CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Glucosteril 5%, solutie perfuzabila




Forma de prezentare - Glucosteril 5%, solutie perfuzabila
Sol. perf. 5%; 1 fl. sticla sau plastic � 250 sau 500 ml (s)

Indicatii - Glucosteril 5%, solutie perfuzabila
Solvent sau vehicul pentru electroliti si medicamente compatibile. Aport de apa in caz de deshidratare hipertona. Supliment energetic parenteral.

Dozare si mod de administrare - Glucosteril 5%, solutie perfuzabila
Perfuzie cu debit constant in venele periferice. Glucoza 5%: 30-40 ml/kg, echivaland cu 1,5-2 g glucoza/kg, maxim 6,0 g/kg. Viteza maxima de perfuzie este de 3 ml/kg/ora, echivaland cu 0,15 g glucoza/kg/ora. Glucoza 10%: 30-40 ml/kg, echivaland cu 3-4 g glucoza/kg, maxim 6,0 g/kg. Viteza maxima de perfuzie este de 2,5 ml/kg/ora sau 0,25 g glucoza/kg/ora. Sol. Injectabil glucoza 33%: se administreaza in injectii intravenos, in doze care depind de necesitatile individuale ale pacientului si de glicemie.

Contraindicatii - Glucosteril 5%, solutie perfuzabila
Hiperglicemie, hipokaliemie (fara administrare simultana de electroliti), acidoza metabolica, stari de hiperhidratare si deshidratare hipotona.

Atentionari si precautii speciale - Glucosteril 5%, solutie perfuzabila
Glicemia, balanta hidro-electrolitica si echilibrul acido-bazic trebuie monitorizate frecvent; prudenta in diabet zaharat; stari post-traumatice sau postoperatorii; IC, stari edematoase, hipertenisune arteriala, sarcina si alaptare.

Reactii adverse - Glucosteril 5%, solutie perfuzabila
Nu apar daca administrarea este corect adaptata scopului propus.

- Glucosteril 5%, solutie perfuzabila


)))Forma de prezentare Sol. perf. 5%; 1 fl. sticla sau plastic � 250 sau 500 ml (s) Solvent sau vehicul pentru electroliti si medicamente compatibile. Aport de apa in caz de deshidratare hipertona. Supliment energetic parenteral. )))Dozare si mod de administrare Perfuzie cu debit constant in venele periferice. Glucoza 5%: 30-40 ml/kg, echivaland cu 1,5-2 g glucoza/kg, maxim 6,0 g/kg. Viteza maxima de perfuzie este de 3 ml/kg/ora, echivaland cu 0,15 g glucoza/kg/ora. Glucoza 10%: 30-40 ml/kg, echivaland cu 3-4 g glucoza/kg, maxim 6,0 g/kg. Viteza maxima de perfuzie este de 2,5 ml/kg/ora sau 0,25 g glucoza/kg/ora. Sol. Injectabil glucoza 33%: se administreaza in injectii intravenos, in doze care depind de necesitatile individuale ale pacientului si de glicemie. )))Contraindicatii Hiperglicemie, hipokaliemie (fara administrare simultana de electroliti), acidoza metabolica, stari de hiperhidratare si deshidratare hipotona. )))Atentionari si precautii speciale Glicemia, balanta hidro-electrolitica si echilibrul acido-bazic trebuie monitorizate frecvent; prudenta in diabet zaharat; stari post-traumatice sau postoperatorii; IC, stari edematoase, hipertenisune arteriala, sarcina si alaptare. Nu apar daca administrarea este corect adaptata scopului propus.)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente