CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Latycin, unguent oftalmic
Compozitie - Latycin, unguent oftalmic
1 g unguent contine: Tetraciclina hidroclorica 10 mg.

Actiune terapeutica - Latycin, unguent oftalmic
Latycin unguent oftalmic contine tetraciclina, antibiotic cu spectru larg.Tetraciclinele sunt bacteriostatice pentru organisme sensibile gram negative si gram pozitive extracelulare si intracelulare prin supresia sintezei proteinelor microbiene, in stadiul de proliferare. Spectrul de actiune acopera bacterii gram pozitive si gram-negative, incluzand organisme anaerobe si formatoare de spori, ex: Streptococci,Stafilococci, Neisseria, Bacillus anthracis, Clostridia, Corynebacterium diphteriae, Listeria, Escherichia coli, Shigella, Yersinia, Francisella tularensis, Haemophilus sp., agenti spirochetalica Leptospira, Treponema Borelia si alte spirochete, Bartonella baciliformis, Actinomycetes, Vibrio, Brucella, Mycoplasma rickettsiae, chlamidae si parazitii ca Balantidium coli si Plasmodia.

Indicatii - Latycin, unguent oftalmic
Latycin unguent oftalmic este indicat in tratamentul infectiilor oculare externe ca: blefarite acute si cronice, conjunctivite purulente acute si cronice, hordeolum, blefaroconjunctivite, ulcere ale corneei, infectii secundare la pacientii cu Herpex corneae si trachom. Este de asemenea util in prevenirea infectiilor ca urmare a unei interventii chirurgicale oftalmice.

Doze si mod de administrare - Latycin, unguent oftalmic
Se va aplica Latycin unguent oftalmic in sacul conjunctival inferior la fiecare 2 ore. Unguentul se raspandeste imediat, prin clipire. Durata tratamentului depinde de severitatea infectiei. Tratamentul se va aplica inca 2-3 zile de la disparitia simptomelor.

Contraindicatii - Latycin, unguent oftalmic
Hipersensibilitate la unul din excipientii produsului.

Masuri de precautie - Latycin, unguent oftalmic
Sarcina si alaptare: Latycin unguent oftalmic nu produce efecte sistemice si nu este prezent in lapte.

Reactii adverse - Latycin, unguent oftalmic
In cazuri rare pot aparea reactii locale si o proliferare a microorganismelor rezistente la tetraciclina.

1 g unguent contine: Tetraciclina hidroclorica 10 mg. Latycin unguent oftalmic contine tetraciclina, antibiotic cu spectru larg.Tetraciclinele sunt bacteriostatice pentru organisme sensibile gram negative si gram pozitive extracelulare si intracelulare prin supresia sintezei proteinelor microbiene, in stadiul de proliferare. Spectrul de actiune acopera bacterii gram pozitive si gram-negative, incluzand organisme anaerobe si formatoare de spori, ex: Streptococci,Stafilococci, Neisseria, Bacillus anthracis, Clostridia, Corynebacterium diphteriae, Listeria, Escherichia coli, Shigella, Yersinia, Francisella tularensis, Haemophilus sp., agenti spirochetalica Leptospira, Treponema Borelia si alte spirochete, Bartonella baciliformis, Actinomycetes, Vibrio, Brucella, Mycoplasma rickettsiae, chlamidae si parazitii ca Balantidium coli si Plasmodia. Latycin unguent oftalmic este indicat in tratamentul infectiilor oculare externe ca: blefarite acute si cronice, conjunctivite purulente acute si cronice, hordeolum, blefaroconjunctivite, ulcere ale corneei, infectii secundare la pacientii cu Herpex corneae si trachom. Este de asemenea util in prevenirea infectiilor ca urmare a unei interventii chirurgicale oftalmice. )))Doze si mod de administrare Se va aplica Latycin unguent oftalmic in sacul conjunctival inferior la fiecare 2 ore. Unguentul se raspandeste imediat, prin clipire. Durata tratamentului depinde de severitatea infectiei. Tratamentul se va aplica inca 2-3 zile de la disparitia simptomelor. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la unul din excipientii produsului. )))Masuri de precautie Sarcina si alaptare: Latycin unguent oftalmic nu produce efecte sistemice si nu este prezent in lapte. In cazuri rare pot aparea reactii locale si o proliferare a microorganismelor rezistente la tetraciclina.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente