CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Latoren, comprimate




Compozitie - Latoren, comprimate
1 comprimat contine: Loratadina 10 mg. Excipienti q.s.

Actiune terapeutica - Latoren, comprimate
Studiile clinice au demonstrat absenta efectului deprimant SNC sau anticolinergic al loratadinei. Latoren patrunde extrem de putin prin membrana celulei nervoase si penetreaza cu dificultate in SNC. Actiunea deprimanta SNC consecutiv administrarii a 10 mg/zi este minima, comparabila cu cea observata consecutiv administrarii de placebo. Nu s-au constatat modificari clinice de laborator sau EKG nici consecutiv administrarii de lunga durata. Latoren nu are actiune semnificativa pe receptorii H2, nu inhiba sinteza de noradrenalina si practic nu are influenta pe aparatul cardiovascular si nu modifica functia pacemaker-ului cardiac.

Indicatii - Latoren, comprimate
Tratamentul simptomatic al rinitei alergice: stranut, catar nazal, prurit, prurit palpebral, senzatie de arsura. Rinita comuna nealergica si astmul bronsic nu figureaza printre indicatiile latorenului. Latorenul este de asemenea indicat in tratamentul simptomatic al pruritului cronic idiopatic.

Doze si mod de administrare - Latoren, comprimate
Adulti si copii peste 12 ani - 1 comprimat pe zi, inainte de masa.

Contraindicatii - Latoren, comprimate
Sensibilitate la loratadina. Copii sub un an.

Reactii adverse - Latoren, comprimate
La doza zilnica de 10 mg nu s-au semnalat efecte deprimante SNC sau reactii anticolinergice. Alte reactii secundare (rar si inconstant): fatigabilitate, cefalee, tulburari gastrointestinale (greata, arsuri epigastrice de foame), reactii alergice (rash).

1 comprimat contine: Loratadina 10 mg. Excipienti q.s. Studiile clinice au demonstrat absenta efectului deprimant SNC sau anticolinergic al loratadinei. Latoren patrunde extrem de putin prin membrana celulei nervoase si penetreaza cu dificultate in SNC. Actiunea deprimanta SNC consecutiv administrarii a 10 mg/zi este minima, comparabila cu cea observata consecutiv administrarii de placebo. Nu s-au constatat modificari clinice de laborator sau EKG nici consecutiv administrarii de lunga durata. Latoren nu are actiune semnificativa pe receptorii H2, nu inhiba sinteza de noradrenalina si practic nu are influenta pe aparatul cardiovascular si nu modifica functia pacemaker-ului cardiac. Tratamentul simptomatic al rinitei alergice: stranut, catar nazal, prurit, prurit palpebral, senzatie de arsura. Rinita comuna nealergica si astmul bronsic nu figureaza printre indicatiile latorenului. Latorenul este de asemenea indicat in tratamentul simptomatic al pruritului cronic idiopatic. )))Doze si mod de administrare Adulti si copii peste 12 ani - 1 comprimat pe zi, inainte de masa. )))Contraindicatii Sensibilitate la loratadina. Copii sub un an. La doza zilnica de 10 mg nu s-au semnalat efecte deprimante SNC sau reactii anticolinergice. Alte reactii secundare (rar si inconstant): fatigabilitate, cefalee, tulburari gastrointestinale (greata, arsuri epigastrice de foame), reactii alergice (rash).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente