CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Logimax, comprimate retard




Compozitie - Logimax, comprimate retard
Comprimatul EP 5+50 mg: Felodipina 5 mg, metoprolol succinat 47,5 mg (corespunzator la 50 mg metoprololtartrat), excipienti si coloranti q.s. (oxid de fier, dioxid de titan). Comprimatul EP 10 + 100 mg: Felodipina 10 mg, metoprolol succinat 95 mg (corespunzator la 100 mg metoprolol tartrat), excipienti si coloranti q.s.(oxid de fier, dioxid de titan).

Actiune terapeutica - Logimax, comprimate retard
Comprimatul EP contine microsfere de metoprolol succinat, invelite individual cu o membrana cu rata predeterminata de eliberare, legate de felodipina intr-un comprimat cu matrice gelatinoasa. Ratele de eliberare ale felodipinei si metoprololului sunt constante in marea parte a intervalului de 24 ore. Astfel, faza de absorbtie este prelungita determinand concentratii plasmatice eficiente timp de 24 ore atat pentru felodipina cat si pentru metoprolol. Evitand varfurile crescute ale concentratiei plasmatice, efectele adverse dependente de aceste varfuri vor fi reduse. Modurile de actiune complementare ale felodipinei, un antagonist de calciu cu selectivitate vasculara (reduce rezistenta periferica) si ale metoprololului, un antagonist selectiv a receptorilor adrenergici b1 (reduce debitul cardiac) determina un efect antihipertensiv mai accentuat si o toleranta mai buna sau similara comparativ cu monoterapia respectiva. Se obtine astfel un echilibru eficacitate/reactii adverse mai bun. Reducerea presiunii sanguine este eficienta pe parcursul celor 24 ore. Felodipina este un antagonist de calciu cu selectivitate vasculara crescuta destinat tratamentului hipertensiunii. Felodipina scade presiunea sanguina prin reducerea rezistentei vasculare periferice. Ca urmare a selectivitatii inalte pe musculatura neteda arteriolara, felodipina, in limita dozelor terapeutice, nu are efect direct asupra contractilitatii sau conductibilitatii cardiace. Deoarece nu se produc efecte asupra musculaturii netede venoase sau controlului vasomotor adrenergic, felodipina nu determina hipotensiune ortostatica. Felodipina are un efect natriuretic/diuretic moderat si astfel nu apare retentia lichida. Felodipina este eficienta in toate gradele de hipertensiune. Felodipina este bine tolerata de pacientii cu afectiuni cardiace concomitente cumar fi angina pectorala si insuficienta cardiaca congestiva. Metoprololul este un antagonist cardioselectiv al receptorilor adrenergici (beta-blocant), astfel actioneaza asupra receptorilor 1 de la nivelul inimii la doze mult mai mici decat cele necesare influentari ireceptorilor 2 prezenti in vasele periferice si bronsii. Metoprolol nu are efect de stabilizare membranara si nici activitate partial agonista. Efectul stimulator al catecolaminelor asupra inimii va fi redus sau inhibat de catre metoprolol. Metoprolol reduce presiunea sanguina atat in ortostatism cat si in clinostatism. Tratamentul antihipertensiv cu metoprolol se asociaza cu o incidenta mai scazuta a mortalitatii cardiovasculare totale si prin afectiuni coronariene comparativ cu tratamentul cu diuretice. De asemenea, metoprolol scade mortalitatea la acei pacienti cu suspiciune de sau cu confirmare de infarct miocardic si reduce incidenta reinfarctizarii nefatale.

Indicatii - Logimax, comprimate retard
Hipertensiunea arteriala.

Mod de administrare - Logimax, comprimate retard
Initial, un comprimat EP felodipina +metoprolol 5+50 mg zilnic; daca este necesar, doza poate fi crescuta laun comprimat EP felodipina + metoprolol 10 + 100 mg zilnic.Comprimatele vor fi ingerate dimineata cu apa fara a fi divizate,sfaramate sau mestecate.

Contraindicatii - Logimax, comprimate retard
Hipersensibilitate la felodipina sau metoprolol; Sarcina; Bloc atrioventricular de grad doi sau trei; Boala de nod sinusal. Insuficienta cardiaca decompensata; oc cardiogen.

Precautii - Logimax, comprimate retard
Combinatia fixa de felodipina si metoprolol poate precipita in cazuri rare, ca si alte antihipertensive eficiente, hipotensiune semnificativa. La pacientii hipertensivi cu astm bronsic se va administra concomitent un 2-stimulant. Va fi luata in considerare posibilitatea interferentelor cu metabolismul glucidic sau de mascare a hipoglicemiei. Se recomanda ca la pacientii cu insuficienta cardiaca, decompensarea sa fie tratata atat inainte cat si in timpul administrarii produsului. Se va evita intreruperea brusca a beta-blocadei. Daca este posibil, se va reduce doza sau se va administra produsul odata la doua zile pe perioada a 10 zile. Se presupune ca la bolnavii tratati cu beta-blocante, socul anafilactic imbraca o forma mult mai severa.

Sarcina si alaptare - Logimax, comprimate retard
Comprimatele EP felodipina + metoprolol nu vor fi administrate femeilor cu potential de sarcina. Un studiu asupra fertilitatii si capacitatii generale de reproducere la sobolanii tratati cu doze medii si crescute de felodipina, a aratat o prelungire a nasterii, o expulzie fetala dificila/incidenta crescuta a mortilor fetale si a mortilor postnatale precoce. Studiile de reproducere pe iepuri au demonstrat, dependent de doza, o dilatare reversibila a glandelor mamare la femele si anomalii digitale la feti. Aceste anomalii fetale au fost induse de administrarea felodipinei in stadiul precoce de dezvoltare fetala. Atat timp cat nu se stie daca felodipina este excretata in laptele matern sau daca au efecte blande asupra nou-nascutilor, comprimatele EP felodipina + metoprolol nu vor fi administrate mamelor care alapteaza.

Reactii adverse - Logimax, comprimate retard
Felodipina + metoprolol. Reactiile adverse raportate pe parcursul studiilor clinice cu comprimate EP felodipina + metoprolol cuprind cefalee, edeme declive, obnubilare, flush, obnubilare, greturi si fatigabilitate. Majoritatea acestor efecte pot fi explicate prin proprietatile vasodilatatoare ale felodipinei. Studiile clinice si de marketing asupra componentelor individuale au evidentiat urmatoarele reactii adverse: Felodipina: Reactiile adverse la felodipina sunt in general de tip vasodilatator cauzate de dilatarea vaselor arteriale. Majoritatea acestor reactii sunt dependente de doza si apar la inceputul tratamentului sau dupa cresteri de doza. Reactiile care apar sunt tranzitorii si diminueaza cu timpul in intensitate. Sistem nervos central: fatigabilitate, obnubilare, cefalee ( de cauza vasodilatatorie). Sistem cardiovascular: edem decliv dependent de doza ( produs de vasodilatarea precapilara), flush, palpitatii. Piele: reactii cutanate cum ar fi rash si prurit. Altele: ca si la alte dihidropiridine, la anumiti pacienti cu gingivita/ paradontoza pronuntata s-a observat o tumefiere moderata a mucoasei gingivale. Acest fenomen poate fi prevenit sau ameliorat printr-o igiena corecta a cavitatii bucale. Metoprolol: Sistem nervos central: ocazional fatigabilitate, obnubilare, cefalee. Rar parestezii, crampe musculare. Sistem cardiovascular: ocazional bradicardie, perturbari posturale (ocazional cu sincopa). Rar, insuficienta cardiaca, palpitatii, aritmii cardiace, sindrom Raynaud, edeme, dureri precordiale. Izolat, perturbari de conductibilitate cardiaca, gangrena la pacientii cu tulburari circulatorii periferice severe, preexistente. Psihiatric: rar, depresii, vigilenta mentala incetinita, somnolenta sau insomnie, cosmaruri. Izolat, tulburari de personalitate. Tract gastrointestinal: ocazional, greturi si varsaturi, dureri abdominale. Rar, diaree sau constipatie. Izolat, uscaciunea mucoasei bucale, tulburari ale testelor functiei hepatice. Piele: rar, rash cutanat (sub forma de urticarie, leziuni cutanate psoriaziforme sau distrofice). Izolat, fotosensibilitate, transpiratii, caderea parului. Organe respiratorii: ocazional, dispnee expiratorie. Rar, bronhospasm, si la pacientii cu antecedente de boala pulmonara obstructiva. Izolat, rinita. Organe senzitive: Izolat, tulburari de vedere, ochi iritati si/sau scaderea secretiei lacrimale, conjunctivita, tinitus. Metabolism: Izolat, cresteri ponderale. Sange: Izolat, trombocitopenie.

Comprimatul EP 5+50 mg: Felodipina 5 mg, metoprolol succinat 47,5 mg (corespunzator la 50 mg metoprololtartrat), excipienti si coloranti q.s. (oxid de fier, dioxid de titan). Comprimatul EP 10 + 100 mg: Felodipina 10 mg, metoprolol succinat 95 mg (corespunzator la 100 mg metoprolol tartrat), excipienti si coloranti q.s.(oxid de fier, dioxid de titan). Comprimatul EP contine microsfere de metoprolol succinat, invelite individual cu o membrana cu rata predeterminata de eliberare, legate de felodipina intr-un comprimat cu matrice gelatinoasa. Ratele de eliberare ale felodipinei si metoprololului sunt constante in marea parte a intervalului de 24 ore. Astfel, faza de absorbtie este prelungita determinand concentratii plasmatice eficiente timp de 24 ore atat pentru felodipina cat si pentru metoprolol. Evitand varfurile crescute ale concentratiei plasmatice, efectele adverse dependente de aceste varfuri vor fi reduse. Modurile de actiune complementare ale felodipinei, un antagonist de calciu cu selectivitate vasculara (reduce rezistenta periferica) si ale metoprololului, un antagonist selectiv a receptorilor adrenergici b1 (reduce debitul cardiac) determina un efect antihipertensiv mai accentuat si o toleranta mai buna sau similara comparativ cu monoterapia respectiva. Se obtine astfel un echilibru eficacitate/reactii adverse mai bun. Reducerea presiunii sanguine este eficienta pe parcursul celor 24 ore. Felodipina este un antagonist de calciu cu selectivitate vasculara crescuta destinat tratamentului hipertensiunii. Felodipina scade presiunea sanguina prin reducerea rezistentei vasculare periferice. Ca urmare a selectivitatii inalte pe musculatura neteda arteriolara, felodipina, in limita dozelor terapeutice, nu are efect direct asupra contractilitatii sau conductibilitatii cardiace. Deoarece nu se produc efecte asupra musculaturii netede venoase sau controlului vasomotor adrenergic, felodipina nu determina hipotensiune ortostatica. Felodipina are un efect natriuretic/diuretic moderat si astfel nu apare retentia lichida. Felodipina este eficienta in toate gradele de hipertensiune. Felodipina este bine tolerata de pacientii cu afectiuni cardiace concomitente cumar fi angina pectorala si insuficienta cardiaca congestiva. Metoprololul este un antagonist cardioselectiv al receptorilor adrenergici (beta-blocant), astfel actioneaza asupra receptorilor 1 de la nivelul inimii la doze mult mai mici decat cele necesare influentari ireceptorilor 2 prezenti in vasele periferice si bronsii. Metoprolol nu are efect de stabilizare membranara si nici activitate partial agonista. Efectul stimulator al catecolaminelor asupra inimii va fi redus sau inhibat de catre metoprolol. Metoprolol reduce presiunea sanguina atat in ortostatism cat si in clinostatism. Tratamentul antihipertensiv cu metoprolol se asociaza cu o incidenta mai scazuta a mortalitatii cardiovasculare totale si prin afectiuni coronariene comparativ cu tratamentul cu diuretice. De asemenea, metoprolol scade mortalitatea la acei pacienti cu suspiciune de sau cu confirmare de infarct miocardic si reduce incidenta reinfarctizarii nefatale. ))) Indicatii Hipertensiunea arteriala. )))Mod de administrare Initial, un comprimat EP felodipina +metoprolol 5+50 mg zilnic; daca este necesar, doza poate fi crescuta laun comprimat EP felodipina + metoprolol 10 + 100 mg zilnic.Comprimatele vor fi ingerate dimineata cu apa fara a fi divizate,sfaramate sau mestecate. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la felodipina sau metoprolol; Sarcina; Bloc atrioventricular de grad doi sau trei; Boala de nod sinusal. Insuficienta cardiaca decompensata; oc cardiogen. )))Precautii Combinatia fixa de felodipina si metoprolol poate precipita in cazuri rare, ca si alte antihipertensive eficiente, hipotensiune semnificativa. La pacientii hipertensivi cu astm bronsic se va administra concomitent un 2-stimulant. Va fi luata in considerare posibilitatea interferentelor cu metabolismul glucidic sau de mascare a hipoglicemiei. Se recomanda ca la pacientii cu insuficienta cardiaca, decompensarea sa fie tratata atat inainte cat si in timpul administrarii produsului. Se va evita intreruperea brusca a beta-blocadei. Daca este posibil, se va reduce doza sau se va administra produsul odata la doua zile pe perioada a 10 zile. Se presupune ca la bolnavii tratati cu beta-blocante, socul anafilactic imbraca o forma mult mai severa. )))Sarcina si alaptare Comprimatele EP felodipina + metoprolol nu vor fi administrate femeilor cu potential de sarcina. Un studiu asupra fertilitatii si capacitatii generale de reproducere la sobolanii tratati cu doze medii si crescute de felodipina, a aratat o prelungire a nasterii, o expulzie fetala dificila/incidenta crescuta a mortilor fetale si a mortilor postnatale precoce. Studiile de reproducere pe iepuri au demonstrat, dependent de doza, o dilatare reversibila a glandelor mamare la femele si anomalii digitale la feti. Aceste anomalii fetale au fost induse de administrarea felodipinei in stadiul precoce de dezvoltare fetala. Atat timp cat nu se stie daca felodipina este excretata in laptele matern sau daca au efecte blande asupra nou-nascutilor, comprimatele EP felodipina + metoprolol nu vor fi administrate mamelor care alapteaza. Felodipina + metoprolol. Reactiile adverse raportate pe parcursul studiilor clinice cu comprimate EP felodipina + metoprolol cuprind cefalee, edeme declive, obnubilare, flush, obnubilare, greturi si fatigabilitate. Majoritatea acestor efecte pot fi explicate prin proprietatile vasodilatatoare ale felodipinei. Studiile clinice si de marketing asupra componentelor individuale au evidentiat urmatoarele reactii adverse: Felodipina: Reactiile adverse la felodipina sunt in general de tip vasodilatator cauzate de dilatarea vaselor arteriale. Majoritatea acestor reactii sunt dependente de doza si apar la inceputul tratamentului sau dupa cresteri de doza. Reactiile care apar sunt tranzitorii si diminueaza cu timpul in intensitate. Sistem nervos central: fatigabilitate, obnubilare, cefalee ( de cauza vasodilatatorie). Sistem cardiovascular: edem decliv dependent de doza ( produs de vasodilatarea precapilara), flush, palpitatii. Piele: reactii cutanate cum ar fi rash si prurit. Altele: ca si la alte dihidropiridine, la anumiti pacienti cu gingivita/ paradontoza pronuntata s-a observat o tumefiere moderata a mucoasei gingivale. Acest fenomen poate fi prevenit sau ameliorat printr-o igiena corecta a cavitatii bucale. Metoprolol: Sistem nervos central: ocazional fatigabilitate, obnubilare, cefalee. Rar parestezii, crampe musculare. Sistem cardiovascular: ocazional bradicardie, perturbari posturale (ocazional cu sincopa). Rar, insuficienta cardiaca, palpitatii, aritmii cardiace, sindrom Raynaud, edeme, dureri precordiale. Izolat, perturbari de conductibilitate cardiaca, gangrena la pacientii cu tulburari circulatorii periferice severe, preexistente. Psihiatric: rar, depresii, vigilenta mentala incetinita, somnolenta sau insomnie, cosmaruri. Izolat, tulburari de personalitate. Tract gastrointestinal: ocazional, greturi si varsaturi, dureri abdominale. Rar, diaree sau constipatie. Izolat, uscaciunea mucoasei bucale, tulburari ale testelor functiei hepatice. Piele: rar, rash cutanat (sub forma de urticarie, leziuni cutanate psoriaziforme sau distrofice). Izolat, fotosensibilitate, transpiratii, caderea parului. Organe respiratorii: ocazional, dispnee expiratorie. Rar, bronhospasm, si la pacientii cu antecedente de boala pulmonara obstructiva. Izolat, rinita. Organe senzitive: Izolat, tulburari de vedere, ochi iritati si/sau scaderea secretiei lacrimale, conjunctivita, tinitus. Metabolism: Izolat, cresteri ponderale. Sange: Izolat, trombocitopenie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente