CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Kestine, comprimate




Compozitie - Kestine, comprimate
Substanta activa: ebastine. Excipienti: celuloza micro-cristalina, lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, carboximetil celuloza sodica, stearat de magneziu. Filmul tabletei: hidroxipropilmetil celuloza, polietilen glicol 6000, dioxid de titan.

Actiune terapeutica - Kestine, comprimate
Ebastina si metabolitul sau, carebastina, este un antagonist selectiv al receptorilor periferici histaminici H1 fara efecte anticolinergice. Nu are efect sedativ-hipnotic.

Indicatii - Kestine, comprimate
Tratamentul simptomatic al rinitelor alergice si conjunctivitelor alergice (sezoniere si perene); urticarie cronica idiopatica, prurit indus de eliberarea de histamina.

Mod de administrare - Kestine, comprimate
Rinita alergica: 10-20 mg pe zi infunctie de severitatea simptomelor. Urticaria: 1 comprimat a 10 mg pezi. Eficacitatea si siguranta in administrare nu au fost evaluate la copiii sub 12 ani. Administrarea ebastinei concomitent cu mancarea nu influenteaza efectul terapeutic.

Contraindicatii - Kestine, comprimate
Hipersensibilitate la ebastine sau la unul dintre excipienti.

Precautii - Kestine, comprimate
La fel ca la majoritatea antihistaminicelor, se recomanda precautie in administrarea ebastinei la pacientii cu: sindrom de QT prelungit, hipokaliemie, tratament cu medicatie cunoscuta a produce prelungirea intervalului QT sau care inhiba sistemul enzimatic CY3A4 cum sunt derivatii azolici antimicotici si antibioticele macrolide. Nu se recomanda administrarea ebastinei la femeile insarcinate sau care alapteaza.

Reactii adverse - Kestine, comprimate
Pot aparea: cefalee, somnolenta, uscaciunea gurii. Foarte rar, pot aparea: dureri abdominale, dispepsie, astenie, faringita, epistaxis, rino-sinuzita, greata sau insomnie.

Substanta activa: ebastine. Excipienti: celuloza micro-cristalina, lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, carboximetil celuloza sodica, stearat de magneziu. Filmul tabletei: hidroxipropilmetil celuloza, polietilen glicol 6000, dioxid de titan. Ebastina si metabolitul sau, carebastina, este un antagonist selectiv al receptorilor periferici histaminici H1 fara efecte anticolinergice. Nu are efect sedativ-hipnotic. Tratamentul simptomatic al rinitelor alergice si conjunctivitelor alergice (sezoniere si perene); urticarie cronica idiopatica, prurit indus de eliberarea de histamina. )))Mod de administrare Rinita alergica: 10-20 mg pe zi infunctie de severitatea simptomelor. Urticaria: 1 comprimat a 10 mg pezi. Eficacitatea si siguranta in administrare nu au fost evaluate la copiii sub 12 ani. Administrarea ebastinei concomitent cu mancarea nu influenteaza efectul terapeutic. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la ebastine sau la unul dintre excipienti. )))Precautii La fel ca la majoritatea antihistaminicelor, se recomanda precautie in administrarea ebastinei la pacientii cu: sindrom de QT prelungit, hipokaliemie, tratament cu medicatie cunoscuta a produce prelungirea intervalului QT sau care inhiba sistemul enzimatic CY3A4 cum sunt derivatii azolici antimicotici si antibioticele macrolide. Nu se recomanda administrarea ebastinei la femeile insarcinate sau care alapteaza. Pot aparea: cefalee, somnolenta, uscaciunea gurii. Foarte rar, pot aparea: dureri abdominale, dispepsie, astenie, faringita, epistaxis, rino-sinuzita, greata sau insomnie.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente