CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Nalixid, capsule




Forma de prezentare - Nalixid, capsule
Cps. 500 mg; ct. × 3 blist. × 10 cps. (P-RF)"

Indicatii - Nalixid, capsule
Infectii urinare. Profilactic, inainte si dupa interventii in sfera urogenitala."

Dozaj si mod de administrare - Nalixid, capsule
Adulti: 4 g/zi in primele 1-2 saptamani, apoi, daca este nevoie, cate 2 g/zi. Copii: 0,055 g/kg/zi in 4 prize egale. In caz de terapie prelungita 0,033 g/kg/zi."

Contraindicatii - Nalixid, capsule
Infectii cu germeni rezistenti la acid nalidixic. In primul trimestru al sarcinii si in prima luna de viata."

Atentionari - Nalixid, capsule
Evitarea expunerii la soare. Se impune testarea periodica a sensibilitatii germenilor. Metabolitii sai pot determina, in anumite teste, valori incorecte pentru glucoza, 17-cetosteroizi urinari. Daca trat. se continua peste 14 zile, se impune efectuarea periodica a examenului hematologic si a probelor functionale hepatice si renale. Asocierea cu nitrofurantoina, cloramfenicolul si tetraciclinele nu este indicata. Prudenta in timpul tratamentul cu anticoagulante cumarinice."

Reactii adverse - Nalixid, capsule
Tulburari gastrointestinale, fenomene alergice, reactii cutanate de fotosensibilizare. Mai rar somnolenta, cefalee, ameteli, colestaza, parestezii, trombopenie sau anemie hemolitica. Uneori tulburari de vedere. Psihoze toxice sau convulsive la persoane predispuse. La sugari si la copii, rar, semne de hipertensiune intracraniana."

)))Forma de prezentare Cps. 500 mg; ct. × 3 blist. × 10 cps. (P-RF)" Infectii urinare. Profilactic, inainte si dupa interventii in sfera urogenitala." )))Dozaj si mod de administrare Adulti: 4 g/zi in primele 1-2 saptamani, apoi, daca este nevoie, cate 2 g/zi. Copii: 0,055 g/kg/zi in 4 prize egale. In caz de terapie prelungita 0,033 g/kg/zi." )))Contraindicatii Infectii cu germeni rezistenti la acid nalidixic. In primul trimestru al sarcinii si in prima luna de viata." )))Atentionari Evitarea expunerii la soare. Se impune testarea periodica a sensibilitatii germenilor. Metabolitii sai pot determina, in anumite teste, valori incorecte pentru glucoza, 17-cetosteroizi urinari. Daca trat. se continua peste 14 zile, se impune efectuarea periodica a examenului hematologic si a probelor functionale hepatice si renale. Asocierea cu nitrofurantoina, cloramfenicolul si tetraciclinele nu este indicata. Prudenta in timpul tratamentul cu anticoagulante cumarinice." Tulburari gastrointestinale, fenomene alergice, reactii cutanate de fotosensibilizare. Mai rar somnolenta, cefalee, ameteli, colestaza, parestezii, trombopenie sau anemie hemolitica. Uneori tulburari de vedere. Psihoze toxice sau convulsive la persoane predispuse. La sugari si la copii, rar, semne de hipertensiune intracraniana."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente