CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Histalong junior, comprimate




Compozitie - Histalong junior, comprimate
Fiecare comprimat contine 5 mg de astemizol .

Actiune terapeutica - Histalong junior, comprimate
Antialergic puternic si de lunga durata, actionand prin blocarea selectiva a receptorilor H1. Nu are actiune anticolinergica.

Indicatii - Histalong junior, comprimate
Histalong este indicat in tratamentul urmatoarelor afectiuni alergice: rinita alergica, conjunctivita, reactii alergice cutanate (urticarie).

Mod de administrare - Histalong junior, comprimate
Se administreaza pe stomacul gol (Se va dispersa un comprimat in 5 ml apa, respectiv o lingurita, si se va administra oral). Adulti si copii peste 12 ani:" doza obisnuita este de10 mg zilnic. In cazuri speciale se poate creste doza pana la 30 mg pezi, pe o perioada de 7 zile, urmata de o doza de intretinere de 10 mg pe zi. Copii 6-12 ani:" doza obisnuita este de 5 mg zilnic, iar atunci cand este necesar se poate creste doza pana la 15 mg zilnic, pe o perioada de 7 zile, urmata de o doza de intretinere de 5 mg pe zilnic. Copii 2-6 ani:" doza obisnuita este de 1 mg/5 kg corp zilnic.

Contraindicatii - Histalong junior, comprimate
Hipersensibilitate la produs, femei gravide.

Precautii - Histalong junior, comprimate
Ca si la alte medicamente antihistaminice, actiunea Histalong Jr.-ului se asociaza cu unele efecte adverse in evolutia sarcinii la cobai. Pentru acest motiv este recomandabil ca in cazul femeilor fertile sa se evite aparitia sarcinii in timpul perioadei de tratament si imediat dupa incetarea terapiei. Avand in vedere ca Histalong Jr. se elimina in laptele de mama, acesta nu va fi administrat mamelor care alapteaza.

Reactii adverse - Histalong junior, comprimate
In general se raporteaza o sporire a apetitului alimentar, cu crestere ponderala inconstanta. Nu se cunosc interactiuni cu substante depresive ale SNC, incluzand alcoolul. In general nu influenteaza activitatile care impun concentrare si atentie, ca de exemplu conducere auto, sau manipularea unor utilaje.

Fiecare comprimat contine 5 mg de astemizol . Antialergic puternic si de lunga durata, actionand prin blocarea selectiva a receptorilor H1. Nu are actiune anticolinergica. Histalong este indicat in tratamentul urmatoarelor afectiuni alergice: rinita alergica, conjunctivita, reactii alergice cutanate (urticarie). )))Mod de administrare Se administreaza pe stomacul gol (Se va dispersa un comprimat in 5 ml apa, respectiv o lingurita, si se va administra oral). Adulti si copii peste 12 ani:" doza obisnuita este de10 mg zilnic. In cazuri speciale se poate creste doza pana la 30 mg pezi, pe o perioada de 7 zile, urmata de o doza de intretinere de 10 mg pe zi. Copii 6-12 ani:" doza obisnuita este de 5 mg zilnic, iar atunci cand este necesar se poate creste doza pana la 15 mg zilnic, pe o perioada de 7 zile, urmata de o doza de intretinere de 5 mg pe zilnic. Copii 2-6 ani:" doza obisnuita este de 1 mg/5 kg corp zilnic. )))Contraindicatii Hipersensibilitate la produs, femei gravide. )))Precautii Ca si la alte medicamente antihistaminice, actiunea Histalong Jr.-ului se asociaza cu unele efecte adverse in evolutia sarcinii la cobai. Pentru acest motiv este recomandabil ca in cazul femeilor fertile sa se evite aparitia sarcinii in timpul perioadei de tratament si imediat dupa incetarea terapiei. Avand in vedere ca Histalong Jr. se elimina in laptele de mama, acesta nu va fi administrat mamelor care alapteaza. In general se raporteaza o sporire a apetitului alimentar, cu crestere ponderala inconstanta. Nu se cunosc interactiuni cu substante depresive ale SNC, incluzand alcoolul. In general nu influenteaza activitatile care impun concentrare si atentie, ca de exemplu conducere auto, sau manipularea unor utilaje.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente