CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Logest, drajeuri




Compozitie - Logest, drajeuri
Substante active: fiecare drajeu contine: 0,075 mg gestoden; 0,02 mg etinil estradiol. Alti ingredienti: lactoza, amidon de porumb, providon 25 000, stearat de magneziu, sucuroza, providon 700000, polietilen glicol, carbonat de calciu, talc, ceara montana.

Indicatii - Logest, drajeuri
Contraceptiv oral. impiedica aparitia sarcinii, daca este utilizat conform indicatiilor

Contraindicatii - Logest, drajeuri
Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida; daca aveti boli hepatice severe; antecedente de ingalbenire a pielii (icter) sau mancarime severa a pielii pe intreg corpul in timpul unei sarcini anterioare; alte tipuri de icter (sindrom Dubin-Johnson, sindrom Rotor); daca aveti sau ati avut tumori hepatice, daca aveti sau ati avut cheaguri de sange la nivelul membrelor inferioare, plamanilor, ochilor sau cu alta localizare, daca ati avut atac de cord sau aveti o afectiune cu risc de a forma cheaguri de sange; daca aveti anemie cu celule in secera; daca aveti sau ati avut cancer de san sau de endometru (mucoasa uterina); daca aveti diabet sever care a determinat modificari vasculare; daca aveti tulburari ale metabolismului lipidic; daca ati avut un tip special de eruptie denumit herpes gestational; daca aveti otoscleroza (o forma de pierdere a auzului) care s-a inrautatit in timpul unei sarcini anterioare; daca aveti sangerari vaginale neexplicate; daca sunteti alergica la unul din ingredientii din produsul Logest. Daca apare una din manifestarile de mai jos, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu Logest si sa consultati medicul dvs.; daca a aparut o forma de migrena pe care nu ati mai avut-o, sau daca aparea mult mai frecvent decat inainte; daca aveti cefalee puternica sau mult mai frecventa decat de obicei; daca apar tulburari bruste de vaz, auz sau vorbit; daca apar alte simptome de coagulare sanguina sau simptome de inflamatie a venelor asociate cu formarea de cheaguri (tromboflebite), de exemplu dureri neobisnuite la nivelul membrelor inferioare, inflamarea bratelor si membrelor inferioare, dureri acute in piept sau greutate in respiratie, senzatie de greutate in piept; daca in urmatoarele 6 saptamani urmeaza sa faceti o operatie sau daca stati la pat dupa un accident, o operatie sau sunteti imobilizata, de exemplu aveti gips la un picior fracturat; daca pielea se ingalbeneste (icter) sau aveti prurit (mancarime) pe tot corpul; daca creste numarul crizelor epileptice; daca creste semnificativ tensiunea arteriala; daca va simtiti foarte deprimata; daca aveti dureri abdominale severe in etajul superior; daca ramaneti gravida. Femeile care sufera de o boala sau care sunt in ingrijirea unui medic pot lua Logest, dar trebuie sa consulte mai des medicul. Uneori se recomanda analize de sange pentru a controla starea de sanatate. Medicul dvs. trebuie sa fie informat daca aveti urmatoarele afectiuni: diabet, hipertensiune arteriala, varice, inflamatii venoase (flebite), otoscleroza (o forma de pierdere a auzului), scleroza multipla, epilepsie, tulburari metabolice cunoscute, ca porfiria, tulburari de motilitate (spasme sau dificultati in controlul muscular), probleme renale, in familia dvs. au fost semnalate boli cauzate de tulburari de coagulare, atacuri de cord sau accidente vasculare, obezitate, chisturi mamare sau cancer de san in familie, depresie severa, lupus (LES), fibromatoza uterina, migrena.

Reactii adverse - Logest, drajeuri
Uneori pot aparea efecte nedorite in timpul tratamentului cu Logest. Acestea pot fi moderate sau mai severe. Reactii moderate: in primele luni dupa inceperea tratamentului cu Logest pot aparea: in primele luni de tratament pot aparea sangerari sau spoting intre menstruatii, dar se opresc cand organismul se obisnuieste cu Logest. Daca continua, devin mai severe sau reincep, contactati medicul dvs.; cefalee (dureri de cap); indispozitie gastrica si senzatie de rau; tensiune mamara; schimbari de dispozitie; modificari ale greutatii corporale; cloasma (pete galbui maronii pe piele); cloasma se reduce daca nu stati prea mult la soare; toleranta redusa la lentile de contact. Reactii severe: Multe reactii severe au fost uneori asociate cu contraceptivele orale. Multe din aceste simptome sunt incluse in sectiunea care va indica momentul incetarii administrarii produsului Logest. Tromboze (formarea de cheaguri la nivelul vaselor sanguine). La contraceptivele orale au fost raportate mari riscuri de aparitie a cheagurilor de sange. Femeile mai in varsta (35 de ani si mai mult) care au continuat fumatul in timpul tratamentului cu contraceptive orale au risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral. Este important sa intrerupeti fumatul daca folositi contraceptive orale, cum este Logest. Alti factori de risc, in afara de fumat, cum ar fi tulburari de coagulare preexistente, tensiune arteriala crescuta, depozite grase la nivelul vaselor de sange, diabet, obezitate, pot favoriza aparitia trombozelor. Rar, utilizarea contraceptivelor orale poate determina aparitia unor afectiuni hepatice, cum ar fi icterul si foarte rar a fost asociata cu unele forme de tumori hepatice. Tumorile hepatice pot determina hemoragii abdominale letale. De aceea, daca apar dureri severe in etajul abdominal superior, care nu trec de la sine, mergeti la medic. Daca credeti ca aveti efecte secundare de la Logest, intrerupeti tratamentul si mergeti la medicul dumneavoastra cat mai repede. Daca credeti ca aveti un efect nedorit de la Logest care nu este descris in acest prospect, anuntati medicul sau farmacistul. Data expirarii acestui produs este mentionata pe pachet. Nu utilizati drajeurile daca sunt expirate. Nu lasati la indemana copiilor.

Mod de administrare - Logest, drajeuri
Incepeti sa luati Logest din prima zi a ciclului menstrual. Folia de Logest contine 21 drajeuri. Luati drajeul din ziua saptamanii corespunzatoare de pe folie. De exemplu, daca menstruatia incepe intr-o vineri, luati drajeul marcat cu "Vi". Apoi luati cate un drajeu pe zi, in ordinea zilelor, pana cand luati cele 21 de drajeuri. Luati drajeul la aceeasi ora din zi, preferabil seara. Folia urmatoare: Dupa ce ati luat toate cele 21 de drajeuri, urmeaza 7 zile in care nu luati nici un drajeu. Menstruatia va aparea in cele 7 zile. incepeti o noua folie de Logest din a 8-a zi, chiar daca menstruatia nu s-a oprit. Aceasta inseamna ca veti incepe a doua folie de Logest in aceeasi zi in care ati inceput-o pe prima. Trecerea de la alt tip de contraceptiv oral: incepeti sa luati Logest din prima zi de sangerare care apare dupa ultimul drajeu al contraceptivului oral anterior. Apoi urmati instructiunile de mai sus. Daca ati luat un contraceptiv oral zilnic (cu 28 de tablete), incepeti sa luati Logest din prima zi de sangerare chiar daca nu ati terminat folia anterioara. Inceperea tratamentului cu Logest dupa ce ati nascut: daca ati nascut de curand, medicul va poate sfatui sa incepeti tratamentul cu Logest dupa prima menstruatie normala, dar uneori se poate incepe mai devreme. Medicul dvs. va va sfatui. Cantitati foarte mici din substantele active ale produsului Logest sunt secretate in laptele matern. Daca alaptati si doriti sa luati Logest, trebuie sa consultati medicul. Dupa un avort sau o intrerupere de sarcina: dupa ce ati facut un avort, medicul va va sfatui sa incepeti tratamentul cu Logest dupa prima menstruatie normala, dar uneori se poate incepe mai devreme. Medicul dvs. va va sfatui. Daca, in mod exceptional, nu apare menstruatia in intervalul de 7 zile, nu se va reincepe tratamentul cu Logest si se va consulta medicul.

Substante active: fiecare drajeu contine: 0,075 mg gestoden; 0,02 mg etinil estradiol. Alti ingredienti: lactoza, amidon de porumb, providon 25 000, stearat de magneziu, sucuroza, providon 700000, polietilen glicol, carbonat de calciu, talc, ceara montana.))) Indicatii Contraceptiv oral. impiedica aparitia sarcinii, daca este utilizat conform indicatiilor )))Contraindicatii Daca sunteti gravida sau credeti ca sunteti gravida; daca aveti boli hepatice severe; antecedente de ingalbenire a pielii (icter) sau mancarime severa a pielii pe intreg corpul in timpul unei sarcini anterioare; alte tipuri de icter (sindrom Dubin-Johnson, sindrom Rotor); daca aveti sau ati avut tumori hepatice, daca aveti sau ati avut cheaguri de sange la nivelul membrelor inferioare, plamanilor, ochilor sau cu alta localizare, daca ati avut atac de cord sau aveti o afectiune cu risc de a forma cheaguri de sange; daca aveti anemie cu celule in secera; daca aveti sau ati avut cancer de san sau de endometru (mucoasa uterina); daca aveti diabet sever care a determinat modificari vasculare; daca aveti tulburari ale metabolismului lipidic; daca ati avut un tip special de eruptie denumit herpes gestational; daca aveti otoscleroza (o forma de pierdere a auzului) care s-a inrautatit in timpul unei sarcini anterioare; daca aveti sangerari vaginale neexplicate; daca sunteti alergica la unul din ingredientii din produsul Logest. Daca apare una din manifestarile de mai jos, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu Logest si sa consultati medicul dvs.; daca a aparut o forma de migrena pe care nu ati mai avut-o, sau daca aparea mult mai frecvent decat inainte; daca aveti cefalee puternica sau mult mai frecventa decat de obicei; daca apar tulburari bruste de vaz, auz sau vorbit; daca apar alte simptome de coagulare sanguina sau simptome de inflamatie a venelor asociate cu formarea de cheaguri (tromboflebite), de exemplu dureri neobisnuite la nivelul membrelor inferioare, inflamarea bratelor si membrelor inferioare, dureri acute in piept sau greutate in respiratie, senzatie de greutate in piept; daca in urmatoarele 6 saptamani urmeaza sa faceti o operatie sau daca stati la pat dupa un accident, o operatie sau sunteti imobilizata, de exemplu aveti gips la un picior fracturat; daca pielea se ingalbeneste (icter) sau aveti prurit (mancarime) pe tot corpul; daca creste numarul crizelor epileptice; daca creste semnificativ tensiunea arteriala; daca va simtiti foarte deprimata; daca aveti dureri abdominale severe in etajul superior; daca ramaneti gravida. Femeile care sufera de o boala sau care sunt in ingrijirea unui medic pot lua Logest, dar trebuie sa consulte mai des medicul. Uneori se recomanda analize de sange pentru a controla starea de sanatate. Medicul dvs. trebuie sa fie informat daca aveti urmatoarele afectiuni: diabet, hipertensiune arteriala, varice, inflamatii venoase (flebite), otoscleroza (o forma de pierdere a auzului), scleroza multipla, epilepsie, tulburari metabolice cunoscute, ca porfiria, tulburari de motilitate (spasme sau dificultati in controlul muscular), probleme renale, in familia dvs. au fost semnalate boli cauzate de tulburari de coagulare, atacuri de cord sau accidente vasculare, obezitate, chisturi mamare sau cancer de san in familie, depresie severa, lupus (LES), fibromatoza uterina, migrena. Uneori pot aparea efecte nedorite in timpul tratamentului cu Logest. Acestea pot fi moderate sau mai severe. Reactii moderate: in primele luni dupa inceperea tratamentului cu Logest pot aparea: in primele luni de tratament pot aparea sangerari sau spoting intre menstruatii, dar se opresc cand organismul se obisnuieste cu Logest. Daca continua, devin mai severe sau reincep, contactati medicul dvs.; cefalee (dureri de cap); indispozitie gastrica si senzatie de rau; tensiune mamara; schimbari de dispozitie; modificari ale greutatii corporale; cloasma (pete galbui maronii pe piele); cloasma se reduce daca nu stati prea mult la soare; toleranta redusa la lentile de contact. Reactii severe: Multe reactii severe au fost uneori asociate cu contraceptivele orale. Multe din aceste simptome sunt incluse in sectiunea care va indica momentul incetarii administrarii produsului Logest. Tromboze (formarea de cheaguri la nivelul vaselor sanguine). La contraceptivele orale au fost raportate mari riscuri de aparitie a cheagurilor de sange. Femeile mai in varsta (35 de ani si mai mult) care au continuat fumatul in timpul tratamentului cu contraceptive orale au risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral. Este important sa intrerupeti fumatul daca folositi contraceptive orale, cum este Logest. Alti factori de risc, in afara de fumat, cum ar fi tulburari de coagulare preexistente, tensiune arteriala crescuta, depozite grase la nivelul vaselor de sange, diabet, obezitate, pot favoriza aparitia trombozelor. Rar, utilizarea contraceptivelor orale poate determina aparitia unor afectiuni hepatice, cum ar fi icterul si foarte rar a fost asociata cu unele forme de tumori hepatice. Tumorile hepatice pot determina hemoragii abdominale letale. De aceea, daca apar dureri severe in etajul abdominal superior, care nu trec de la sine, mergeti la medic. Daca credeti ca aveti efecte secundare de la Logest, intrerupeti tratamentul si mergeti la medicul dumneavoastra cat mai repede. Daca credeti ca aveti un efect nedorit de la Logest care nu este descris in acest prospect, anuntati medicul sau farmacistul. Data expirarii acestui produs este mentionata pe pachet. Nu utilizati drajeurile daca sunt expirate. Nu lasati la indemana copiilor. )))Mod de administrare Incepeti sa luati Logest din prima zi a ciclului menstrual. Folia de Logest contine 21 drajeuri. Luati drajeul din ziua saptamanii corespunzatoare de pe folie. De exemplu, daca menstruatia incepe intr-o vineri, luati drajeul marcat cu "Vi". Apoi luati cate un drajeu pe zi, in ordinea zilelor, pana cand luati cele 21 de drajeuri. Luati drajeul la aceeasi ora din zi, preferabil seara. Folia urmatoare: Dupa ce ati luat toate cele 21 de drajeuri, urmeaza 7 zile in care nu luati nici un drajeu. Menstruatia va aparea in cele 7 zile. incepeti o noua folie de Logest din a 8-a zi, chiar daca menstruatia nu s-a oprit. Aceasta inseamna ca veti incepe a doua folie de Logest in aceeasi zi in care ati inceput-o pe prima. Trecerea de la alt tip de contraceptiv oral: incepeti sa luati Logest din prima zi de sangerare care apare dupa ultimul drajeu al contraceptivului oral anterior. Apoi urmati instructiunile de mai sus. Daca ati luat un contraceptiv oral zilnic (cu 28 de tablete), incepeti sa luati Logest din prima zi de sangerare chiar daca nu ati terminat folia anterioara. Inceperea tratamentului cu Logest dupa ce ati nascut: daca ati nascut de curand, medicul va poate sfatui sa incepeti tratamentul cu Logest dupa prima menstruatie normala, dar uneori se poate incepe mai devreme. Medicul dvs. va va sfatui. Cantitati foarte mici din substantele active ale produsului Logest sunt secretate in laptele matern. Daca alaptati si doriti sa luati Logest, trebuie sa consultati medicul. Dupa un avort sau o intrerupere de sarcina: dupa ce ati facut un avort, medicul va va sfatui sa incepeti tratamentul cu Logest dupa prima menstruatie normala, dar uneori se poate incepe mai devreme. Medicul dvs. va va sfatui. Daca, in mod exceptional, nu apare menstruatia in intervalul de 7 zile, nu se va reincepe tratamentul cu Logest si se va consulta medicul.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente