CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Myolastan, comprimate filmate
Indicatii - Myolastan, comprimate filmate
Miorelaxant din clasa benzodiazepinelor (diminueaza contracturile musculare).

Doze si mod de administrare - Myolastan, comprimate filmate
Adulti: posologia va fi inceputa cu un comprimat seara la culcare, crescand progresiv cu cate o jumatate de comprimat pe zi pana se ajunge la administrarea a 2 comprimate pe zi, repartizate astfel: cate o jumatate de comprimat dimineata si la pranz si 1 comprimat seara la culcare, sau 1 priza unica seara. Pacienti spitalizati sau la pat: doza initiala este 1 comprimat seara, la culcare. Se poate creste treptat cu cate o jumatate de comprimat zilnic, pana se ajunge la 3 comprimate pe zi, repartizate in 2 prize (1 comprimat dimineata si 2 seara, la culcare), sau in 3 prize zilnice. Varstnici: se recomanda diminuarea dozei. Jumatate din doza terapeutica medie poate fi suficienta. Posologia variaza de la o persoana la alta. Ea nu depinde de gravitatea tulburarilor, ci de reactiile fiecaruia. Numai medicul poate stabili posologia. De obicei, durata tratamentului este de cateva zile. intreruperea tratamentului: in cazul tratamentului prelungit sau cu doze crescute, intreruperea tratamentului trebuie sa se faca progresiv, prin diminuarea dozelor la intervale de mai multe zile. intreruperea brusca dupa un tratament prelungit poate antrena irascibilitate si tulburari de somn timp de cateva zile. Aceste tulburari dispar spontan. Este absolut necesar sa va conformati prescriptiei medicale si sa nu prelungiti tratamentul peste perioada indicata de medic.

Contraindicatii - Myolastan, comprimate filmate
Alergie la benzodiazepine; insuficienta respiratorie; miastenie. Avertizari: orice tratament cu benzodizepine poate antrena dependenta fizica si psihica. Instalarea dependentei este favorizata de durata tratamentului, de doza, de asocierea cu alte anxiolitice, hipnotice sau alcool. In urma unui tratament de lunga durata sau cu doze mari, aceasta stare poate fi insotita in momentul intreruperii tratamentului de simptomele sindromului de abstinenta (insomnie, dureri de cap, dureri musculare, anxietate, irascibilitate, agitatie). Intreruperea progresiva a tratamentului permite evitarea acestor efecte.

Masuri de precautie - Myolastan, comprimate filmate
Afectiuni hepatice, renale sau musculare (miastenie), sarcina si alaptare; riscul de somnolenta si diminuare a reflexelor determina nesiguranta in timpul conducerii auto sau al manevrarii utilajelor in miscare.

Reactii adverse - Myolastan, comprimate filmate
Somnolenta, tulburari de memorie; eruptii cutanate, ameteli.

Miorelaxant din clasa benzodiazepinelor (diminueaza contracturile musculare). )))Doze si mod de administrare Adulti: posologia va fi inceputa cu un comprimat seara la culcare, crescand progresiv cu cate o jumatate de comprimat pe zi pana se ajunge la administrarea a 2 comprimate pe zi, repartizate astfel: cate o jumatate de comprimat dimineata si la pranz si 1 comprimat seara la culcare, sau 1 priza unica seara. Pacienti spitalizati sau la pat: doza initiala este 1 comprimat seara, la culcare. Se poate creste treptat cu cate o jumatate de comprimat zilnic, pana se ajunge la 3 comprimate pe zi, repartizate in 2 prize (1 comprimat dimineata si 2 seara, la culcare), sau in 3 prize zilnice. Varstnici: se recomanda diminuarea dozei. Jumatate din doza terapeutica medie poate fi suficienta. Posologia variaza de la o persoana la alta. Ea nu depinde de gravitatea tulburarilor, ci de reactiile fiecaruia. Numai medicul poate stabili posologia. De obicei, durata tratamentului este de cateva zile. intreruperea tratamentului: in cazul tratamentului prelungit sau cu doze crescute, intreruperea tratamentului trebuie sa se faca progresiv, prin diminuarea dozelor la intervale de mai multe zile. intreruperea brusca dupa un tratament prelungit poate antrena irascibilitate si tulburari de somn timp de cateva zile. Aceste tulburari dispar spontan. Este absolut necesar sa va conformati prescriptiei medicale si sa nu prelungiti tratamentul peste perioada indicata de medic. )))Contraindicatii Alergie la benzodiazepine; insuficienta respiratorie; miastenie. Avertizari: orice tratament cu benzodizepine poate antrena dependenta fizica si psihica. Instalarea dependentei este favorizata de durata tratamentului, de doza, de asocierea cu alte anxiolitice, hipnotice sau alcool. In urma unui tratament de lunga durata sau cu doze mari, aceasta stare poate fi insotita in momentul intreruperii tratamentului de simptomele sindromului de abstinenta (insomnie, dureri de cap, dureri musculare, anxietate, irascibilitate, agitatie). Intreruperea progresiva a tratamentului permite evitarea acestor efecte. )))Masuri de precautie Afectiuni hepatice, renale sau musculare (miastenie), sarcina si alaptare; riscul de somnolenta si diminuare a reflexelor determina nesiguranta in timpul conducerii auto sau al manevrarii utilajelor in miscare. Somnolenta, tulburari de memorie; eruptii cutanate, ameteli.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente