Prospect Maninil 1.75, comprimate
Compozitie - Maninil 1.75, comprimate
1 comprimat contine 1,75 mg glibenclamid. Agent antidiabetic (sulfoniluree; cod ATC: A 10 BB01). 1 comprimat contine 3,5 mg glibenclamid. Agent antidiabetic (sulfoniluree; cod ATC: A 10 BB01). 1 comprimat contine: glibenclamid 5 mg.
Indicatii - Maninil 1.75, comprimate
Diabet zaharat tip II cand dieta este insuficienta.
Doze si mod de administrare - Maninil 1.75, comprimate
Doza de Maninil 1,75 se va determina individual pentru fiecare pacientin functie de valorile glicemiei si reactivitatea pacientului. Pentruinitierea tratamentului se recomanda o crestere treptata a dozei ininterval de cateva zile, incepand cu 1/2 -1 comprimat Maninil 1,75 panala doza recomandata. Doza zilnica de pana la 2 comprimate de Maninil1,75 - se administreaza nemestecate, dimineata inaintea micului dejun.Dozele mai mari se vor diviza in doua prize dimineata si seara. Efectulmaxim se obtine de regula cu 6-8 comprimate de Maninil 1,75 pe zi. Doza de Maninil 3,5 se va determina individual pentru fiecare pacient in functie de valorile glicemiei si reactivitatea pacientului. Pentru initierea tratamentului se recomanda o crestere treptata a dozei in interval de cateva zile, incepand cu 1/2-1 comprimat Maninil 3,5 pana la doza recomandata. Doza zilnica de pana la 2 comprimate de Maninil 3,5 - se administreaza nemestecate, dimineata inaintea micului dejun. Dozele mai mari se vor diviza in doua prize dimineata si seara. Efectul maxim se obtine de regula cu 3-4 comprimate de Maninil 3,5 pe zi. Se recomanda o dozare gradata. Se incepe cu o doza de 2,5 mg glibenclamid/zi respectiv 1/2 comprimat Maninil 5/zi. Doza poate fi marita treptat, la interval de cateva zile pana la doza terapeutica de intretinere. Maximul de eficacitate se atinge cu 15 mg de glibenclamid/zi (3 comprimate de Maninil 5/zi). Deoarece ameliorarea metabolismului glucidic este in corelatie cu o hipersensibilitate la insulina, doza necesara de glibenclamid poate scadea in cursul terapiei. Pentru a fi evitate hipoglicemiile se vor ajusta corespunzator dozele. Administrarea la copii si la adulti tineri: pentru ca tipul II al diabetului zaharat este foarte rar la adultii tineri (MODY), administrarea de Maninil 5 la aceasta varsta reprezinta o exceptie. La pacientii cu o greutate corporala sub 50 kg se incepe cuo doza zilnica cat mai redusa, de 2,5 mg glibenclamid/zi (1/2comprimat/zi) Maninil 5. Modul si durata administrarii: doze zilnice depana la 2 comprimate pot fi administrate o singura data, dimineata ajeune cu putin lichid. La o doza de 3 comprimate se recomanda o administrare de 2 comprimate dimineata si 1 seara. Comprimatele omise nu se mai pot lua dupa 1-2 ore, iar greselile de dozare nu se compenseaza cu doze mai mari. Se poate combina cu insulina, metformina, acarboza si guar.
Contraindicatii - Maninil 1.75, comprimate
Diabet insulinodependent tip I; tulburari severe ale metabolismului cu acidocetoza, tulburari renale si hepatice severe; sarcina si alaptare; hipersensibilitate la glibenclamid.
Masuri de precautie - Maninil 1.75, comprimate
In cazul administrarii incorecte, timpul de reactie pana la echilibrarea nivelului optim al glicemiei poate afecta abilitatea de a conduce autovehicule sau de a manipula utilaje. Interactiuni medicamentoase La administrarea concomitenta cu alte medicamente, efectele Maninil 1,75 pot fi diminuate sau potentate. De aceea, va rugam informati medicul daca folositi alte medicamente. Atentie! Maninil scade glicemia. Hipoglicemia poate aparea in caz de supradozare, dieta saraca (absenta meselor, sau mese insuficiente), consum de alcool. Bulimia, transpiratia, agitatia, cefalee, capacitate redusa de concentrare sunt semne ale hipoglicemiei. Daca apar simptome ale hipoglicemiei, se recomanda ingestia a aprox. 20 g zahar. In cazul unei hipoglicemii severe cu pierderea cunostintei se impune asistenta medicala de urgenta.
Reactii adverse - Maninil 1.75, comprimate
Poate aparea hipoglicemie. Cauzele pot fi: supradozare, functii renala si hepatica alterate, consum de alcool, mese neregulate (in special omiterea meselor), solicitari fizice excesive, tulburari endogene ale metabolismului hidratilor de carbon cat si interactiuni medicamentoase. Cand hipoglicemia se instaleaza lent, simptomele unei dereglari adrenergice sunt minime sau lipsesc. Ocazional pot aparea tulburari gastrointestinale ca: greata, pirozis, alterarea simtului gustativ, epigastralgii, voma, dureri abdominale si diaree. Rareori apar reactii de fotosensibilizare. Izolat s-au observat: eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell, dermatita exfoliativa, eritrodermie si eritem nodos, precum si colestaza, hepatita; cresterea enzimelor hepatice. De asemenea tulburarile hematopoietice sunt rare (trombocitopenie cu purpura), respectiv foarte rar (leucocitopenie, eritrocitopenie, pancitopenie si granulocitopenie pana la agranulocitoza). S-a observat un efect slab diuretic al glibenclamidului. Poate aparea o crestere in greutate. Dupa administrarea de durata se poate ajunge la hipofunctie tiroidiana.
-
14 Oct
Bun venit SoFLOrzDF pe Webclinic.
-
14 Oct
Bun venit ZTbiZRjkYPk pe Webclinic.
-
14 Oct
Bun venit QROgvOQbIsONTQg pe Webclinic.
- ginecologie constanta
- neurologie constanta
- optician arad
- doctor medicina muncii constanta
- centru medical oradea
- doctor dermatolog iasi
- clinici arad
- cabinete genetica medicala constanta
- doctor chirurgie estetica constanta
- cardiolog iasi
- ecografie abdominala arad
- operatii chirurgicale constanta
- cabinete medicina interna constanta
- oftalmologie iasi, cabinet oftalmologie iasi
- ginecolog arad
- pneumologie constnata
- pediatrie iasi