CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Helinol, drajeuri




Compozitie - Helinol, drajeuri
Heleniena 10% - 0,050 g, excipienti pentru drajefiere pana la 0,20 g.

Actiune terapeutica - Helinol, drajeuri
Substanta din clasa carotenoidelor (ester dipalmitic al luteinei) puternic colorat in galben portocaliu, solubila in grasimi, este usor degradabila datorita structurii polienice. Produce o crestere a vitezei si a extinderii adaptabilitatii vizuale si imediate. Imbunatateste sensibilitatea luminoasa a ochiului normal, ridicand-o spre valorile optime in cazul in care este scazuta limita fiziologica inferioara fiind astfel util in profesiile care necesita adaptarea rapida a ochiului la intuneric (conducatori auto, mecanici de trenuri, mineri). De asemenea, are un efect favorabil asupra sensibilitatii luminoase in miopie, in formele neevoluate de retinita pigmentara. Efectul helenienei se instaleaza la cateva zile dupa inceperea tratamentului si dureaza circa 6 luni.

Indicatii - Helinol, drajeuri
Vedere nocturna deficitara a ochiului normal, miop, hemeralopie, adjuvant in retinita pigmentara.

Mod de administrare - Helinol, drajeuri
Doza zilnica este in functie de caz si individ, variind de la caz la caz. Se administreaza 5-10 mg zilnic timp de 10 zile pentru un efect ce dureaza 6 luni. In retinita pigmentara si alte degenerescente retiniene cel putin de 4 ori cate 1 drajeu pe zi pe o perioada mai lunga. Nu are reactii adverse, si nu este toxic de aceea doza zilnica poate fi marita pana la 4-6 drajeuri timp de 15-20 zile.

Heleniena 10% - 0,050 g, excipienti pentru drajefiere pana la 0,20 g. Substanta din clasa carotenoidelor (ester dipalmitic al luteinei) puternic colorat in galben portocaliu, solubila in grasimi, este usor degradabila datorita structurii polienice. Produce o crestere a vitezei si a extinderii adaptabilitatii vizuale si imediate. Imbunatateste sensibilitatea luminoasa a ochiului normal, ridicand-o spre valorile optime in cazul in care este scazuta limita fiziologica inferioara fiind astfel util in profesiile care necesita adaptarea rapida a ochiului la intuneric (conducatori auto, mecanici de trenuri, mineri). De asemenea, are un efect favorabil asupra sensibilitatii luminoase in miopie, in formele neevoluate de retinita pigmentara. Efectul helenienei se instaleaza la cateva zile dupa inceperea tratamentului si dureaza circa 6 luni. ))) Indicatii Vedere nocturna deficitara a ochiului normal, miop, hemeralopie, adjuvant in retinita pigmentara. ))) Mod de administrare Doza zilnica este in functie de caz si individ, variind de la caz la caz. Se administreaza 5-10 mg zilnic timp de 10 zile pentru un efect ce dureaza 6 luni. In retinita pigmentara si alte degenerescente retiniene cel putin de 4 ori cate 1 drajeu pe zi pe o perioada mai lunga. Nu are reactii adverse, si nu este toxic de aceea doza zilnica poate fi marita pana la 4-6 drajeuri timp de 15-20 zile.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente