CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Knoll a.g., comprimate
Compozitie - Knoll a.g., comprimate
1 comprimat contine 300 mg teofilina.

Actiune terapeutica - Knoll a.g., comprimate
Teofilina are actiune bronhodilatatoare, amelioreaza semnificativ functia pulmonara in astmul bronsic, relaxarea bronhiilor datorandu-se unei actiuni directe asupra musculaturii netede. Are efect antiinflamator si efect imunomodulator. Are efect stimulant central care poate avea consecinte favorabile in astmul bronsic nocturn. Are efecte hemodinamice favorabile, marind forta contractila a miocardului, scade presarcina si micsoreaza presiunea venoasa de umplere.

Indicatii - Knoll a.g., comprimate
Astm bronsic, pentru inlaturarea bronhospasmului, atat in criza acuta cat si in tratamentul de intretinere; astm bronsic asociat cu insuficienta cardiaca si cardiopatie ischemica; bronsita astmatiforma; angina pectorala si edeme cardiace.

Mod de administrare - Knoll a.g., comprimate
Se incepe cu 1 comprimat/zi, administrat timp de cel putin 3 zile, dupa care se administreaza 2 comprimate/zi, 1 comprimat la 12 ore. Preparatul se administreaza dupa mese, datorita efectului iritant gastric.

Contraindicatii - Knoll a.g., comprimate
Hemoragie cerebrala, infarct miocardic acut, insuficienta renala acuta, epilepsie, alergie la teofilina.

Precautii - Knoll a.g., comprimate
Se administreaza cu precautie in ulcer gastric si duodenal, cardiaci, hipertensivi, hipertiroidieni, renali si hepatici, la batrani si la nou-nascuti.

Sarcina si alaptare - Knoll a.g., comprimate
Se administreaza cu prudenta la gravide si in perioada de alaptare, deoarece teofilina trece in laptele matern si traverseaza placenta.

Reactii adverse - Knoll a.g., comprimate
Anorexie, greata, varsaturi, palpitatii, cefalee, nervozitate, insomnie, hipotensiune, palpitatii, aritmii.

1 comprimat contine 300 mg teofilina. Teofilina are actiune bronhodilatatoare, amelioreaza semnificativ functia pulmonara in astmul bronsic, relaxarea bronhiilor datorandu-se unei actiuni directe asupra musculaturii netede. Are efect antiinflamator si efect imunomodulator. Are efect stimulant central care poate avea consecinte favorabile in astmul bronsic nocturn. Are efecte hemodinamice favorabile, marind forta contractila a miocardului, scade presarcina si micsoreaza presiunea venoasa de umplere. Astm bronsic, pentru inlaturarea bronhospasmului, atat in criza acuta cat si in tratamentul de intretinere; astm bronsic asociat cu insuficienta cardiaca si cardiopatie ischemica; bronsita astmatiforma; angina pectorala si edeme cardiace. ))) Mod de administrare Se incepe cu 1 comprimat/zi, administrat timp de cel putin 3 zile, dupa care se administreaza 2 comprimate/zi, 1 comprimat la 12 ore. Preparatul se administreaza dupa mese, datorita efectului iritant gastric. ))) Contraindicatii Hemoragie cerebrala, infarct miocardic acut, insuficienta renala acuta, epilepsie, alergie la teofilina. )))Precautii Se administreaza cu precautie in ulcer gastric si duodenal, cardiaci, hipertensivi, hipertiroidieni, renali si hepatici, la batrani si la nou-nascuti. )))Sarcina si alaptare Se administreaza cu prudenta la gravide si in perioada de alaptare, deoarece teofilina trece in laptele matern si traverseaza placenta. Anorexie, greata, varsaturi, palpitatii, cefalee, nervozitate, insomnie, hipotensiune, palpitatii, aritmii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente