CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Mincortid, fiole




Compozitie - Mincortid, fiole
1 ml solutie apoasa injectabila contine 5 mg sau 10 mg acetat de dezoxicortona.

Actiune terapeutica - Mincortid, fiole
Mineralocorticoid sintetic, cu actiune medie, lipsit de orice actiune glucocorticoida. Actiunea majora se exercita in domeniul metabolismului apei si al electrolitilor: favorizeaza retentia de sodiu, cloruri si apa, intensificand totodata eliminarea potasiului. Corecteaza metabolismul hidroelectrolitic perturbat din insuficienta renala si determina cresterea tensiunii arteriale la hipotensivi.

Indicatii - Mincortid, fiole
In compensarea deficitului de hormoni mineralocorticoizi: insuficienta suprarenala primara sau secundara (ca suplimentare a injectiilor cu cortizon acetat sau hidrocortizon); crize addisoniene acute, panhipopituitarism cu insuficienta mineralocorticoida, sindrom malign si forme grave ale bolilor infectioase; stari de deshidratare in hiperplazia congenitala a suprarenalelor cu sindrom de pierdere de sare.

Doze si mod de administrare - Mincortid, fiole
Intramuscular: adulti: in situatii acute 5 sau 10 mg la fiecare 12 ore, 2 zile, apoi o data/zi in urmatoarele 2 zile, scazand in continuare la 5 mg de 2-3 ori/saptamana. Copii: in situatii acute 10 mg/m2 si zi, se repeta dupa nevoie.

Contraindicatii - Mincortid, fiole
Hipertensiune arteriala, boli cardiace, edeme, scleroza cerebrala avansata, alergie specifica.

Masuri de precautie - Mincortid, fiole
Corticosteroizii figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Sarcina si alaptare: prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse - Mincortid, fiole
Retentie hidrosalina cu edeme, hipertensiune arteriala, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; cefalee, artralgii; sindrom hipokaliemic (slabiciune musculara, paralizie); reactii alergice.

1 ml solutie apoasa injectabila contine 5 mg sau 10 mg acetat de dezoxicortona. Mineralocorticoid sintetic, cu actiune medie, lipsit de orice actiune glucocorticoida. Actiunea majora se exercita in domeniul metabolismului apei si al electrolitilor: favorizeaza retentia de sodiu, cloruri si apa, intensificand totodata eliminarea potasiului. Corecteaza metabolismul hidroelectrolitic perturbat din insuficienta renala si determina cresterea tensiunii arteriale la hipotensivi. In compensarea deficitului de hormoni mineralocorticoizi: insuficienta suprarenala primara sau secundara (ca suplimentare a injectiilor cu cortizon acetat sau hidrocortizon); crize addisoniene acute, panhipopituitarism cu insuficienta mineralocorticoida, sindrom malign si forme grave ale bolilor infectioase; stari de deshidratare in hiperplazia congenitala a suprarenalelor cu sindrom de pierdere de sare. )))Doze si mod de administrare Intramuscular: adulti: in situatii acute 5 sau 10 mg la fiecare 12 ore, 2 zile, apoi o data/zi in urmatoarele 2 zile, scazand in continuare la 5 mg de 2-3 ori/saptamana. Copii: in situatii acute 10 mg/m2 si zi, se repeta dupa nevoie. )))Contraindicatii Hipertensiune arteriala, boli cardiace, edeme, scleroza cerebrala avansata, alergie specifica. )))Masuri de precautie Corticosteroizii figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Sarcina si alaptare: prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii. Retentie hidrosalina cu edeme, hipertensiune arteriala, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; cefalee, artralgii; sindrom hipokaliemic (slabiciune musculara, paralizie); reactii alergice.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente