CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Mydriacyl, solutie oftalmica




Compozitie - Mydriacyl, solutie oftalmica
Tropicamida este inrudita farmacologic cu grupul substantelor parasimpatolitice (anticolinergice). Este o substanta solida, alba, cristalina, cu punct de topire intre 96-96,5 grade Celsius. Este putin solubila in apa. Tropicamida este un compus sintetic descris chimic ca N-etil-N-(Ý-picolil) amida acidului tropic.

Actiune terapeutica - Mydriacyl, solutie oftalmica
Tropicamida este o substanta midriatica-cicloplegica. Actiunea ei este remarcabila prin faptul ca midriaza maxima si cicloplegia se obtin in 20-25 minute de la instilarea oculara. Revenirea completa se produce in 5 pana la 6 ore, fara folosirea unui agent miotic.

Indicatii - Mydriacyl, solutie oftalmica
Pentru obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic. Solutia de concentratie 0,5% se recomanda atunci cand se urmareste doar obtinerea midriazei. Pentru efectul cicloplegic in refractii, este necesara utilizarea solutiei de concentratie 1,0%.

Doze si mod de administrare - Mydriacyl, solutie oftalmica
Pentru refractie se instileaza ocular 1 sau 2 picaturi din solutia de concentratie 1,0%; se repeta instilarea la 5 minute. Daca pacientul nu este examinat in 20-25 minute, se poate instila o picatura suplimentara, pentru a prelungi efectul midriatic. Pentru examinarea fundului de ochi, se instileaza 1 sau 2 picaturi din solutia de concentratie 0,5%, cu 15-20 minute inaintea examinarii.

Contraindicatii - Mydriacyl, solutie oftalmica
Este contraindicata in glaucomul cu unghi ingust. Atentie: Numai pentru uz topic (local) - nu se injecteaza.

Masuri de precautie - Mydriacyl, solutie oftalmica
Ca in cazul oricarui midriatic, se recomanda prudenta atunci cand presiunea intraoculara este crescuta sau necunoscuta, sau atunci cand camera anterioara este putin adanca. in refractiile in care se doreste prelungirea cicloplegiei, se recomanda o picatura suplimentara.

Reactii adverse - Mydriacyl, solutie oftalmica
Posibila senzatie de usturime (arsura, intepatura) in momentul instilarii.

Tropicamida este inrudita farmacologic cu grupul substantelor parasimpatolitice (anticolinergice). Este o substanta solida, alba, cristalina, cu punct de topire intre 96-96,5 grade Celsius. Este putin solubila in apa. Tropicamida este un compus sintetic descris chimic ca N-etil-N-(Ý-picolil) amida acidului tropic. Tropicamida este o substanta midriatica-cicloplegica. Actiunea ei este remarcabila prin faptul ca midriaza maxima si cicloplegia se obtin in 20-25 minute de la instilarea oculara. Revenirea completa se produce in 5 pana la 6 ore, fara folosirea unui agent miotic. Pentru obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic. Solutia de concentratie 0,5% se recomanda atunci cand se urmareste doar obtinerea midriazei. Pentru efectul cicloplegic in refractii, este necesara utilizarea solutiei de concentratie 1,0%. )))Doze si mod de administrare Pentru refractie se instileaza ocular 1 sau 2 picaturi din solutia de concentratie 1,0%; se repeta instilarea la 5 minute. Daca pacientul nu este examinat in 20-25 minute, se poate instila o picatura suplimentara, pentru a prelungi efectul midriatic. Pentru examinarea fundului de ochi, se instileaza 1 sau 2 picaturi din solutia de concentratie 0,5%, cu 15-20 minute inaintea examinarii. )))Contraindicatii Este contraindicata in glaucomul cu unghi ingust. Atentie: Numai pentru uz topic (local) - nu se injecteaza. )))Masuri de precautie Ca in cazul oricarui midriatic, se recomanda prudenta atunci cand presiunea intraoculara este crescuta sau necunoscuta, sau atunci cand camera anterioara este putin adanca. in refractiile in care se doreste prelungirea cicloplegiei, se recomanda o picatura suplimentara. Posibila senzatie de usturime (arsura, intepatura) in momentul instilarii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente