CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Kcl retard, drajeuri




Compozitie - Kcl retard, drajeuri
Drajeuri retard continand clorura de potasiu 600 mg (cutie cu 40 buc.).

Actiune terapeutica - Kcl retard, drajeuri
Aport de potasiu. Potasiul este cationul principal al lichidului intercelular. Intervine in procesele de crestere, participa la procesele de glicogenogeneza si sinteza a proteinelor, are rol in mentinerea echilibrului acido-bazic, este indispensabil pentru functiile miocardului, produce contractarea muschilor netezi si striati, stimuleaza sistemul nervos central. Pentru o buna absorbtie a potasiului in organism este important sa nu lipseasca ionul Cl.

Indicatii - Kcl retard, drajeuri
In tulburari metabolice insotite de hipopotasemie, diaree, acidoza diabetica, tratament cu corticosteroizi, tulburari de ritm cardiac.

Reactii adverse - Kcl retard, drajeuri
Clorura de potasiu produce algii gastrice.

Contraindicatii - Kcl retard, drajeuri
Hiperpotasemie.

Mod de administrare - Kcl retard, drajeuri
Per os, 3-4 drajeuri pe zi. "

Drajeuri retard continand clorura de potasiu 600 mg (cutie cu 40 buc.). Aport de potasiu. Potasiul este cationul principal al lichidului intercelular. Intervine in procesele de crestere, participa la procesele de glicogenogeneza si sinteza a proteinelor, are rol in mentinerea echilibrului acido-bazic, este indispensabil pentru functiile miocardului, produce contractarea muschilor netezi si striati, stimuleaza sistemul nervos central. Pentru o buna absorbtie a potasiului in organism este important sa nu lipseasca ionul Cl. ))) Indicatii In tulburari metabolice insotite de hipopotasemie, diaree, acidoza diabetica, tratament cu corticosteroizi, tulburari de ritm cardiac. Clorura de potasiu produce algii gastrice. )))Contraindicatii Hiperpotasemie. )))Mod de administrare Per os, 3-4 drajeuri pe zi. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente