CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Metiltiouracil, comprimate




Compozitie - Metiltiouracil, comprimate
1 comprimat contine 50 mg metiltiouracil.

Actiune - Metiltiouracil, comprimate


terapeutica - Metiltiouracil, comprimate
Antitiroidian de sinteza, inhiba formarea hormonilor tiroidieni, amelioreaza simptomatologia clinica si biologica a hipertiroidismului; efectul devine evident dupa o perioada de latenta de 2-4 saptamani si este deplin dupa 6-8 saptamani de tratament.

Indicatii - Metiltiouracil, comprimate
Boala Basedow, forme usoare sau moderate, la bolnavii sub 40 de ani, in absenta gusii voluminoase sau a tulburarilor cardiace grave, ca si in toate situatiile in care nu este posibila administrarea radioiodului sau tiroidectomia; pentru pregatirea tiroidectomiei si ca medicatie adjuvanta a radioterapiei.

Doze si mod de administrare - Metiltiouracil, comprimate
Oral: adulti- initial 2 comprimate (100 mg) de 4-6 ori/zi, pana la realizarea starii de eutiroidie, apoi tratament de intretinere cu 2 comprimate de 2-3 ori/zi (doze mici cand tratamentul este indelungat). Copii: initial 2 mg/kg corp si zi, apoi se reduce pana la doza de intretinere.

Contraindicatii - Metiltiouracil, comprimate
Gusa retrosternala sau alte situatii de obstructie a traheei, cancerul tiroidian dependent de TSH, afectiunile hematologice grave preexistente; copii sub trei ani.

Masuri de precautie - Metiltiouracil, comprimate
Leucopenie, anemie, trombocitopenie, prudenta si doze mici in insuficienta hepatica, se administreaza doze mici, se prefera interventia chirurgicala). Sarcina si alaptare Se administreaza cu prudenta in sarcina (mai ales in ultimele 2 trimestre). Alaptatul in cursul tratamentului este interzis.

Reactii adverse - Metiltiouracil, comprimate
Greata, voma, eruptii, febra, cefalee, mialgii, artralgii, tumefactii ale glandelor salivare si a ganglionilor limfatici, hepatita, alopecie, deprimarea hematopoiezei. Posibila hipertrofie tiroidiana si crize tireotoxice la intreruperea tratamentului.

1 comprimat contine 50 mg metiltiouracil. )))Actiune )))terapeutica Antitiroidian de sinteza, inhiba formarea hormonilor tiroidieni, amelioreaza simptomatologia clinica si biologica a hipertiroidismului; efectul devine evident dupa o perioada de latenta de 2-4 saptamani si este deplin dupa 6-8 saptamani de tratament. Boala Basedow, forme usoare sau moderate, la bolnavii sub 40 de ani, in absenta gusii voluminoase sau a tulburarilor cardiace grave, ca si in toate situatiile in care nu este posibila administrarea radioiodului sau tiroidectomia; pentru pregatirea tiroidectomiei si ca medicatie adjuvanta a radioterapiei. )))Doze si mod de administrare Oral: adulti- initial 2 comprimate (100 mg) de 4-6 ori/zi, pana la realizarea starii de eutiroidie, apoi tratament de intretinere cu 2 comprimate de 2-3 ori/zi (doze mici cand tratamentul este indelungat). Copii: initial 2 mg/kg corp si zi, apoi se reduce pana la doza de intretinere.))) Contraindicatii Gusa retrosternala sau alte situatii de obstructie a traheei, cancerul tiroidian dependent de TSH, afectiunile hematologice grave preexistente; copii sub trei ani. )))Masuri de precautie Leucopenie, anemie, trombocitopenie, prudenta si doze mici in insuficienta hepatica, se administreaza doze mici, se prefera interventia chirurgicala). Sarcina si alaptare Se administreaza cu prudenta in sarcina (mai ales in ultimele 2 trimestre). Alaptatul in cursul tratamentului este interzis. Greata, voma, eruptii, febra, cefalee, mialgii, artralgii, tumefactii ale glandelor salivare si a ganglionilor limfatici, hepatita, alopecie, deprimarea hematopoiezei. Posibila hipertrofie tiroidiana si crize tireotoxice la intreruperea tratamentului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente