CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Levofalan, fiole




Actiune terapeutica - Levofalan, fiole
Anticanceros-antileucemic, prin proprietati alchilante.

Indicatii - Levofalan, fiole
Mielom multiplu, cancer de ovar, cancer de san, cancer testicular, melanom malign, sarcoame ale tesuturilor moi.

Contraindicatii - Levofalan, fiole
Sarcina (incompatibilitate), leucopenie, trombocitopenie, anemie grava, deprimarea hematopoiezei dupa radioterapie sau alte chimioterapice citotoxice; prudenta in stari infectioase, insuficienta renala si azotemie (in insuficienta renala grava doza se reduce la jumatate), la debilitati si casectici.

Reactii adverse - Levofalan, fiole
Mielotoxicitate tardiva cu anemie, leucopenie, trombocitopenie (in cursul tratamentului sunt obligatorii controlul hematologic bisaptamanal si oprirea medicatiei in caz de leucopenie sub 3 000/mm3 sau trombocitopenie 100 000/mm3); greata, varsaturi, ulceratii ale mucoasei bucale, diaree, hemoragii digestive, alopecie trecatoare, uremie.

Mod de administrare - Levofalan, fiole
Solutia se prepara extemporaneu prin amestecarea continutului celor 2 fiole; pentru perfuzie se dilueaza cu 300-500 ml solutie salina izotona. Administrarea se face in injectie sau perfuzie intravenoasa, 10 mg melfalan zilnic sau 20 mg la 2-3 zile, pana la o doza totala de 100-120 mg, respectiv 120-150 mg; se poate administra si in doza unica de 1 mg/kilocorp, care eventual se repeta dupa 8 saptamani. Pentru actiune regionala (in melanomul malign sau in sarcoame de tesuturi moi localizate) sau pentru actiunea locala se injecteaza intraarterial sau intracavitar (dupa evacuarea lichidului si anestezia seroasei pleurale sau peritoneale cu lidocaina). "

Anticanceros-antileucemic, prin proprietati alchilante. ((( Mielom multiplu, cancer de ovar, cancer de san, cancer testicular, melanom malign, sarcoame ale tesuturilor moi. ))) Contraindicatii Sarcina (incompatibilitate), leucopenie, trombocitopenie, anemie grava, deprimarea hematopoiezei dupa radioterapie sau alte chimioterapice citotoxice; prudenta in stari infectioase, insuficienta renala si azotemie (in insuficienta renala grava doza se reduce la jumatate), la debilitati si casectici. ))) Reactii adverse Mielotoxicitate tardiva cu anemie, leucopenie, trombocitopenie (in cursul tratamentului sunt obligatorii controlul hematologic bisaptamanal si oprirea medicatiei in caz de leucopenie sub 3 000/mm3 sau trombocitopenie 100 000/mm3); greata, varsaturi, ulceratii ale mucoasei bucale, diaree, hemoragii digestive, alopecie trecatoare, uremie. ))) Mod de administrare Solutia se prepara extemporaneu prin amestecarea continutului celor 2 fiole; pentru perfuzie se dilueaza cu 300-500 ml solutie salina izotona. Administrarea se face in injectie sau perfuzie intravenoasa, 10 mg melfalan zilnic sau 20 mg la 2-3 zile, pana la o doza totala de 100-120 mg, respectiv 120-150 mg; se poate administra si in doza unica de 1 mg/kilocorp, care eventual se repeta dupa 8 saptamani. Pentru actiune regionala (in melanomul malign sau in sarcoame de tesuturi moi localizate) sau pentru actiunea locala se injecteaza intraarterial sau intracavitar (dupa evacuarea lichidului si anestezia seroasei pleurale sau peritoneale cu lidocaina). "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente