CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Hydroxycarbamide, capsule




Compozitie - Hydroxycarbamide, capsule
O capsula contine 500 mg de hydroxyurea.

Actiune terapeutica - Hydroxycarbamide, capsule
Hydroxyurea este un agent citostatic, actionand efectiv in ciclul celular, respectiv faza S. Actioneaza inhiband enzima rybonucleotid reductaza, catalizand transformarea rybonucleotidelor in dezoxirybonucleotide, si rezultat prin inhibarea sintezei de DNA (fara RNA si deranjarea sintezei proteinelor) si scazand trifosfatii celulei. De asemenea demonstreaza toxicitatea directa pe DNA (cauzele ruperii fragmentarii cromozomiilor, ca si translocarea lor). Hydroxyurea este absorbita de traiectul gastrointestinal. Concentratia maxima plasmatica, proportional cu doza ingerata, este atinsa in 2 ore. Timpul de injumatatire in plasma este la interval de 4 ore. Hydroxyurea este metabolizata de ficat si eliminata prin urina, in cea mai mare parte ca medicament neschimbat si o parte ca uree, la interval de 12 ore. Nu se acumuleaza in organism.

Indicatii - Hydroxycarbamide, capsule
Indicatia principala a hydroxyureii este in tratarea sindroamelor de proliferare mieloide: leucemie mieloida; eritrocitoza; trombocitemie idiopatica; osteomielofibroza; splenomegalie. Hydroxyurea este indicata in cazurile in care este necesara o reducere rapida a numarului de leucocite. Hydroxyurea de asemenea este indicata pentru inlocuirea in timpul tratamentului a citostaticelor care sunt insuficiente sau care trebuie intrerupte din cauza toxicitatii lor.

Contraindicatii - Hydroxycarbamide, capsule
Hipersensibilitatea la produs, sarcina, trombocitopenie, anemii severe, leucopenie, insuficienta renala si hepatica.

Reactii adverse - Hydroxycarbamide, capsule
In timpul tratamentului pot aparea: tulburari gastrointestinale; reactii alergice, pigmentarea pielii; mai rar, efecte neurologice; edem pulmonar; deteriorarea maduvei osoase; trombocitopenie; leucocitopenie; tulburari ale functiei ficatului, ale rinichiului. Aceste efecte adverse se pot observa rar la doze mai mici de 60 mg/kg pe zi. La intreruperea tratamentului cu hydroxyurea toate reactiile adverse dispar repede. Atentie! In timpul tratamentului cu hydroxyurea, se controleaza regulat hemoleucograma, functia hepatica si renala.

Mod de administrare - Hydroxycarbamide, capsule
In hematologie: in leucemie mieloida cronica, initial doza este de 30-60 mg/kg zilnic si apoi doza de intretinere 15-30 mg/kg zilnic; in trombocitopenie, initial doza este de 25-50 mg/kg zilnic si apoi doza de intretinere zilnica este de 10-20 mg/kg; in mielofibroza, doza initiala este de 5-20 mg/kg zilnic si apoi 10 mg/kg zilnic ca tratament de intretinere; in eritrocitoza, doza initiala este de 15-20 mg/kg zilnic, apoi 10 mg/kg zilnic ca tratament de intretinere. In boli neoplazice avansate doza initiala este de 80 mg/kg la fiecare trei zile si apoi este de 40-50 mg odata, doza unica zilnica.

O capsula contine 500 mg de hydroxyurea. Hydroxyurea este un agent citostatic, actionand efectiv in ciclul celular, respectiv faza S. Actioneaza inhiband enzima rybonucleotid reductaza, catalizand transformarea rybonucleotidelor in dezoxirybonucleotide, si rezultat prin inhibarea sintezei de DNA (fara RNA si deranjarea sintezei proteinelor) si scazand trifosfatii celulei. De asemenea demonstreaza toxicitatea directa pe DNA (cauzele ruperii fragmentarii cromozomiilor, ca si translocarea lor). Hydroxyurea este absorbita de traiectul gastrointestinal. Concentratia maxima plasmatica, proportional cu doza ingerata, este atinsa in 2 ore. Timpul de injumatatire in plasma este la interval de 4 ore. Hydroxyurea este metabolizata de ficat si eliminata prin urina, in cea mai mare parte ca medicament neschimbat si o parte ca uree, la interval de 12 ore. Nu se acumuleaza in organism. Indicatia principala a hydroxyureii este in tratarea sindroamelor de proliferare mieloide: leucemie mieloida; eritrocitoza; trombocitemie idiopatica; osteomielofibroza; splenomegalie. Hydroxyurea este indicata in cazurile in care este necesara o reducere rapida a numarului de leucocite. Hydroxyurea de asemenea este indicata pentru inlocuirea in timpul tratamentului a citostaticelor care sunt insuficiente sau care trebuie intrerupte din cauza toxicitatii lor. )))Contraindicatii Hipersensibilitatea la produs, sarcina, trombocitopenie, anemii severe, leucopenie, insuficienta renala si hepatica. In timpul tratamentului pot aparea: tulburari gastrointestinale; reactii alergice, pigmentarea pielii; mai rar, efecte neurologice; edem pulmonar; deteriorarea maduvei osoase; trombocitopenie; leucocitopenie; tulburari ale functiei ficatului, ale rinichiului. Aceste efecte adverse se pot observa rar la doze mai mici de 60 mg/kg pe zi. La intreruperea tratamentului cu hydroxyurea toate reactiile adverse dispar repede. Atentie! In timpul tratamentului cu hydroxyurea, se controleaza regulat hemoleucograma, functia hepatica si renala. )))Mod de administrare In hematologie: in leucemie mieloida cronica, initial doza este de 30-60 mg/kg zilnic si apoi doza de intretinere 15-30 mg/kg zilnic; in trombocitopenie, initial doza este de 25-50 mg/kg zilnic si apoi doza de intretinere zilnica este de 10-20 mg/kg; in mielofibroza, doza initiala este de 5-20 mg/kg zilnic si apoi 10 mg/kg zilnic ca tratament de intretinere; in eritrocitoza, doza initiala este de 15-20 mg/kg zilnic, apoi 10 mg/kg zilnic ca tratament de intretinere. In boli neoplazice avansate doza initiala este de 80 mg/kg la fiecare trei zile si apoi este de 40-50 mg odata, doza unica zilnica.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente