CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Humex, sirop
Compozitie - Humex, sirop
Carbocisteina5,00g Excipienti: p-hidroxibenzoat de metil sodic, hidroxid de sodiu solutie oficinala, aroma caramel-punch*), acid citric monohidrat, solutie de zaharoza, apa purificata. *) Compozitia aromei caramel-punch: limonen, acetil-metilcarbinol, propilenglicol, etilvanilina, vanilina.

Grupa farmacoterapeutica - Humex, sirop
Expectorante, mucolitice.

Indicatii terapeutice - Humex, sirop
Tratamentul tulburarilor secretiei bronsice, indeosebi in timpul afectiunilor bronhopulmonare acute: bronsita acuta, acutizari ale bronhopneumopatiilor cronice.

Contraindicatii - Humex, sirop
Antecedente de hipersensibilitate la carbocisteina sau la oricare dintre componentii produsului, indeosebi la p-hidroxibenzoat de metil sau la alte saruri de p-hidroxibenzoat. Copii sub 15 ani.

Precautii - Humex, sirop
Se recomanda administrarea cu prudenta a Humex Expectorant sirop pentru adulti la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal. Nu se justifica asocierea unui mucolitic cu un antitusiv si/sau cu o substanta antisecretorie (cu actiune atropinica). La pacienti cu diabet zaharat se va tine cont de continutul de 5g zahar dintr-o lingura de sirop.

Interactiuni - Humex, sirop
Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea - Humex, sirop
Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Pana in prezent, in clinica nu a fost raportat nici un efect malformativ sau fetotoxic specific. Carbocisteina trebuie utilizata in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar. Nu exista informatii disponibile referitoare la trecerea carbocisteinei in laptele matern. Cu toate acestea, datorita toxicitatii sale scazute, in cazul unui tratament la mama cu acest medicament, riscul potential pentru sugar pare neglijabil, permitand alaptarea. Humex Expectorant sirop pentru adulti nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare - Humex, sirop
Doza uzuala este de 750 mg carbocisteina (15 ml Humex Expectorant sirop pentru adulti - o lingura) administrate oral de 3 ori pe zi.

Reactii adverse - Humex, sirop
La doze mari se poate observa uneori aparitia de fenomene de intoleranta digestiva (epigastralgii, greata, diaree), caz in care se recomanda scaderea dozei.

Supradozaj - Humex, sirop
In caz de supradozaj pot sa apara epigastralgii, greata, diaree.

Carbocisteina5,00g Excipienti: p-hidroxibenzoat de metil sodic, hidroxid de sodiu solutie oficinala, aroma caramel-punch*), acid citric monohidrat, solutie de zaharoza, apa purificata. *) Compozitia aromei caramel-punch: limonen, acetil-metilcarbinol, propilenglicol, etilvanilina, vanilina. )))Grupa farmacoterapeutica Expectorante, mucolitice. (((terapeutice Tratamentul tulburarilor secretiei bronsice, indeosebi in timpul afectiunilor bronhopulmonare acute: bronsita acuta, acutizari ale bronhopneumopatiilor cronice. )))Contraindicatii Antecedente de hipersensibilitate la carbocisteina sau la oricare dintre componentii produsului, indeosebi la p-hidroxibenzoat de metil sau la alte saruri de p-hidroxibenzoat. Copii sub 15 ani. )))Precautii Se recomanda administrarea cu prudenta a Humex Expectorant sirop pentru adulti la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal. Nu se justifica asocierea unui mucolitic cu un antitusiv si/sau cu o substanta antisecretorie (cu actiune atropinica). La pacienti cu diabet zaharat se va tine cont de continutul de 5g zahar dintr-o lingura de sirop. )))Interactiuni Nu se cunosc. )))Sarcina si alaptarea Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Pana in prezent, in clinica nu a fost raportat nici un efect malformativ sau fetotoxic specific. Carbocisteina trebuie utilizata in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar. Nu exista informatii disponibile referitoare la trecerea carbocisteinei in laptele matern. Cu toate acestea, datorita toxicitatii sale scazute, in cazul unui tratament la mama cu acest medicament, riscul potential pentru sugar pare neglijabil, permitand alaptarea. Humex Expectorant sirop pentru adulti nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. )))Doze si mod de administrare Doza uzuala este de 750 mg carbocisteina (15 ml Humex Expectorant sirop pentru adulti - o lingura) administrate oral de 3 ori pe zi. La doze mari se poate observa uneori aparitia de fenomene de intoleranta digestiva (epigastralgii, greata, diaree), caz in care se recomanda scaderea dozei. )))Supradozaj In caz de supradozaj pot sa apara epigastralgii, greata, diaree.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente