CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Hexalen, capsule




Actiune terapeutica - Hexalen, capsule
Antineoplazic, diverse. Mecanismul actiunii sale este necunoscut. Bine absorbit dupa ingerarea PO. Nivelede varf plasmatice: 0.5-3 h. T : 4.7-10.2 h. Metabolitii sunt excretati in principal prin rinichi.

Indicatii - Hexalen, capsule
Singur, in tratamentul paleativ al cancerului ovarian persistent sau recurent dupa terapia de prima linie cu cisplatin sau terapie combinata cu agenti alchilanti.

Mod de administrare - Hexalen, capsule
Capsule: Cancer ovarian: 260 mg/m2/zi administrat timp de 14 sau 21 de zile consecutiv intr-un ciclu de 28 de zile. Doza zilnica totala este impartita in 4 doze PO dupa mese si la culcare.

Contraindicatii - Hexalen, capsule
Depresie a maduvei osoase sau toxicitate neurologica severa desi medicamentul a fost folosit cu succes la pacientii cu neuropatie la cisplatin preexistenta. Lactatia.

Precautii - Hexalen, capsule
Eficacitatea si siguranta medicamentului nu au fost determinate la copii. Doze zilnice mari pot determina instalarea treptata a greturi si varsaturi. Se va administra doar sub supravegherea unui medic cu experienta in terapiile antineoplazice. Datorita posibilitatii de neurotoxicitate indusa dc altretamina efectuati analize neurologice regulate in timpul tratamentului. Opriti temporar terapia (pentru mai mult de 14 zile) si reincepeti la 200 mg/m2/zi daca oricare din simtomele urmatoare apar: intoleranta GI care nu raspunde la tratamentul simtomatic; WBC < 200/mm3 sau GR < 1000/mm3; Tr < 75000/mm3; neurotoxicitate progresiva. Intrerupeti daca simtomele neurologice nu se stabilizeaza la doze mici. Observatii pentru pacient – familie: Luati medicamentul dupa sau in timpul mesei sau cu lapte pentru a ameliora starea de greata. Anuntati efectele adverse cum ar fi senzatiile de intepaturi, scaderea sensibilitatii, ameteala, Greturi si varsaturi. Poate fi necesara scaderea sau intreruperea dozelor. Folositi metode contraceptive de bariera; poate determina leziuni fetale. Evaluarea si controlul terapiei: Evaluati HLG si testele functionale hepatice. Monitorizati elementele sanguine periferice lunar, inainte de inceperea fiecarui modul terapeutic si in functie de indicatiile clinice. Notati rezultatele examenelor neurologice si monitorizati regulat. Anticipati neurotoxicitatea ca efect secundar al medicamentului. Evaluati starea neurologica inainte de inceperea terapiei si inainte de fiecare modul terapeutic. Administrati piridoxina pentru a contracara efectele neurotoxice. Interactiuni medicamentoase: Folosirea concomitenta cu inhibitorii MAO poate cauza hipotensiune ortostatica severa mai ales la pacientii peste 60 de ani.

Reactii adverse - Hexalen, capsule
Gastro-intestinale: greturi si varsaturi (cel mai frecvent). Neurologic: neuropatii senzitive periferice, oboseala, anorexie, convulsii. SNC: tulburari comportamentale, tulburari de constienta, ataxie. Hematologice: leucopenie, trombocitopenie, anemie. Diverse: toxicitate hepatica, rash cutanat, prurit, alopecie.

- Hexalen, capsule
"

Antineoplazic, diverse. Mecanismul actiunii sale este necunoscut. Bine absorbit dupa ingerarea PO. Nivelede varf plasmatice: 0.5-3 h. T : 4.7-10.2 h. Metabolitii sunt excretati in principal prin rinichi.))) Indicatii((( Singur, in tratamentul paleativ al cancerului ovarian persistent sau recurent dupa terapia de prima linie cu cisplatin sau terapie combinata cu agenti alchilanti. ))) Mod de administrare Capsule: Cancer ovarian: 260 mg/m2/zi administrat timp de 14 sau 21 de zile consecutiv intr-un ciclu de 28 de zile. Doza zilnica totala este impartita in 4 doze PO dupa mese si la culcare. ))) Contraindicatii Depresie a maduvei osoase sau toxicitate neurologica severa desi medicamentul a fost folosit cu succes la pacientii cu neuropatie la cisplatin preexistenta. Lactatia. )))Precautii Eficacitatea si siguranta medicamentului nu au fost determinate la copii. Doze zilnice mari pot determina instalarea treptata a greturi si varsaturi. Se va administra doar sub supravegherea unui medic cu experienta in terapiile antineoplazice. Datorita posibilitatii de neurotoxicitate indusa dc altretamina efectuati analize neurologice regulate in timpul tratamentului. Opriti temporar terapia (pentru mai mult de 14 zile) si reincepeti la 200 mg/m2/zi daca oricare din simtomele urmatoare apar: intoleranta GI care nu raspunde la tratamentul simtomatic; WBC < 200/mm3 sau GR < 1000/mm3; Tr < 75000/mm3; neurotoxicitate progresiva. Intrerupeti daca simtomele neurologice nu se stabilizeaza la doze mici. Observatii pentru pacient – familie: Luati medicamentul dupa sau in timpul mesei sau cu lapte pentru a ameliora starea de greata. Anuntati efectele adverse cum ar fi senzatiile de intepaturi, scaderea sensibilitatii, ameteala, Greturi si varsaturi. Poate fi necesara scaderea sau intreruperea dozelor. Folositi metode contraceptive de bariera; poate determina leziuni fetale. Evaluarea si controlul terapiei: Evaluati HLG si testele functionale hepatice. Monitorizati elementele sanguine periferice lunar, inainte de inceperea fiecarui modul terapeutic si in functie de indicatiile clinice. Notati rezultatele examenelor neurologice si monitorizati regulat. Anticipati neurotoxicitatea ca efect secundar al medicamentului. Evaluati starea neurologica inainte de inceperea terapiei si inainte de fiecare modul terapeutic. Administrati piridoxina pentru a contracara efectele neurotoxice. Interactiuni medicamentoase: Folosirea concomitenta cu inhibitorii MAO poate cauza hipotensiune ortostatica severa mai ales la pacientii peste 60 de ani. Gastro-intestinale: greturi si varsaturi (cel mai frecvent). Neurologic: neuropatii senzitive periferice, oboseala, anorexie, convulsii. SNC: tulburari comportamentale, tulburari de constienta, ataxie. Hematologice: leucopenie, trombocitopenie, anemie. Diverse: toxicitate hepatica, rash cutanat, prurit, alopecie. ))) "
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente