CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Kreon, capsule




Compozitie - Kreon, capsule
1 capsula de Kreon contine 300 mg pancreatina in pilule cu invelis enteric, echivalent cu: 8 000 unitati Ph. Eur.lipaza; 9.000 unitati Ph. Eur. amilaza; 450 unitati Ph. Eur. proteaze totale;

Actiune terapeutica - Kreon, capsule
Terapia de substitutie in starile dedeficienta enzimatica pancreatica. Enzimele au actiune hidrolitica asupra grasimilor, glucidelor si poteinelor.

Indicatii - Kreon, capsule
Kreon capsule este indicat in tratamentul insuficientei exocrine, ca de exemplu in fibroza chistica de pancreas, pancreatita cronica, pancreatectomie, gastrectomie totala si rezectie gastrica partiala, obstructie ductala neoplazica, dar si in alte afectiuni. Suplimentarea enzimatica pancreatica poate fi, de asemenea, de folos in tratamentul durerii de natura pancreatica sau in tratamentul pancreatitei alogrefe tardive si al insuficientei pancreatice exocrine la varstnici.

Mod de administrare - Kreon, capsule
Daca nu este altfel prescris de catre medic, la adulti (inclusiv varstnici) si copii: initial una sau doua capsule la fiecare masa principala si o capsula la fiecare gustare, apoi se ajusteaza doza in functie de raspuns. Experienta clinica arata ca doza efectiva se poate situa intre 5 si 15 capsule zilnic. Capsulele trebuie inghitite intregi, fara a fi zdrobite sau mestecate, cu lichid suficient. Daca inghitirea capsulelor este dificila (de ex., la copii sau la pacientii varstnici), capsulele pot fi desfacute si microsferele adaugate la o mancare usoara care nu necesita mestecare sau luate cu lichid. Orice amestec al microsferelor in mancare sau in lichid trebuie luat imediat si nu trebuie pastrat, altfel invelisul enteric poate fi distrus.

Contraindicatii - Kreon, capsule
Enzimele pancreatice nu trebuie administrate in timpul fazelor precoce ale pancreatitei acute si la acei pacienti cu hipersensibilitate cunoscuta la pancreatina.

Precautii - Kreon, capsule
Nu exista.

Sarcina si alaptare - Kreon, capsule
Nu exista dovezi suficiente privind siguranta administrarii de Kreon in sarcina si lactatie. De aceea, in timpul sarcinii si alaptarii enzimele pancreatice trebuie administrate doar daca beneficiile potentiale sunt mai mari decat riscul potential.

Efecte asupra capacitatii de a conduce masina sau de a manevra utilaje - Kreon, capsule
Nici unul.

Reactii adverse - Kreon, capsule
Incidenta efectelor adverse corelat cu administrarea medicamentului este foarte scazuta (sub 1 %). Diareea, constipatia, disconfortul gastric, greata si reactiile dermice au fost raportate ocazional, la pacientii care primesc terapie de substitutie enzimatica. Totusi, din cauza simptomelor obisnuite ale insuficientei pancreatice exocrine si, frecvent, a administrarii concomitente a altor medicamente, nu s-a demonstrat clar ca aceste efecte secundare sunt corelate cu administrarea de pancreatina.

1 capsula de Kreon contine 300 mg pancreatina in pilule cu invelis enteric, echivalent cu: 8 000 unitati Ph. Eur.lipaza; 9.000 unitati Ph. Eur. amilaza; 450 unitati Ph. Eur. proteaze totale; Terapia de substitutie in starile dedeficienta enzimatica pancreatica. Enzimele au actiune hidrolitica asupra grasimilor, glucidelor si poteinelor. Kreon capsule este indicat in tratamentul insuficientei exocrine, ca de exemplu in fibroza chistica de pancreas, pancreatita cronica, pancreatectomie, gastrectomie totala si rezectie gastrica partiala, obstructie ductala neoplazica, dar si in alte afectiuni. Suplimentarea enzimatica pancreatica poate fi, de asemenea, de folos in tratamentul durerii de natura pancreatica sau in tratamentul pancreatitei alogrefe tardive si al insuficientei pancreatice exocrine la varstnici. )))Mod de administrare Daca nu este altfel prescris de catre medic, la adulti (inclusiv varstnici) si copii: initial una sau doua capsule la fiecare masa principala si o capsula la fiecare gustare, apoi se ajusteaza doza in functie de raspuns. Experienta clinica arata ca doza efectiva se poate situa intre 5 si 15 capsule zilnic. Capsulele trebuie inghitite intregi, fara a fi zdrobite sau mestecate, cu lichid suficient. Daca inghitirea capsulelor este dificila (de ex., la copii sau la pacientii varstnici), capsulele pot fi desfacute si microsferele adaugate la o mancare usoara care nu necesita mestecare sau luate cu lichid. Orice amestec al microsferelor in mancare sau in lichid trebuie luat imediat si nu trebuie pastrat, altfel invelisul enteric poate fi distrus. )))Contraindicatii Enzimele pancreatice nu trebuie administrate in timpul fazelor precoce ale pancreatitei acute si la acei pacienti cu hipersensibilitate cunoscuta la pancreatina. )))Precautii Nu exista. ))) Sarcina si alaptare Nu exista dovezi suficiente privind siguranta administrarii de Kreon in sarcina si lactatie. De aceea, in timpul sarcinii si alaptarii enzimele pancreatice trebuie administrate doar daca beneficiile potentiale sunt mai mari decat riscul potential. )))Efecte asupra capacitatii de a conduce masina sau de a manevra utilaje Nici unul. Incidenta efectelor adverse corelat cu administrarea medicamentului este foarte scazuta (sub 1 %). Diareea, constipatia, disconfortul gastric, greata si reactiile dermice au fost raportate ocazional, la pacientii care primesc terapie de substitutie enzimatica. Totusi, din cauza simptomelor obisnuite ale insuficientei pancreatice exocrine si, frecvent, a administrarii concomitente a altor medicamente, nu s-a demonstrat clar ca aceste efecte secundare sunt corelate cu administrarea de pancreatina.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente