CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ketotifen, sirop




Compozitie - Ketotifen, sirop
Sirop: 1 ml = 0,2 mg; capsule de 1 mg continand ketotifen (fumarat); comprimate (incizate) de 1 mg; comprimate retard de 2 mg.

Actiune terapeutica - Ketotifen, sirop
Ketotifen este un medicament antiastmatic cu puternice proprietati antianafilactice si cu efect antihistaminic specific. Proprietati cu efect antiastmatic: -inhibarea raspunsului acut bronhoconstrictor la factorul de activare al plachetelor, cat si a hiperreactivitatii cailor aeriene induse de factorul de activare al plachetelor (PAF); - inhibarea acumularii de eozinofile determinata de factorul de activare al plachetelor; - inhibarea eliberarii mediatorilor chimici, ca histamina si leucotrienele; - antagonizarea bronhoconstrictiei acute datorata leucotrienelor; - activitate sustinuta si puternica de blocare a receptorilor H1.

Indicatii - Ketotifen, sirop
Prevenirea pe termen lung a tuturor formelor de astm bronsic; bronsita alergica; simptome astmatice asociate cu febra de fan. Prevenire si tratament: alergii multi-sistemice; rinita alergica; reactii alergice cutanate. Ketotifenul nu este eficace in intreruperea atacurilor de astm!

Mod de administrare - Ketotifen, sirop
Copii- intre 6 luni si 3 ani: "de 2 ori pe zi 0,5 mg sau 2,5 ml sirop; peste 3 ani"- 1 comprimat de doua ori pe zi.

Contraindicatii - Ketotifen, sirop
Hipersensibilitate la medicament.

Precautii - Ketotifen, sirop
Administrarea nu trebuie intrerupta brusc. Se recomanda prudenta in cursul primelor zile de tratament la soferi. De asemenea, se administreaza cu precautie la diabetici, la femeile insarcinate sau la cele care alapteaza.

Supradozare - Ketotifen, sirop
Simptome principale: somnolenta pana la sedare profunda, confuzie, dezorientare, tahicardie, hipotensiune. La copii: hiperexcitabilitate, convulsii, coma reversibila. Tratamentul supradozarii va fi simptomatic.

Interactiuni - Ketotifen, sirop
potenteaza efectul substantelor deprimante ale S.N.C., al antihistaminicelor si al alcoolului.

Reactii adverse - Ketotifen, sirop
Sedare, senzatie de gura uscata, usoara ameteala. Uneori stimulare a S.N.C.

- Ketotifen, sirop
"

Sirop: 1 ml = 0,2 mg; capsule de 1 mg continand ketotifen (fumarat); comprimate (incizate) de 1 mg; comprimate retard de 2 mg. Ketotifen este un medicament antiastmatic cu puternice proprietati antianafilactice si cu efect antihistaminic specific. Proprietati cu efect antiastmatic: -inhibarea raspunsului acut bronhoconstrictor la factorul de activare al plachetelor, cat si a hiperreactivitatii cailor aeriene induse de factorul de activare al plachetelor (PAF); - inhibarea acumularii de eozinofile determinata de factorul de activare al plachetelor; - inhibarea eliberarii mediatorilor chimici, ca histamina si leucotrienele; - antagonizarea bronhoconstrictiei acute datorata leucotrienelor; - activitate sustinuta si puternica de blocare a receptorilor H1. ))) Indicatii((( Prevenirea pe termen lung a tuturor formelor de astm bronsic; bronsita alergica; simptome astmatice asociate cu febra de fan. Prevenire si tratament: alergii multi-sistemice; rinita alergica; reactii alergice cutanate. Ketotifenul nu este eficace in intreruperea atacurilor de astm! ))) Mod de administrare Copii- intre 6 luni si 3 ani: "de 2 ori pe zi 0,5 mg sau 2,5 ml sirop; peste 3 ani"- 1 comprimat de doua ori pe zi. ))) Contraindicatii((( Hipersensibilitate la medicament. )))Precautii Administrarea nu trebuie intrerupta brusc. Se recomanda prudenta in cursul primelor zile de tratament la soferi. De asemenea, se administreaza cu precautie la diabetici, la femeile insarcinate sau la cele care alapteaza. )))Supradozare Simptome principale: somnolenta pana la sedare profunda, confuzie, dezorientare, tahicardie, hipotensiune. La copii: hiperexcitabilitate, convulsii, coma reversibila. Tratamentul supradozarii va fi simptomatic. ))) Interactiuni potenteaza efectul substantelor deprimante ale S.N.C., al antihistaminicelor si al alcoolului. Sedare, senzatie de gura uscata, usoara ameteala. Uneori stimulare a S.N.C. ))) "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente