CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Menthae folium (frunze de menta), pulbere




Compozitie - Menthae folium (frunze de menta), pulbere
O doza contine : Menthae Piperita Folium - Frunze de menta - pulbere 1,5 g.

Actiune terapeutica - Menthae folium (frunze de menta), pulbere
Pe baza observatiilor din medicina populara, produsul este folosit sub forma de infuzie in scop : carminativ, aromatizant, astringent, antispastic, coleretic-colagog, diuretic, tonic al sistemului nervos, analgezic, antiseptic. Efectele sunt atribuite uleiului volatil care contine mentol, mentone, alfa pinen, cineol, timol.

Indicatii - Menthae folium (frunze de menta), pulbere
Adjuvant in tratamentul simptomatic al unor afectiuni: uz intern - infectii gastro-intestinale, dispepsii, balonari abdominale, diaree (prin proprietatile astringente, antiseptice, antispastice), spasme pilorice, diskinezii biliare, astenii; uz extern - astenie, dureri reumatice, urticarie; se poate adauga in apa de gura.

Doze si mod de administrare - Menthae folium (frunze de menta), pulbere
Uz intern: 2 - 3 cani pe zi; ca antivomitiv se bea rece si cu inghitituri mici. Uz extern: pentru dureri reumatice se fac frictiuni pe locul dureros cu infuzie concentrata; pentru astenie se adauga apei de baie cu temperatura de 370 C, 30 ml infuzie concentrata la 1 l de apa; baia dureaza 15 - 20 minute; pentru urticarie se fac tamponari cu infuzie concentrata diluata, 30 ml la 100 ml apa; pentru guturai se face inhalatie folosind infuzie concentrata fierbinte. Mod de preparare Pentru uz intern - infuzie : doua doze la 250 ml de apa clocotita; se acopera si se lasa in repaus 5 - 10 minute. Pentru uz extern - infuzie concentrata : 25 doze la 1 litru de apa clocotita.

Contraindicatii - Menthae folium (frunze de menta), pulbere
Nu are.

Reactii adverse - Menthae folium (frunze de menta), pulbere
Nu are.

O doza contine : Menthae Piperita Folium - Frunze de menta - pulbere 1,5 g. Pe baza observatiilor din medicina populara, produsul este folosit sub forma de infuzie in scop : carminativ, aromatizant, astringent, antispastic, coleretic-colagog, diuretic, tonic al sistemului nervos, analgezic, antiseptic. Efectele sunt atribuite uleiului volatil care contine mentol, mentone, alfa pinen, cineol, timol. Adjuvant in tratamentul simptomatic al unor afectiuni: uz intern - infectii gastro-intestinale, dispepsii, balonari abdominale, diaree (prin proprietatile astringente, antiseptice, antispastice), spasme pilorice, diskinezii biliare, astenii; uz extern - astenie, dureri reumatice, urticarie; se poate adauga in apa de gura. )))Doze si mod de administrare Uz intern: 2 - 3 cani pe zi; ca antivomitiv se bea rece si cu inghitituri mici. Uz extern: pentru dureri reumatice se fac frictiuni pe locul dureros cu infuzie concentrata; pentru astenie se adauga apei de baie cu temperatura de 370 C, 30 ml infuzie concentrata la 1 l de apa; baia dureaza 15 - 20 minute; pentru urticarie se fac tamponari cu infuzie concentrata diluata, 30 ml la 100 ml apa; pentru guturai se face inhalatie folosind infuzie concentrata fierbinte. Mod de preparare Pentru uz intern - infuzie : doua doze la 250 ml de apa clocotita; se acopera si se lasa in repaus 5 - 10 minute. Pentru uz extern - infuzie concentrata : 25 doze la 1 litru de apa clocotita. )))Contraindicatii Nu are. Nu are.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente