CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Glucagon novo, flacon injectabil
Indicatii - Glucagon novo, flacon injectabil
Reactii hipoglicemice produse de insulina (la iesirea din coma se ingera glucide); pentru radiografii si endoscopii gastro-intestinale (ca adjuvant).

Actiune terapeutica - Glucagon novo, flacon injectabil
Creste glicemia prin stimularea transformarii glicogenului hepatic in glucoza; inhiba motilitatea tractului gastro-intestinal; efectul apare la 1-2 minute de la injectarea intravenoasa a 0,5 mg si se mentine 5-20 minute, apare la 4-14 minute de la injectarea intramusculara a 1-2 mg si se mentine 10-40 minute.

Mod de administrare - Glucagon novo, flacon injectabil
In reactiile hipoglicemice 0,5-1 mg subcutanat, intramuscular sau intravenos, se poate repeta dupa 20 minute; in cadrul examinarii radiologice sau endoscopice 0,2-0,75 mg intravenos sau 1-2 mg intramuscular. Solutia din fiola trebuie sa fie perfect clara.

Reactii adverse - Glucagon novo, flacon injectabil
Ocazional greata si voma, uneori hipokaliemie (doze mari, injectare intravenoasa); rareori reactii alergice.

Contraindicatii - Glucagon novo, flacon injectabil
Alergie la glucagon, glucagonom; feocromocitom; se evita in hipoglicemiile produse de sulfamide, alcool, insulinom.

((( Reactii hipoglicemice produse de insulina (la iesirea din coma se ingera glucide); pentru radiografii si endoscopii gastro-intestinale (ca adjuvant). ((( Creste glicemia prin stimularea transformarii glicogenului hepatic in glucoza; inhiba motilitatea tractului gastro-intestinal; efectul apare la 1-2 minute de la injectarea intravenoasa a 0,5 mg si se mentine 5-20 minute, apare la 4-14 minute de la injectarea intramusculara a 1-2 mg si se mentine 10-40 minute. ))) Mod de administrare In reactiile hipoglicemice 0,5-1 mg subcutanat, intramuscular sau intravenos, se poate repeta dupa 20 minute; in cadrul examinarii radiologice sau endoscopice 0,2-0,75 mg intravenos sau 1-2 mg intramuscular. Solutia din fiola trebuie sa fie perfect clara. Ocazional greata si voma, uneori hipokaliemie (doze mari, injectare intravenoasa); rareori reactii alergice. ))) Contraindicatii((( Alergie la glucagon, glucagonom; feocromocitom; se evita in hipoglicemiile produse de sulfamide, alcool, insulinom.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente