CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Monural, pulbere




Actiune terapeutica - Monural, pulbere
Antibiotic pentru tratamentul infectiilor tractului urinar.

Indicatii - Monural, pulbere
Monural este indicat in tratamentul infectiilor acute necomplicate ale tractului urinar inferior determinate de germeni sensibili la fosfomicina.

Contraindicatii - Monural, pulbere
Sensibilitate cunoscuta la fosfomicina. Insuficienta renala severa: (Cl creatinina < 10 ml/min)

Precautii - Monural, pulbere
In timpul sarcinii si alaptarii Monural trebuie administrat in caz de nevoie reala si sub supraveghere medicala stricta. Alimentele pot intarzia absorbtia substantei active din Monural, cu scadere usoara a concentratiilor sanguine si urinare. Ca urmare, Monural trebuie administrat pe stomacul gol, la 2-3 ore dupa masa. Monural contine 2 231 mg zahar, corespunzator la 0,18 unitati paine sau 37 kJ.

Reactii adverse - Monural, pulbere
Monural este in general bine tolerat. Ocazional pot aparea tulburari gastrointestinale (greata, diaree, pirozis) si mai rar poate aparea rash cutanat. Aceste reactii regreseaza spontan si rapid fara sa necesite tratament.

Mod de administrare - Monural, pulbere
Monural se administreaza oral, de preferat pe stomacul gol, inainte de a merge la culcare si dupa golirea vezicii urinare. Doza trebuie dizolvata intr-un pahar cu apa (50-70 ml) sau in alta bautura preferata nealcoolica si bauta imediat dupa dizolvare. Adulti: Un plic (3 g de fosfomicina), o singura data. Simptomele clinice dispar obisnuit dupa 2-3 zile de la inceperea tratamentului. in infectii acute ale tractului urinar inferior (cistite, uretrite nongonococice) determinate de germeni sensibili la Monural, o doza unica de 3 g fosfomicina este suficienta pentru vindecare. Persistenta simptomelor locale, daca mai sunt, dupa tratament, nu este neaparat un semn al ineficientei tratamentului, ci poate fi consecinta inflamatiei anterioare. In multe cazuri clinice dificile (varstnici, pacienti la pat, infectii recurente) sau in infectii datorate germenilor sensibili la doze mai crescute de antibiotic (Pseudomonas, Enterobacter, Proteus indol +) pot fi administrate doua doze de Monural la un interval de 24 ore. in profilaxia infectiilor urinare dupa manevre chirurgicale si de diagnostic transuretrale se folosesc doua doze de Monural. Prima doza se administreaza cu 3 ore inainte de interventia chirurgicala si a doua doza la 24 ore dupa prima doza.

Antibiotic pentru tratamentul infectiilor tractului urinar. Monural este indicat in tratamentul infectiilor acute necomplicate ale tractului urinar inferior determinate de germeni sensibili la fosfomicina. )))Contraindicatii Sensibilitate cunoscuta la fosfomicina. Insuficienta renala severa: (Cl creatinina < 10 ml/min) )))Precautii In timpul sarcinii si alaptarii Monural trebuie administrat in caz de nevoie reala si sub supraveghere medicala stricta. Alimentele pot intarzia absorbtia substantei active din Monural, cu scadere usoara a concentratiilor sanguine si urinare. Ca urmare, Monural trebuie administrat pe stomacul gol, la 2-3 ore dupa masa. Monural contine 2 231 mg zahar, corespunzator la 0,18 unitati paine sau 37 kJ. Monural este in general bine tolerat. Ocazional pot aparea tulburari gastrointestinale (greata, diaree, pirozis) si mai rar poate aparea rash cutanat. Aceste reactii regreseaza spontan si rapid fara sa necesite tratament. )))Mod de administrare Monural se administreaza oral, de preferat pe stomacul gol, inainte de a merge la culcare si dupa golirea vezicii urinare. Doza trebuie dizolvata intr-un pahar cu apa (50-70 ml) sau in alta bautura preferata nealcoolica si bauta imediat dupa dizolvare. Adulti: Un plic (3 g de fosfomicina), o singura data. Simptomele clinice dispar obisnuit dupa 2-3 zile de la inceperea tratamentului. in infectii acute ale tractului urinar inferior (cistite, uretrite nongonococice) determinate de germeni sensibili la Monural, o doza unica de 3 g fosfomicina este suficienta pentru vindecare. Persistenta simptomelor locale, daca mai sunt, dupa tratament, nu este neaparat un semn al ineficientei tratamentului, ci poate fi consecinta inflamatiei anterioare. In multe cazuri clinice dificile (varstnici, pacienti la pat, infectii recurente) sau in infectii datorate germenilor sensibili la doze mai crescute de antibiotic (Pseudomonas, Enterobacter, Proteus indol +) pot fi administrate doua doze de Monural la un interval de 24 ore. in profilaxia infectiilor urinare dupa manevre chirurgicale si de diagnostic transuretrale se folosesc doua doze de Monural. Prima doza se administreaza cu 3 ore inainte de interventia chirurgicala si a doua doza la 24 ore dupa prima doza.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente