CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Miadenil, solutie injectabila




Compozitie - Miadenil, solutie injectabila
1 fiola de 1 ml contine 100 U.I. calcitonina-somon sintetica.

Actiune terapeutica - Miadenil, solutie injectabila
Inhiba resorbtia osoasa si intervine ca factor reglator in metabolismul mineral perturbat al osului (maladia Paget, caracterizata printr-o transformare patologica a scheletului). Produsul impiedica atat demineralizarea cat si distrugerea matricei osoase organice (constatate radiologic). In plan biochimic produsul amelioreaza bilantul calciului, diminueaza procentul plasmatic al fosfatazei alcaline (a carei crestere denota o formare de tesut osos) si scade eliminarea urinara a hidroxiprolinei (parametru al procesului de reinnoire a colagenului inoase). Are de asemenea efect analgezic si de reducere a secretiei gastrice si exocrine pancreatice.

Indicatii - Miadenil, solutie injectabila
Boala Paget: tratamentul de durata cu Miadenil determina ameliorarea marcata in cateva saptamani sau luni, cu atenuarea durerii, scaderea riscului complicatiilor (fracturi patologice, deficite neurologice), imbunatatirea functiei nervilor auditivi, regresia radiologica a leziunilor Paget, scaderea fosfatazei alcaline serice si a hidroxiprolinei in urina. Osteoporoza din postmenopauza: tratamentul de durata duce la atenuarea sau la disparitia durerilor la aproximativ 75% din cazuri; osteoporoza senila; osteoporoza secundara (dupa imobilizare prelungita, dupa tratamentul cu corticosteroizi); osteoporoza dureroasa post-traumatica. Hipercalcemia din: hiperparatiroidism, din osteoliza secundara carcinoamelor de san, rinichi, plamani, din intoxicatii cu vitamina D. Pancreatita acuta ca tratament adjuvant.

Mod de administrare - Miadenil, solutie injectabila
Boala Paget: 1 ml/zi s.c. sau i.m., timp de cel putin 3 luni. Osteoporoza: 1 ml/zi sau la 2 zile in functie de gravitatea bolii, panala normalizarea constantelor biologice. Hipercalcemie: criza de hipercalcemie - perfuzie 5-10 U.I./kg corp/zi in 500 ml ser fiziologic sau i.v. lent in 2-4 prize/zi; hipercalcemia cronica - 5-10 U.I./kgc orp/zi s.c. sau i.m. Pancreatita acuta: 300 U.I. in perfuzie cu serfiziologic pana la 6 zile consecutiv

Contraindicatii - Miadenil, solutie injectabila
Alergie la calcitonina. Sarcina, perioada de alaptare.

Reactii adverse - Miadenil, solutie injectabila
Produsul este in general, bine tolerat. Nu s-au specificat efecte secundare asupra anumitor organe sau functii organice; dupa injectie pot aparea inflamatii locale pasagere, usoare greturi sau roseata fetei. Este necesara testarea sensibilitatii inainte de administrare.

1 fiola de 1 ml contine 100 U.I. calcitonina-somon sintetica. Inhiba resorbtia osoasa si intervine ca factor reglator in metabolismul mineral perturbat al osului (maladia Paget, caracterizata printr-o transformare patologica a scheletului). Produsul impiedica atat demineralizarea cat si distrugerea matricei osoase organice (constatate radiologic). In plan biochimic produsul amelioreaza bilantul calciului, diminueaza procentul plasmatic al fosfatazei alcaline (a carei crestere denota o formare de tesut osos) si scade eliminarea urinara a hidroxiprolinei (parametru al procesului de reinnoire a colagenului inoase). Are de asemenea efect analgezic si de reducere a secretiei gastrice si exocrine pancreatice. Boala Paget: tratamentul de durata cu Miadenil determina ameliorarea marcata in cateva saptamani sau luni, cu atenuarea durerii, scaderea riscului complicatiilor (fracturi patologice, deficite neurologice), imbunatatirea functiei nervilor auditivi, regresia radiologica a leziunilor Paget, scaderea fosfatazei alcaline serice si a hidroxiprolinei in urina. Osteoporoza din postmenopauza: tratamentul de durata duce la atenuarea sau la disparitia durerilor la aproximativ 75% din cazuri; osteoporoza senila; osteoporoza secundara (dupa imobilizare prelungita, dupa tratamentul cu corticosteroizi); osteoporoza dureroasa post-traumatica. Hipercalcemia din: hiperparatiroidism, din osteoliza secundara carcinoamelor de san, rinichi, plamani, din intoxicatii cu vitamina D. Pancreatita acuta ca tratament adjuvant. )))Mod de administrare Boala Paget: 1 ml/zi s.c. sau i.m., timp de cel putin 3 luni. Osteoporoza: 1 ml/zi sau la 2 zile in functie de gravitatea bolii, panala normalizarea constantelor biologice. Hipercalcemie: criza de hipercalcemie - perfuzie 5-10 U.I./kg corp/zi in 500 ml ser fiziologic sau i.v. lent in 2-4 prize/zi; hipercalcemia cronica - 5-10 U.I./kgc orp/zi s.c. sau i.m. Pancreatita acuta: 300 U.I. in perfuzie cu serfiziologic pana la 6 zile consecutiv )))Contraindicatii Alergie la calcitonina. Sarcina, perioada de alaptare. Produsul este in general, bine tolerat. Nu s-au specificat efecte secundare asupra anumitor organe sau functii organice; dupa injectie pot aparea inflamatii locale pasagere, usoare greturi sau roseata fetei. Este necesara testarea sensibilitatii inainte de administrare.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente