CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Ketarfen, comprimate
Compozitie - Ketarfen, comprimate
Comprimate continand fumarat de ketotifen echivalent cu 1 mg ketotifen baza.

Actiune terapeutica - Ketarfen, comprimate
Antianafilactic-antialergic, actionand ca antiastmatic fara actiune bronhodilatatoare si exercitand un efect specific antihistaminic. Efectul antiastmatic este atribuit inhibarii eliberarii din mastocite si bazofile a autacoizilor cu proprietati bronhoconstrictoare, in special a leucotrienelor, precum si antagonizarii unor efecte ale PAF si histaminei. Nu influenteaza somatotropina, glicemia, tireostimulina.

Indicatii - Ketarfen, comprimate
Pentru profilaxia pe termen lung a astmului bronsic (toate formele, inclusiv cele mixte), a bronsitei alergice, a rinitei alergice, a reactiilor cutanate alergice, a simptomelor astmatice ale febrei de fan; pentru tratamentul rinitei si conjunctivitei alergice, al dermatitei atopice, al urticariei acute si cronice. Ketarfenul nu este eficace in suprimarea crizelor de astm deja instalate.

Mod de administrare - Ketarfen, comprimate
Adulti si copii mari:" de 2 ori pe zi cate 1 comprimat (dimineata si seara la mese). La pacientii care au tendinta la fenomene de sedare se va institui o posologie progresiva in prima saptamana incepand cu 1/2 comprimat pe zi pana la atingerea dozei de 2x1 comprimat pe zi. La nevoie doza poate fi crescuta pana la 4 mg pe zi in doua prize. Copii intre 3-6 ani": de 2 ori cate 1/2 comprimat pe zi.

Contraindicatii - Ketarfen, comprimate
Hipersensibilitate la medicament. Nu se administreaza la copii sub 3 ani.

Precautii - Ketarfen, comprimate
Dupa instituirea tratamentului cu Ketarfen se recomanda a nu se intrerupe brusc medicatia antiastmatica in curs, mai ales corticoterapia si cea cu ACTH; in cazul unor infectii intercurente, tratamentul cu Ketarfen trebuie completat cu o medicatie antiinfectioasa specifica. La pacientii care prezinta fenomene de sedare, la inceputul tratamentului cu Ketarfen se recomanda prudenta la conducerea auto si supravegherea masinilor care necesita atentie deosebita. Cu toate ca nu au putut fi stabilite efecte teratogene ale produsului, se recomanda ca acesta sa nu fie administrat in timpul sarcinii si nici al alaptarii.

Reactii adverse - Ketarfen, comprimate
La inceputul tratamentului pot aparea uneori sedare, uscaciunea gurii si usoare ameteli (manifestari care dispar in general in mod spontan dupa cateva zile), greata, marirea apetitului cu crestere in greutate.

Comprimate continand fumarat de ketotifen echivalent cu 1 mg ketotifen baza. Antianafilactic-antialergic, actionand ca antiastmatic fara actiune bronhodilatatoare si exercitand un efect specific antihistaminic. Efectul antiastmatic este atribuit inhibarii eliberarii din mastocite si bazofile a autacoizilor cu proprietati bronhoconstrictoare, in special a leucotrienelor, precum si antagonizarii unor efecte ale PAF si histaminei. Nu influenteaza somatotropina, glicemia, tireostimulina. Pentru profilaxia pe termen lung a astmului bronsic (toate formele, inclusiv cele mixte), a bronsitei alergice, a rinitei alergice, a reactiilor cutanate alergice, a simptomelor astmatice ale febrei de fan; pentru tratamentul rinitei si conjunctivitei alergice, al dermatitei atopice, al urticariei acute si cronice. Ketarfenul nu este eficace in suprimarea crizelor de astm deja instalate. )))Mod de administrare Adulti si copii mari:" de 2 ori pe zi cate 1 comprimat (dimineata si seara la mese). La pacientii care au tendinta la fenomene de sedare se va institui o posologie progresiva in prima saptamana incepand cu 1/2 comprimat pe zi pana la atingerea dozei de 2x1 comprimat pe zi. La nevoie doza poate fi crescuta pana la 4 mg pe zi in doua prize. Copii intre 3-6 ani": de 2 ori cate 1/2 comprimat pe zi. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la medicament. Nu se administreaza la copii sub 3 ani. )))Precautii Dupa instituirea tratamentului cu Ketarfen se recomanda a nu se intrerupe brusc medicatia antiastmatica in curs, mai ales corticoterapia si cea cu ACTH; in cazul unor infectii intercurente, tratamentul cu Ketarfen trebuie completat cu o medicatie antiinfectioasa specifica. La pacientii care prezinta fenomene de sedare, la inceputul tratamentului cu Ketarfen se recomanda prudenta la conducerea auto si supravegherea masinilor care necesita atentie deosebita. Cu toate ca nu au putut fi stabilite efecte teratogene ale produsului, se recomanda ca acesta sa nu fie administrat in timpul sarcinii si nici al alaptarii. La inceputul tratamentului pot aparea uneori sedare, uscaciunea gurii si usoare ameteli (manifestari care dispar in general in mod spontan dupa cateva zile), greata, marirea apetitului cu crestere in greutate.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente