CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Lactat de sodiu, solutie injectabila
Compozitie - Lactat de sodiu, solutie injectabila
Fiole a 20 ml solutie apoasa injectabila, continand lactat de sodiu corespunzator la cate 20 mEq ioni de sodiu si ioni lactat (cutiecu 50 buc.).

Actiune terapeutica - Lactat de sodiu, solutie injectabila
Creste rezerva alcalina si alcalinizeaza urina; efectul se instaleaza dupa 1-2 ore de la injectare (necesare transformarii lactatului in bicarbonat). Un litru de solutie 1/6 M(1,85%) contine 167 mEq Na, echivaland cu potentialul neutralizant a 280 ml solutie de bicarbonat de sodiu 5% si cu potentialul anticetogena 660 ml solutie de glucoza 5%.

Indicatii - Lactat de sodiu, solutie injectabila
Tratamentul acidozei metabolice.

Contraindicatii - Lactat de sodiu, solutie injectabila
Alcaloza, hipernatriemie, acidoza lactica, insuficienta cardiaca, edem pulmonar; boli hepatice grave si, in general, stare generala foarte alterata (lactatul nu poate fi metabolizat).

Reactii adverse - Lactat de sodiu, solutie injectabila
Dozele excesive provoaca supraincarcarea circulatorie, eventual edeme; excesul de sodiu poate fi cauza de diaree, greata, hiperpnee, convulsii.

- Lactat de sodiu, solutie injectabila


Mod de administrare - Lactat de sodiu, solutie injectabila
Se prepara solutia 1/6 M prin diluarea continutului unei fiole (20 ml) pana la un volum de 125 ml. Se injecteaza intravenos pana la 60 ml/kilocorp, in acidoza si 30 ml/kilocorp, pentru alcalinizarea urinei; viteza de introducere nu trebuie sa depaseasca 300 ml/ora. "

Fiole a 20 ml solutie apoasa injectabila, continand lactat de sodiu corespunzator la cate 20 mEq ioni de sodiu si ioni lactat (cutiecu 50 buc.). ))) Actiune terapeutica Creste rezerva alcalina si alcalinizeaza urina; efectul se instaleaza dupa 1-2 ore de la injectare (necesare transformarii lactatului in bicarbonat). Un litru de solutie 1/6 M(1,85%) contine 167 mEq Na, echivaland cu potentialul neutralizant a 280 ml solutie de bicarbonat de sodiu 5% si cu potentialul anticetogena 660 ml solutie de glucoza 5%. ))) Indicatii Tratamentul acidozei metabolice. ))) Contraindicatii((( Alcaloza, hipernatriemie, acidoza lactica, insuficienta cardiaca, edem pulmonar; boli hepatice grave si, in general, stare generala foarte alterata (lactatul nu poate fi metabolizat). Dozele excesive provoaca supraincarcarea circulatorie, eventual edeme; excesul de sodiu poate fi cauza de diaree, greata, hiperpnee, convulsii. ))) )))Mod de administrare Se prepara solutia 1/6 M prin diluarea continutului unei fiole (20 ml) pana la un volum de 125 ml. Se injecteaza intravenos pana la 60 ml/kilocorp, in acidoza si 30 ml/kilocorp, pentru alcalinizarea urinei; viteza de introducere nu trebuie sa depaseasca 300 ml/ora. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente