CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Lincomycin, solutie injectabila




Actiune terapeutica - Lincomycin, solutie injectabila
Antibiotic bacteriostatic activ fata de cocii si bacilii gram-pozitivi (spectrul este asemanator eritromicinei) si majoritatea anaerobilor patogeni; poate dezvolta rezistenta (partial incrucisata cu eritromicina).

Indicatii - Lincomycin, solutie injectabila
Infectii grave cu germeni gram-pozitivi sensibili: streptococi (cu exceptia Streptococcus faecalis), pneumococi, stafilococi (inclusiv cei penicilinazo-secretori, dar nu cei rezistenti la meticilina) - este de ales la bolnavii alergici la penicilina sau in alte situatii in care penicilina nu poate fi folosita; infectii grave cu anaerobi patogeni sensibili.

Contraindicatii - Lincomycin, solutie injectabila
Alergie la lincomicina si clindamicina, boli hepatice, renale, endocrine si metabolice, copii sub o luna; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii; prudenta la batrani, la cei cu afectiuni digestive (mai ales colita), la alergici; nu este indicata pentru profilaxia reumatismului poliarticular acut. Atentie cand se asociaza cu substante curarizante (potentarea paraliziei musculare); nu se asociaza cu eritromicina (antagonism reciproc).

Reactii adverse - Lincomycin, solutie injectabila
Frecvent diaree, obisnuit benigna, rareori cu aspect de colita pseudomembranoasa grava cu Clostridium dificile; uneori greata, voma, stomatita, prurit anal si vulvar; suprainfectii cu germeni rezistenti, inclusiv ciuperci; ocazional reactii alergice - eruptii cutanate, edem angioneurotic, foarte rar eritem multiform sau soc anafilactic; poate afecta ficatul, rareori neutropenie, leucopenie, agranulocitoza, purpura trombocitopenica (tratamentul prelungit impune controlul functiei hepatice si al hemogramei).

Mod de administrare - Lincomycin, solutie injectabila
Intramuscular (continutul flaconului se dizolva in 3-5 ml solutie salina izotona sau solutie de procaina 0,25-0,5%), la adulti 500 mg la 24 ore (in cazurile foarte grave la 8-12 ore), la copii 10 mg/kilocorp la 24 ore (la nevoie la 8-12 ore). "

Antibiotic bacteriostatic activ fata de cocii si bacilii gram-pozitivi (spectrul este asemanator eritromicinei) si majoritatea anaerobilor patogeni; poate dezvolta rezistenta (partial incrucisata cu eritromicina). ))) Indicatii Infectii grave cu germeni gram-pozitivi sensibili: streptococi (cu exceptia Streptococcus faecalis), pneumococi, stafilococi (inclusiv cei penicilinazo-secretori, dar nu cei rezistenti la meticilina) - este de ales la bolnavii alergici la penicilina sau in alte situatii in care penicilina nu poate fi folosita; infectii grave cu anaerobi patogeni sensibili. ))) Contraindicatii((( Alergie la lincomicina si clindamicina, boli hepatice, renale, endocrine si metabolice, copii sub o luna; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii; prudenta la batrani, la cei cu afectiuni digestive (mai ales colita), la alergici; nu este indicata pentru profilaxia reumatismului poliarticular acut. Atentie cand se asociaza cu substante curarizante (potentarea paraliziei musculare); nu se asociaza cu eritromicina (antagonism reciproc). Frecvent diaree, obisnuit benigna, rareori cu aspect de colita pseudomembranoasa grava cu Clostridium dificile; uneori greata, voma, stomatita, prurit anal si vulvar; suprainfectii cu germeni rezistenti, inclusiv ciuperci; ocazional reactii alergice - eruptii cutanate, edem angioneurotic, foarte rar eritem multiform sau soc anafilactic; poate afecta ficatul, rareori neutropenie, leucopenie, agranulocitoza, purpura trombocitopenica (tratamentul prelungit impune controlul functiei hepatice si al hemogramei). )))Mod de administrare Intramuscular (continutul flaconului se dizolva in 3-5 ml solutie salina izotona sau solutie de procaina 0,25-0,5%), la adulti 500 mg la 24 ore (in cazurile foarte grave la 8-12 ore), la copii 10 mg/kilocorp la 24 ore (la nevoie la 8-12 ore). "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente