CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Lichol, capsule




Compozitie - Lichol, capsule
1 capsula contine: Fenofibrat 100 mg; Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Lichol, capsule
In urma studiilor clinice s-a demonstrat ca Lichol reduce nivelul colesterolului sanguin cu cca 20-25% si nivelul trigliceridelor sanguine cu cca 40-50%. Reducerea colesterolului este datorata scaderii fractiunilor aterogene ale lipoproteinelor cu densitate mica (LDL). La pacientii cu hiperlipidemie, Lichol reduce nivelul acidului uric cu15-30%. Fenofibratul este absorbit la nivel intestinal. Concentratia plasmatica maxima este atinsa dupa 4-5 ore de la administrare. Doar 10% din substanta activa absorbita ramane sub forma libera in plasma, restul fiind metabolizat la nivel hepatic la acid fenofibric, care estefoarte puternic legat de proteinele plasmatice. Timpul de injumatatire este de cca 20 ore. Fenofibratul este excretat in special la nivel renal. La pacientii cu alterare a functiei hepatice timpul de injumatatire al substantei este crescut de cca 3-6 ori.

Indicatii - Lichol, capsule
Hipertrigliceridemie primara (de tip I); Disbetalipoproteinemia primara (de tip III); Hiperlipidemia (de tip II b) combinata cu hipercolesterolemie (de tip II a).

Mod de administrare - Lichol, capsule
3-6 capsule/zi divizate in 3 doze, administrate in timpul meselor.

Contraindicatii - Lichol, capsule
Deficiente renale si hepatice severe cu sindrom nefrotic sau ciroza biliara primara. Hipersensibilitate cunoscuta la medicament.

Reactii adverse - Lichol, capsule
Lichol este in general bine tolerat; incidenta efectelor adverse nu depaseste 2-4%. Acestea sunt: greata, voma, diaree, cololitiaza, eritem, prurit, dureri de cap, ameteli, mialgii.

1 capsula contine: Fenofibrat 100 mg; Excipienti q.s. In urma studiilor clinice s-a demonstrat ca Lichol reduce nivelul colesterolului sanguin cu cca 20-25% si nivelul trigliceridelor sanguine cu cca 40-50%. Reducerea colesterolului este datorata scaderii fractiunilor aterogene ale lipoproteinelor cu densitate mica (LDL). La pacientii cu hiperlipidemie, Lichol reduce nivelul acidului uric cu15-30%. Fenofibratul este absorbit la nivel intestinal. Concentratia plasmatica maxima este atinsa dupa 4-5 ore de la administrare. Doar 10% din substanta activa absorbita ramane sub forma libera in plasma, restul fiind metabolizat la nivel hepatic la acid fenofibric, care estefoarte puternic legat de proteinele plasmatice. Timpul de injumatatire este de cca 20 ore. Fenofibratul este excretat in special la nivel renal. La pacientii cu alterare a functiei hepatice timpul de injumatatire al substantei este crescut de cca 3-6 ori. Hipertrigliceridemie primara (de tip I); Disbetalipoproteinemia primara (de tip III); Hiperlipidemia (de tip II b) combinata cu hipercolesterolemie (de tip II a). )))Mod de administrare 3-6 capsule/zi divizate in 3 doze, administrate in timpul meselor. )))Contraindicatii Deficiente renale si hepatice severe cu sindrom nefrotic sau ciroza biliara primara. Hipersensibilitate cunoscuta la medicament. Lichol este in general bine tolerat; incidenta efectelor adverse nu depaseste 2-4%. Acestea sunt: greata, voma, diaree, cololitiaza, eritem, prurit, dureri de cap, ameteli, mialgii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente