CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Hyalgan, solutie injectabila




Forma de prezentare - Hyalgan, solutie injectabila
Solutie injectabila 20 mg/2 ml; ct. 1 sau 5 seringi preumplute 2 ml; ct. 1 fl. 2 ml"

Indicatii - Hyalgan, solutie injectabila
Osteoartritele genunchiului, pentru ameliorarea de durata a durerii. Uz oftalmic: Tratament topic al tulburarilor filmului lacrimal datorate evaporarii excesive a apei (strat lipidic redus sau alterat) - de exemplu in sindromul de ochi uscat (sindrom Sjogren). "

Dozaj si mod de administrare - Hyalgan, solutie injectabila
Adulti (inclusiv varstnici): Continutul unei fiole (20 mg/2 ml) sau al unei seringi pre-umplute (20 mg/2 ml) trebuie injectat in articulatia afectata o data pe saptamana, 5 saptamani consecutiv, utilizandu-se o tehnica standard de injectare. Tratamentul poate fi repetat la intervale de cel putin 6 luni. Oftalmic: 1 pic. de pana la 6 ori/zi."

Contraindicatii - Hyalgan, solutie injectabila
Hipersensibilitate la hialuronatul de sodiu, proteinele de origine aviara sau la oricare dintre excipientii produsului (hialuronatul de sodiu - Hyalectin - este de origine aviara). Infectii sau alte afectiuni cutanate la locul de injectare."

Atentionari - Hyalgan, solutie injectabila
Inainte de administrarea Hyalgan se indeparteaza lichidul articular, daca exista. Precautie pentru a nu suprasolicita articulatia imediat dupa injectia intraarticulara. Produsul se utilizeaza numai daca solutia este clara. Nu se adm. concomitent sau in amestec cu alte preparate injectabile intraarticulare, datorita experientei limitate. Nu se utilizeaza concomitent cu dezinfectante care contin saruri cuaternare de amoniu. Prudenta la gravide, femei care alapteaza."

Reactii adverse - Hyalgan, solutie injectabila
Foarte rar, la locul injectarii pot sa apara durere, tumefactie, caldura, roseata (dispar spontan in 1-4 zile). Daca manifestarile apar, articulatia afectata se pune in repaus si se aplica local gheata. Cazuri izolate de reactii de tip anafilactic. Rareori, pot aparea reactii alergice, atat sistemice, cat si locale. La folosirea oftalmica: manifestari de tip alergic cum sunt inflamatii palpebrale, conjunctivita, prurit, senzatie de arsura, eritem, lacrimare abundenta sau keratita superficiala. "

)))Forma de prezentare Solutie injectabila 20 mg/2 ml; ct. 1 sau 5 seringi preumplute 2 ml; ct. 1 fl. 2 ml" Osteoartritele genunchiului, pentru ameliorarea de durata a durerii. Uz oftalmic: Tratament topic al tulburarilor filmului lacrimal datorate evaporarii excesive a apei (strat lipidic redus sau alterat) - de exemplu in sindromul de ochi uscat (sindrom Sjogren). " )))Dozaj si mod de administrare Adulti (inclusiv varstnici): Continutul unei fiole (20 mg/2 ml) sau al unei seringi pre-umplute (20 mg/2 ml) trebuie injectat in articulatia afectata o data pe saptamana, 5 saptamani consecutiv, utilizandu-se o tehnica standard de injectare. Tratamentul poate fi repetat la intervale de cel putin 6 luni. Oftalmic: 1 pic. de pana la 6 ori/zi." )))Contraindicatii Hipersensibilitate la hialuronatul de sodiu, proteinele de origine aviara sau la oricare dintre excipientii produsului (hialuronatul de sodiu - Hyalectin - este de origine aviara). Infectii sau alte afectiuni cutanate la locul de injectare." )))Atentionari Inainte de administrarea Hyalgan se indeparteaza lichidul articular, daca exista. Precautie pentru a nu suprasolicita articulatia imediat dupa injectia intraarticulara. Produsul se utilizeaza numai daca solutia este clara. Nu se adm. concomitent sau in amestec cu alte preparate injectabile intraarticulare, datorita experientei limitate. Nu se utilizeaza concomitent cu dezinfectante care contin saruri cuaternare de amoniu. Prudenta la gravide, femei care alapteaza." Foarte rar, la locul injectarii pot sa apara durere, tumefactie, caldura, roseata (dispar spontan in 1-4 zile). Daca manifestarile apar, articulatia afectata se pune in repaus si se aplica local gheata. Cazuri izolate de reactii de tip anafilactic. Rareori, pot aparea reactii alergice, atat sistemice, cat si locale. La folosirea oftalmica: manifestari de tip alergic cum sunt inflamatii palpebrale, conjunctivita, prurit, senzatie de arsura, eritem, lacrimare abundenta sau keratita superficiala. "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente