CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Lomidine, capsule




Compozitie - Lomidine, capsule
Fiole a 3 ml solutie injectabila continand pentamidina 120 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica - Lomidine, capsule
Derivat diamidinic, chimioterapic activ fata de Pneumocystis carinii, tripanosome si leishmanii.

Indicatii si Mod de administrare - Lomidine, capsule
In pneumopatiile cu Pneumocystis carinii (in caz de intoleranta sau contraindicatii la cotrimoxazol), 4 mg/kg corp in perfuzie intravenoasa lenta sau intramuscular, zilnic, 14 zile. In boala somnului (perioada limfatico-sanguina), curativ 2,5-3 mg/kg corp, in injectii, intramuscular o data la doua zile, 8-10 injectii; in Kala-azar, la adulti 2,5-3 mg/kg corp, la copii 2 mg/kg corp o data la 2 zile, 6-8 injectii (la nevoie cura se repeta).

Reactii adverse - Lomidine, capsule
Uneori injectarea poate provoca paloare, hipotensiune, lipotimie, greata; sunt posibile alterari ale functiei renale, tulburari hematologice (leucopenie, anemie, trombocitopenie), afectarea ficatului (cresterea transaminazelor), modificari ale glicemiei (hipoglicemie urmata de hiperglicemie, diabet), tulburari cardiace (prelungirea QT, torsada a varfurilor).

Contraindicatii - Lomidine, capsule
Se evita in timpul sarcinii si alaptarii (daca tratamentul nu este indispensabil); prudenta si supraveghere in caz de insuficienta hepatica, tulburari hematologice preexistente, tulburari ale metabolismului glucidic, in prezenta oscilatiilor tensionale si in caz de stare generala alterata."

Fiole a 3 ml solutie injectabila continand pentamidina 120 mg (cutie cu 5 buc.). ))) Actiune terapeutica Derivat diamidinic, chimioterapic activ fata de Pneumocystis carinii, tripanosome si leishmanii. ))) Indicatii(((si Mod de administrare In pneumopatiile cu Pneumocystis carinii (in caz de intoleranta sau contraindicatii la cotrimoxazol), 4 mg/kg corp in perfuzie intravenoasa lenta sau intramuscular, zilnic, 14 zile. In boala somnului (perioada limfatico-sanguina), curativ 2,5-3 mg/kg corp, in injectii, intramuscular o data la doua zile, 8-10 injectii; in Kala-azar, la adulti 2,5-3 mg/kg corp, la copii 2 mg/kg corp o data la 2 zile, 6-8 injectii (la nevoie cura se repeta). ))) Reactii adverse Uneori injectarea poate provoca paloare, hipotensiune, lipotimie, greata; sunt posibile alterari ale functiei renale, tulburari hematologice (leucopenie, anemie, trombocitopenie), afectarea ficatului (cresterea transaminazelor), modificari ale glicemiei (hipoglicemie urmata de hiperglicemie, diabet), tulburari cardiace (prelungirea QT, torsada a varfurilor). ))) Contraindicatii Se evita in timpul sarcinii si alaptarii (daca tratamentul nu este indispensabil); prudenta si supraveghere in caz de insuficienta hepatica, tulburari hematologice preexistente, tulburari ale metabolismului glucidic, in prezenta oscilatiilor tensionale si in caz de stare generala alterata."
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente