CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Mialgin, fiole




Compozitie - Mialgin, fiole
Fiole continand clorhidrat de petidina 0,100 g.

Actiune terapeutica - Mialgin, fiole
Petidina (mialgin) este un derivat de sinteza (fenilpiperidinic). Actiunea sedativa este mai puternica decat a morfinei; nu are efect antitusiv. Este mai putin spastica - creste slab presiunea intrabiliara, efectul constipant este redus, nu modifica contractiile uterine in timpul travaliului. Desi are actiune de deprimare respiratorie, dozele echianalgezice afecteaza mai putin respiratia la nou-nascut. Datorita structurii chimice apropiate de cea a anticolinergicelor de sinteza, mialginul are unele efecte de tip atropinic.

Indicatii - Mialgin, fiole
Dureri puternice in colici (asociat cu antispastice), infarct miocardic acut, cancer, dureri postoperatorii, pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, analgezia obstetricala (in special in prezenta contractiilor uterine); poate fi util in edemul pulmonar acut.

Doze si mod de administrare - Mialgin, fiole
Analgezic: adulti: s.c. sau i.m. 25-100 mg sau 25-50 mg in injectie i.v. lenta. La copii, 0,5-2 mg i.m. Analgezie in obstetrica: 50-100 mg i.m. sau s.c. (odata cu aparitia contractiilor uterine la intervale regulate). Aceasta doza se poate repeta dupa 1-3 ore, daca este necesar. Medicatie preoperatorie: 50-100 mg i.m. sau s.c. cu aproximativ 1 ora inainte de operatie; la copii 0,5-2 mg/kg corp. Ca adjuvant in anestezia generala IOT: 10-25 mg in injectie i.v. lenta. Dozele recomandate sunt 100 mg pentru o data si 300 mg pentru 1 zi. Atentie! Depasirea dozei de 200 mg pe zi poate determina fenomene de excitatie centrala.

Contraindicatii - Mialgin, fiole
Alergie specifica, deprimare respiratorie marcata, traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana, intoxicatie acuta cu alcool si delirium tremens, mixedem. Nu se administreaza la copii sub 3 ani.

Masuri de precautie - Mialgin, fiole
La copii mai mari de 3 ani se foloseste exceptional si in doze mai mici; in timpul sarcinii (poate determina depresie respiratorie la nou-nascut). La batrani si bolnavi cu afectiuni hepatice si renale sunt necesare doze mai mici. Se va folosi cu prudenta sau in doze mici in soc, hipotiroidism, hipertrofie de prostata, la pacienti cu tahicardie supraventriculara sau antecedente de convulsii.

Reactii adverse - Mialgin, fiole
Asemanatoare celor ale morfinei, dar mai putin importante; dozele terapeutice pot produce slabiciune, ameteli, sudoratie, uscaciunea gurii, uneori greata si voma, rareori hipotensiune ortostatica, deprimare respiratorie, constipatie, retentie de urina; la pacientii cu insuficienta renala pot aparea tremor, mioclonus, convulsii. Dozele mari de mialgin pot provoca fenomene de excitatie centrala (in special datorita norpetidinei, metabolit activ, rezultat prin demetilare la nivelul ficatului). Exista acelasi risc de dependenta ca si la morfina, dar toleranta apare mai lent; sindromul de abstinenta apare mai repede, este de durata mai scurta, iar fenomenele vegetative sunt mai slabe. Spre deosebire de morfina, mialginul produce midriaza.

Fiole continand clorhidrat de petidina 0,100 g. Petidina (mialgin) este un derivat de sinteza (fenilpiperidinic). Actiunea sedativa este mai puternica decat a morfinei; nu are efect antitusiv. Este mai putin spastica - creste slab presiunea intrabiliara, efectul constipant este redus, nu modifica contractiile uterine in timpul travaliului. Desi are actiune de deprimare respiratorie, dozele echianalgezice afecteaza mai putin respiratia la nou-nascut. Datorita structurii chimice apropiate de cea a anticolinergicelor de sinteza, mialginul are unele efecte de tip atropinic. Dureri puternice in colici (asociat cu antispastice), infarct miocardic acut, cancer, dureri postoperatorii, pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, analgezia obstetricala (in special in prezenta contractiilor uterine); poate fi util in edemul pulmonar acut. )))Doze si mod de administrare Analgezic: adulti: s.c. sau i.m. 25-100 mg sau 25-50 mg in injectie i.v. lenta. La copii, 0,5-2 mg i.m. Analgezie in obstetrica: 50-100 mg i.m. sau s.c. (odata cu aparitia contractiilor uterine la intervale regulate). Aceasta doza se poate repeta dupa 1-3 ore, daca este necesar. Medicatie preoperatorie: 50-100 mg i.m. sau s.c. cu aproximativ 1 ora inainte de operatie; la copii 0,5-2 mg/kg corp. Ca adjuvant in anestezia generala IOT: 10-25 mg in injectie i.v. lenta. Dozele recomandate sunt 100 mg pentru o data si 300 mg pentru 1 zi. Atentie! Depasirea dozei de 200 mg pe zi poate determina fenomene de excitatie centrala. )))Contraindicatii Alergie specifica, deprimare respiratorie marcata, traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana, intoxicatie acuta cu alcool si delirium tremens, mixedem. Nu se administreaza la copii sub 3 ani. )))Masuri de precautie La copii mai mari de 3 ani se foloseste exceptional si in doze mai mici; in timpul sarcinii (poate determina depresie respiratorie la nou-nascut). La batrani si bolnavi cu afectiuni hepatice si renale sunt necesare doze mai mici. Se va folosi cu prudenta sau in doze mici in soc, hipotiroidism, hipertrofie de prostata, la pacienti cu tahicardie supraventriculara sau antecedente de convulsii. Asemanatoare celor ale morfinei, dar mai putin importante; dozele terapeutice pot produce slabiciune, ameteli, sudoratie, uscaciunea gurii, uneori greata si voma, rareori hipotensiune ortostatica, deprimare respiratorie, constipatie, retentie de urina; la pacientii cu insuficienta renala pot aparea tremor, mioclonus, convulsii. Dozele mari de mialgin pot provoca fenomene de excitatie centrala (in special datorita norpetidinei, metabolit activ, rezultat prin demetilare la nivelul ficatului). Exista acelasi risc de dependenta ca si la morfina, dar toleranta apare mai lent; sindromul de abstinenta apare mai repede, este de durata mai scurta, iar fenomenele vegetative sunt mai slabe. Spre deosebire de morfina, mialginul produce midriaza.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente