CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Lumigan, solutie oftalmica
Actiune terapeutica - Lumigan, solutie oftalmica
Antiglaucomatos. Scade presiunea intraoculara prin cresterea evacuarii umorii apoase prin reteaua trabeculara si calea uveosclerala. Debut: la aproape 4 h de la prima administrare. Efect maxim: aprox. 8-12 h.

Indicatii - Lumigan, solutie oftalmica
Reducerea presiunii intraoculare crescute din glaucomul cu unghi deschis sau din hipertensiunea oculara.

Precautii - Lumigan, solutie oftalmica
Nu a fost evaluat in tratamentul glaucomului acut cu unghi inchis, inflamator sau neovascular. Poate Pot apare cheratite bacteriene, datorita contaminarii produsului. Utilizati cu precautie in inflamatia intraoculara activa, afakie / pseudoafakie cu luxatie posterioara de cristalin, la cei cunoscuti cu factori de risc pentru edem macular si in timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii nu a fost determinata la copii. Pastrati recipientul la temperaturi de 15-25°C. Observatii pentru pacient – familie: Utilizarea mai frecvent decat este prescris poate reduce efectul medicamentului. Nu atingeti cu varful picuratorului ochiul sau tesutul inconjurator. Daca totusi se intampla, spalati bine; nu imprumutati picuratoarele. Poate fi utilizat impreuna cu alte medicamente oftalmice topice ce scad presiunea intraoculara. Daca se foloseste mai mult de o picatura, administrati la intervale de cel putin 5 min. Nu administrati in timp ce purtati lentile de contact. Indepartati lentilele inainte de instilare, putandu-le reaplica la 15 min dupa aceea. Anuntati efectele adverse intolerabile sau neobisnuite. Respectati programul investigatiilor pentru evaluarea raspunsului la terapie. Nu sofati si nu efectuati activitati riscante pana la epuizarea efectului. Evaluarea si controlul terapiei: Evaluati valorile presiunii intraoculare. Evaluati gradul inflamatiei oculare, durerii si al afectarii vederii; prezenta exudatului. Observati culoarea irisului. Observati testele functionale hepatice deoarece pot fi modificate de medicament

Reactii adverse - Lumigan, solutie oftalmica
Oftalmice: hiperemie conjunctivala, cresterea genelor, uscaciune / arsura / prurit ocular, tulburari de vedere, senzatie de corp strain, durere oculara, pigmentarea pielii perioculare, blefarita, cataracta, cheratita punctiforma superficiala, hiperlacrimatie, fotofobie, conjunctivita alergica, astenopie, cresterea pigmentarii iriene, edem conjunctival, irita. Manifestari generale: infectii, cefalee, astenie, hirsutism.

Mod de administrare - Lumigan, solutie oftalmica
Solutie oftalmica: Presiune intraoculara crescuta. 1 pic in ochiul afectat o data/zi seara. "

Antiglaucomatos. Scade presiunea intraoculara prin cresterea evacuarii umorii apoase prin reteaua trabeculara si calea uveosclerala. Debut: la aproape 4 h de la prima administrare. Efect maxim: aprox. 8-12 h. ((( Reducerea presiunii intraoculare crescute din glaucomul cu unghi deschis sau din hipertensiunea oculara. )))Precautii Nu a fost evaluat in tratamentul glaucomului acut cu unghi inchis, inflamator sau neovascular. Poate Pot apare cheratite bacteriene, datorita contaminarii produsului. Utilizati cu precautie in inflamatia intraoculara activa, afakie / pseudoafakie cu luxatie posterioara de cristalin, la cei cunoscuti cu factori de risc pentru edem macular si in timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea administrarii nu a fost determinata la copii. Pastrati recipientul la temperaturi de 15-25°C. Observatii pentru pacient – familie: Utilizarea mai frecvent decat este prescris poate reduce efectul medicamentului. Nu atingeti cu varful picuratorului ochiul sau tesutul inconjurator. Daca totusi se intampla, spalati bine; nu imprumutati picuratoarele. Poate fi utilizat impreuna cu alte medicamente oftalmice topice ce scad presiunea intraoculara. Daca se foloseste mai mult de o picatura, administrati la intervale de cel putin 5 min. Nu administrati in timp ce purtati lentile de contact. Indepartati lentilele inainte de instilare, putandu-le reaplica la 15 min dupa aceea. Anuntati efectele adverse intolerabile sau neobisnuite. Respectati programul investigatiilor pentru evaluarea raspunsului la terapie. Nu sofati si nu efectuati activitati riscante pana la epuizarea efectului. Evaluarea si controlul terapiei: Evaluati valorile presiunii intraoculare. Evaluati gradul inflamatiei oculare, durerii si al afectarii vederii; prezenta exudatului. Observati culoarea irisului. Observati testele functionale hepatice deoarece pot fi modificate de medicament Oftalmice: hiperemie conjunctivala, cresterea genelor, uscaciune / arsura / prurit ocular, tulburari de vedere, senzatie de corp strain, durere oculara, pigmentarea pielii perioculare, blefarita, cataracta, cheratita punctiforma superficiala, hiperlacrimatie, fotofobie, conjunctivita alergica, astenopie, cresterea pigmentarii iriene, edem conjunctival, irita. Manifestari generale: infectii, cefalee, astenie, hirsutism. )))Mod de administrare Solutie oftalmica: Presiune intraoculara crescuta. 1 pic in ochiul afectat o data/zi seara. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente