CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gluconat feros, comprimate




Compozitie - Gluconat feros, comprimate
Comprimate filmate ce contin 300 mg gluconat feros echivalent a 35 mg Fe2+.

Actiune terapeutica - Gluconat feros, comprimate
Corecteaza specific anemiile feriprive.

Indicatii - Gluconat feros, comprimate
Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive, anemii macrocitare tratate cu ciancobalamina, pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, in caz de hemoragii cronice, la donatorii de sange.

Contraindicatii - Gluconat feros, comprimate
Hemocromatoza, hemoliza cronica, talasemie, alergie sau intoleranta la fier, gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa. Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu micsoreaza absorbtia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de minim 3 ore).

Reactii adverse - Gluconat feros, comprimate
Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree, bufeuri. Apar la doze mari si dispar pe parcursul administrarii sau la diminuarea dozelor.

Mod de administrare - Gluconat feros, comprimate
Copii peste 7 ani: 1-2 comprimate pe zi dupa mesele principale administrate in 2 prize zilnice. Adulti: 2´2 comprimate pe zi, dupa mesele principale, pana la normalizarea valorilor hemo-globinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinei) daca bolnavul pierde sange. Tratamentul se incepe cu dozele minime, care se cresc in cateva zile pana la doza necesara. Se recomanda asocierea cu Vitamina C pentru a optimiza absorbtia fierului.

Comprimate filmate ce contin 300 mg gluconat feros echivalent a 35 mg Fe2+. Corecteaza specific anemiile feriprive. Profilaxia si tratamentul anemiilor feriprive, anemii macrocitare tratate cu ciancobalamina, pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, in caz de hemoragii cronice, la donatorii de sange. )))Contraindicatii Hemocromatoza, hemoliza cronica, talasemie, alergie sau intoleranta la fier, gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa. Antiacidele pe baza de aluminiu, magneziu, calciu micsoreaza absorbtia fierului; fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor (se administreaza la intervale de minim 3 ore). ))) Reactii adverse Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree, bufeuri. Apar la doze mari si dispar pe parcursul administrarii sau la diminuarea dozelor. ))) Mod de administrare Copii peste 7 ani: 1-2 comprimate pe zi dupa mesele principale administrate in 2 prize zilnice. Adulti: 2´2 comprimate pe zi, dupa mesele principale, pana la normalizarea valorilor hemo-globinei sau timp indelungat (sub controlul hemoglobinei) daca bolnavul pierde sange. Tratamentul se incepe cu dozele minime, care se cresc in cateva zile pana la doza necesara. Se recomanda asocierea cu Vitamina C pentru a optimiza absorbtia fierului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente