CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Neocristepin, drajeuri
Compozitie - Neocristepin, drajeuri
Drajeuri continand reserpina 0,1 mg, dihidro-ergocristina mesilat 0,58 mg si clortalidona 25 mg

Actiune terapeutica - Neocristepin, drajeuri
Asociatie antihipertensiva, actioneaza vasodilatator si deprimant cardiac prin reserpina, care inhiba terminatiile adrenergice, vasodilatator blocant a-adrenergic prin dihidroergocristina, vasodilatator si diuretic prin clortalidona. Efectul antihipertensiv se dezvolta dupa circa o saptamana de tratament si este deplin dupa 2-4 saptamani.

Indicatii - Neocristepin, drajeuri
Hipertensiune esentiala si renala, moderata sau severa, care nu raspunde la monoterapie cu un diuretic sau cu un blocant b-adrenergic.

Doze si mod de administrare - Neocristepin, drajeuri
Oral, tratamentul se incepe cu 1 drajeu/zi (in cazurile grave de 2 ori/zi); pentru intretinere cate 1 drajeu la fiecare 2-3 zile.

Contraindicatii - Neocristepin, drajeuri
Depresii endogene prezente sau in antecedente, boala ulceroasa in evolutie, alergie la unul din componente, alergie la sulfamide; prudenta sau se evita la persoanele cu ulcer in antecedente, la hepatici si la renali, in prezenta tulburarilor hemato poiezei; prudenta la diabetici. in rest aceleasi ca pentru Hiposerpil, Clortalidona (preparate romanesti) si Brinerdin (Sandoz).

Reactii adverse - Neocristepin, drajeuri
Hipokaliemie, congestie nazala, uscaciunea gurii, ameteli, hipotensiune ortostatica, anorexie, pirozis, greata, voma, diaree, colici, disfunctie sexuala, somnolenta, stare depresiva.

Drajeuri continand reserpina 0,1 mg, dihidro-ergocristina mesilat 0,58 mg si clortalidona 25 mg Asociatie antihipertensiva, actioneaza vasodilatator si deprimant cardiac prin reserpina, care inhiba terminatiile adrenergice, vasodilatator blocant a-adrenergic prin dihidroergocristina, vasodilatator si diuretic prin clortalidona. Efectul antihipertensiv se dezvolta dupa circa o saptamana de tratament si este deplin dupa 2-4 saptamani. Hipertensiune esentiala si renala, moderata sau severa, care nu raspunde la monoterapie cu un diuretic sau cu un blocant b-adrenergic. )))Doze si mod de administrare Oral, tratamentul se incepe cu 1 drajeu/zi (in cazurile grave de 2 ori/zi); pentru intretinere cate 1 drajeu la fiecare 2-3 zile. )))Contraindicatii Depresii endogene prezente sau in antecedente, boala ulceroasa in evolutie, alergie la unul din componente, alergie la sulfamide; prudenta sau se evita la persoanele cu ulcer in antecedente, la hepatici si la renali, in prezenta tulburarilor hemato poiezei; prudenta la diabetici. in rest aceleasi ca pentru Hiposerpil, Clortalidona (preparate romanesti) si Brinerdin (Sandoz). Hipokaliemie, congestie nazala, uscaciunea gurii, ameteli, hipotensiune ortostatica, anorexie, pirozis, greata, voma, diaree, colici, disfunctie sexuala, somnolenta, stare depresiva.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente