Prospect Marvelon, comprimate
Compozitie - Marvelon, comprimate
Fiecare pachet contine 21 de tablete. Fiecare tableta contine: desogestrel (un progestogen) 0,15 mg; ethynilestradiol (un estrogen) 0,03 mg.
Actiune terapeutica - Marvelon, comprimate
Marvelon este un preparat anticonceptional oral combinat, avand ca substante active estrogenul - etinilestradiol si progestogenul desogestrel. Studiile clinice au aratat ca preparatele contraceptive orale ce contin etinilestradiol si desogestrel sunt lipsite de efectele metabolice nedorite, considerate a fi rezultatul activitatii androgenice a unor progestogeni continuti in anticonceptionalele orale. Cand se ia dupa schema de dozaj recomandata, Marvelon impiedica functia gonadica a hipofizei si astfel ovulatia. De asemenea, el induce o sangerare uterina regulata care, in ceea ce priveste cantitatea si durata, seamana cu o sangerare menstruala normala. De obicei aceasta sangerare incepe la 2-3 zile dupa ce a fost luata ultima tableta si este nedureroasa. In cadrul testelor clinice, Marvelon a prezentat o proportie foarte redusa a sarcinilor, un bun control asupra ciclului, o incidenta redusa a efectelor secundare, un numar mic de persoane care renunta la el.
Indicatii - Marvelon, comprimate
Contraceptia orala.
Doze si mod de administrare - Marvelon, comprimate
Prima tableta din primul pachet se ia in prima zi a menstruatiei. La fel si cand s-a renuntat la un alt tip de contraceptiv oral si se trece la Marvelon. Se ia o tableta zilnic la aceeasi ora, fara intrerupere, timp de 21 zile, dupa care urmeaza 7 zile de pauza. Fiecare pachet ulterior se incepe dupa incheierea perioadei de 7 zile in care nu s-a luat tableta. Dupa nastere administrarea tabletelor poate incepe in prima zi a primei menstruatii spontane. Daca este necesar sa se inceapa mai devreme, de exemplu imediat dupa nastere, sunt necesare masuri contraceptive suplimentare in primele 14 zile in care se iau tabletele. Dupa pierderea unei sarcini sau dupa un avort, administrarea tabletelor trebuie sa inceapa imediat. In cazul acesta, nu sunt necesare masuri contraceptive suplimentare. Atentie: alte informatii despre modurile de intrebuintare, trecerea de la alt contraceptiv oral, tabletele neluate, intarzierea menstruatiei etc. sunt prezentate in prospectul din interiorul pachetului.
Contraindicatii - Marvelon, comprimate
Sarcina; tulburari cardiovasculare sau cerebrovasculare, de exemplu tromboflebita si procese tromboembolice, sau antecedente de acest tip; hipertensiune severa; tulburare severa a functiilor hepatice sau antecedente de acest tip, daca rezultatele functiilor hepatice nu au revenit la normal; icter colestatic; antecedente de icter pe sarcina sau icter datorat folosirii steroizilor; sindromul Rotor si sindromul Dubin-Johnson; tumori estrogen-dependente sau care sunt suspecte de a depinde de estrogen; hiperplazie endometrica; sangerari vaginale nediagnosticate; porfirie; hiperlipoproteinemie, mai ales in prezenta si a altor factori de risc ce predispun la tulburari cardiovasculare; antecedente de prurit sau herpes de gestatie, in timpul sarcinii sau al utilizarii de steroizi.
Masuri de precautie - Marvelon, comprimate
Sarcina si lactatie: acest medicament este contraindicat in timpul sarcinii. Contraceptivele cu estrogen/progestogen pot afecta calitatea si pot reduce cantitatea laptelui. O mica parte din substanta activa poate fi eliminata in lapte.
Reactii adverse - Marvelon, comprimate
Urmatoarele reactii adverse au fost asociate cu terapia cu estrogen si/sau progestogen: aparatul genito-urinar: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, cresterea dimensiunii fibromului uterin, agravarea endometriozei, anumite infectii vaginale, de exemplu candidoza. Sani: sensibilitate, durere, marire, secretie. Aparatul gastro-intestinal: greata, voma, colelitiaza, icter colestatic. Sistemul cardio-vascular: tromboza, cresterea tensiunii. Piele: cloasma, eritem, urticarie. Ochi: disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact. SNC: dureri de cap, migrena, modificari ale starii psihice. Diverse: retentia lichidelor, toleranta redusa la glucoza, modificari ale greutatii corporale.
-
01 Dec
Bun venit LBEIJxGhVovx pe Webclinic.
-
01 Dec
Bun venit TyHRHJzzloH pe Webclinic.
-
01 Dec
Bun venit TmFnyySEyP pe Webclinic.
- optica arad
- doctor dermatolog iasi
- pediatrie iasi
- analize medicale constanta
- medicina hiperbara constanta
- neurologie constanta
- medic oftalmolog iasi
- cabinete medicale iasi
- cabinete psihologie constanta
- ecografie bucuresti
- cabinete medicina interna constanta
- cabinete stomatologie constanta
- cabinet dermatologie bucuresti