CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Navoban




Compozitie - Navoban
Substanta activa: tropisetron clorhidrat.

Actiune terapeutica - Navoban
Antagonist al receptorilor 5-HT3. Antiemetic.

Indicatii - Navoban
Prevenirea gretei si a varsaturilor induse de chimioterapia anticanceroasa.

Doze si mod de administrare - Navoban
Navoban-ul este recomandat in cure de 6 zile, 5 mg pe zi, administrat intravenos in ziua 1, imediat inaintea chimioterapiei anticanceroase, fie ca perfuzie (o fiola diluata in 100 ml de solvent comun, cum ar fi ser fiziologic normal, solutie Ringer, glucoza 5% sau fructoza 5%), fie ca injectie lenta, urmata de administrare orala in zilele 2-6. Folosirea la cei care metabolizeaza lent sparteina/debrisochina: la pacientii din acest grup (circa 8% din populatia alba), perioada de eliminare a tropisetronului se prelungeste (fiind de 4-5 ori mai lunga decat la cei care metabolizeaza rapid). Totusi, cand s-a administrat Navoban intravenos in doze de pana la 40 mg de doua ori pe zi, timp de 7 zile, la voluntari sanatosi care metabolizeaza lent, nu au aparut efecte adverse. Aceste observatii indica faptul ca, in cure de 6 zile, la pacientii cu metabolism slab, doza zilnica de 5 mg nu trebuie redusa. Folosirea la pacientii cu deficit functional hepatic sau renal: nu apare nici o modificare in farmacocinetica tropisetronului la pacientii cu hepatita acuta sau steatoza hepatica. Dimpotriva, pacientii cu ciroza hepatica sau functie renala afectata pot avea concentratii in plasma cu pana la 50% mai mari decat voluntarii sanatosi din grupul celor care metabolizeaza rapid sparteina/debrisochina. Cu toate acestea, nu este necesara reducerea dozei la acesti pacienti cand se administreaza doza recomandata de 5 mg Navoban pe zi, in cure de 6 zile. Folosirea la copii: deoarece experienta cu Navoban la copii este inca limitata, nu recomandam folosirea lui. Folosirea la pacientii in varsta: nu detinem dovezi ca pacientii in varsta ar necesita doze diferite sau ar prezenta efecte secundare diferite de cele ale pacientilor mai tineri.

Contraindicatii - Navoban
Hipersensibilitate la tropisetron sau la orice alt component al preparatelor.

Masuri de precautie - Navoban
La pacientii cu hipertensiune necontrolata trebuie evitate dozele zilnice de Navoban mai mari de 10 mg, deoarece pot provoca cresterea suplimentara a presiunii sanguine. Sarcina si alaptare: Navoban-ul nu va fi administrat femeilor gravide. Nu se stie daca tropisetronul este excretat in laptele matern, de aceea pacientele tratate cu Navoban nu trebuie sa alapteze.

Reactii adverse - Navoban
In general, Navoban-ul este bine tolerat, iar efectele secundare sunt trecatoare la doza recomandata. Reactiile adverse cele mai frecvent observate sunt: cefalee, constipatie, ameteala, oboseala si tulburari gastrointestinale cu dureri abdominale si diaree. Unele pot fi provocate de chimioterapia concomitenta sau de boala.

Substanta activa: tropisetron clorhidrat. Antagonist al receptorilor 5-HT3. Antiemetic. Prevenirea gretei si a varsaturilor induse de chimioterapia anticanceroasa. )))Doze si mod de administrare Navoban-ul este recomandat in cure de 6 zile, 5 mg pe zi, administrat intravenos in ziua 1, imediat inaintea chimioterapiei anticanceroase, fie ca perfuzie (o fiola diluata in 100 ml de solvent comun, cum ar fi ser fiziologic normal, solutie Ringer, glucoza 5% sau fructoza 5%), fie ca injectie lenta, urmata de administrare orala in zilele 2-6. Folosirea la cei care metabolizeaza lent sparteina/debrisochina: la pacientii din acest grup (circa 8% din populatia alba), perioada de eliminare a tropisetronului se prelungeste (fiind de 4-5 ori mai lunga decat la cei care metabolizeaza rapid). Totusi, cand s-a administrat Navoban intravenos in doze de pana la 40 mg de doua ori pe zi, timp de 7 zile, la voluntari sanatosi care metabolizeaza lent, nu au aparut efecte adverse. Aceste observatii indica faptul ca, in cure de 6 zile, la pacientii cu metabolism slab, doza zilnica de 5 mg nu trebuie redusa. Folosirea la pacientii cu deficit functional hepatic sau renal: nu apare nici o modificare in farmacocinetica tropisetronului la pacientii cu hepatita acuta sau steatoza hepatica. Dimpotriva, pacientii cu ciroza hepatica sau functie renala afectata pot avea concentratii in plasma cu pana la 50% mai mari decat voluntarii sanatosi din grupul celor care metabolizeaza rapid sparteina/debrisochina. Cu toate acestea, nu este necesara reducerea dozei la acesti pacienti cand se administreaza doza recomandata de 5 mg Navoban pe zi, in cure de 6 zile. Folosirea la copii: deoarece experienta cu Navoban la copii este inca limitata, nu recomandam folosirea lui. Folosirea la pacientii in varsta: nu detinem dovezi ca pacientii in varsta ar necesita doze diferite sau ar prezenta efecte secundare diferite de cele ale pacientilor mai tineri. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la tropisetron sau la orice alt component al preparatelor. )))Masuri de precautie La pacientii cu hipertensiune necontrolata trebuie evitate dozele zilnice de Navoban mai mari de 10 mg, deoarece pot provoca cresterea suplimentara a presiunii sanguine. Sarcina si alaptare: Navoban-ul nu va fi administrat femeilor gravide. Nu se stie daca tropisetronul este excretat in laptele matern, de aceea pacientele tratate cu Navoban nu trebuie sa alapteze. In general, Navoban-ul este bine tolerat, iar efectele secundare sunt trecatoare la doza recomandata. Reactiile adverse cele mai frecvent observate sunt: cefalee, constipatie, ameteala, oboseala si tulburari gastrointestinale cu dureri abdominale si diaree. Unele pot fi provocate de chimioterapia concomitenta sau de boala.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente