactii adverse - Nistatina, pulbere
Uneori greata, voma, diaree (la doze mari), rar iritatie la aplicare locala sau intravaginal, foarte rar reactii alergice (la Nystatin sau la candidina eliberata prin distrugerea ciupercii).

Flacoane continand 6 g pulbere ce contine 2.400.000 UI Nistatin, 1 ml de suspensie contine 120.000 UI. Nystatin este un antibiotic polienic ce interfera (prin legarea sterolilor, in principal a ergosterolului) cu permeabilitatea membranei celulare a fungilor sensibili. Actioneaza in principal peCandida spp., dar si pe Aspergilus spp., Coccidiosides immitis, Cryptococcus neoformans, Histoplasma capsulatum, Blastomyces dermatidis. Candidoze superficiale mucoase (orala, gastrointestinala, vaginala) si cutanate. Suspensia se administreaza oral la copii si la persoanele cu leziuni oro-faringiene importante, precum si ca aplicatie locala pe piele si mucoase. Asociat cu antibiotice pentru supresia dezvoltarii exagerate a florei intestinale. )))Doze si mod de administrare Suspensia se prepara prin introducerea in flaconul cu pulbere a 20 ml apa distilata (2 fiole), dupa care se agita energic flaconul timp de 2-3 minute. Suspensia astfel obtinuta contine 120 000 U.I. Nystatin/ml. Suspensia gata preparata se utilizeaza timp de 4-6 zile daca se pastreaza la temperatura camerei si circa 10 zile daca este conservata la frigider; se agita energic flaconul inainte de fiecare intrebuintare. Pentru tratamentul candidozei esofagiene sau intestinale, se administreaza. La adulti, doze de 500 000 sau 1 000 000 UI, oral de 3-4 ori pe zi; la copii, 100 000 UI sau mai mult, oral de 3-4 ori pe zi. Pentru tratamentul leziunilor bucale, 100 000 UI de 4 ori pe zi. La nou-nascuti, se pot administra doze de 100 000 UI de maximum 4 ori pe zi. In infectiile vaginale, se administreaza de 2 ori pe zi cate 100 000-200 000 UI, in tamponament local. )))Contraindicatii Alergie specifica. Uneori greata, voma, diaree (la doze mari), rar iritatie la aplicare locala sau intravaginal, foarte rar reactii alergice (la Nystatin sau la candidina eliberata prin distrugerea ciupercii).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente