CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Glutetimid, comprimate
Compozitie - Glutetimid, comprimate
1 comprimat contine 250 mg glutetimid.

Actiune - Glutetimid, comprimate


terapeutica - Glutetimid, comprimate
Produs cu actiune sedativa (in doze mici), hipnotic in doze mari (provoaca somn linistit). Are actiune anticolinergica periferica si centrala, are proprietati inductoare enzimatice hepatice.

Indicatii - Glutetimid, comprimate
Insomnii; premedicatie in chirurgie si obstetrica.

Mod de administrare - Glutetimid, comprimate
Oral, 1-2 comprimate la culcare sau in seara dinaintea interventiei chirurgicale, eventual cu o ora inaintea acesteia.

Contraindicatii - Glutetimid, comprimate
Alergie la glutetimida, glaucom cu unghi ingust, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente.

Precautii - Glutetimid, comprimate
Prudenta la batrani si la copii.

Sarcina si alaptare - Glutetimid, comprimate
Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate (din cauza inrudirii chimice cu talidomida) si in perioada de alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini - Glutetimid, comprimate
Se evita administrarea glutetimidului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse - Glutetimid, comprimate
Ocazional vertij la trezire, greata, voma, oscilatii tensionale, eruptii cutanate alergice; foarte rar reactii alergice severe, porfirie, discrazii sanguine (purpura, trombocitopenie, anemie aplastica, leucopenie).

1 comprimat contine 250 mg glutetimid. )))Actiune )))terapeutica Produs cu actiune sedativa (in doze mici), hipnotic in doze mari (provoaca somn linistit). Are actiune anticolinergica periferica si centrala, are proprietati inductoare enzimatice hepatice. ))) Indicatii Insomnii; premedicatie in chirurgie si obstetrica. ))) Mod de administrare Oral, 1-2 comprimate la culcare sau in seara dinaintea interventiei chirurgicale, eventual cu o ora inaintea acesteia. ))) Contraindicatii Alergie la glutetimida, glaucom cu unghi ingust, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente. )))Precautii Prudenta la batrani si la copii. ))) Sarcina si alaptare Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate (din cauza inrudirii chimice cu talidomida) si in perioada de alaptare. ))) Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini Se evita administrarea glutetimidului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase. Ocazional vertij la trezire, greata, voma, oscilatii tensionale, eruptii cutanate alergice; foarte rar reactii alergice severe, porfirie, discrazii sanguine (purpura, trombocitopenie, anemie aplastica, leucopenie).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente