CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gliadel, solutie injectabila




Actiune terapeutica - Gliadel, solutie injectabila
Antineoplazic. Nu are specificitate in functie de ciclul celular. Nu prezinta rezistenta incrucisata fata de alti agenti alchilanti. Este rapid indepartat din plasma si metabolizat. Strabate bariera hematoencefalica (concentratia in LCR cu cel putin 50% mai mare decat cea plasmatica). T : 15-30 min 30% se excreta in urina dupa 24 ore, 60-70% dupa 96 ore. Waffer-ele sunt biodegradabile in creier, in cazul implantarii in cavitatile ramase dupa rezectia tumorilor. Carmustina eliberata difuzeaza in tesutul nervos inconjurator.

Indicatii - Gliadel, solutie injectabila
Injectii in monoterapie sau in combinatie cu alti agenti antineoplazici ca tratament paleativ al tumorilor primare (ex. gliom al trunchiului cerebral si al diencefalului, astrocitom, glioblastom, ependinom, meduloblastom) sau metastatice ale creierului. Mielom multiplu (in combinatie cu prednisonul). Boala Hodgkin avansata sau limfoame non-hodgkiniene (nu reprezinta medicamentul de electie) la pacientii cu recaderi sau care nu rapsund la terapia primara.

Mod de administrare - Gliadel, solutie injectabila
Intravenos: La pacienti netratati inprealabil- 150-200 mg/mÂÂ

Antineoplazic. Nu are specificitate in functie de ciclul celular. Nu prezinta rezistenta incrucisata fata de alti agenti alchilanti. Este rapid indepartat din plasma si metabolizat. Strabate bariera hematoencefalica (concentratia in LCR cu cel putin 50% mai mare decat cea plasmatica). T : 15-30 min 30% se excreta in urina dupa 24 ore, 60-70% dupa 96 ore. Waffer-ele sunt biodegradabile in creier, in cazul implantarii in cavitatile ramase dupa rezectia tumorilor. Carmustina eliberata difuzeaza in tesutul nervos inconjurator.))) Indicatii((( Injectii in monoterapie sau in combinatie cu alti agenti antineoplazici ca tratament paleativ al tumorilor primare (ex. gliom al trunchiului cerebral si al diencefalului, astrocitom, glioblastom, ependinom, meduloblastom) sau metastatice ale creierului. Mielom multiplu (in combinatie cu prednisonul). Boala Hodgkin avansata sau limfoame non-hodgkiniene (nu reprezinta medicamentul de electie) la pacientii cu recaderi sau care nu rapsund la terapia primara. )))Mod de administrare Intravenos: La pacienti netratati inprealabil- 150-200 mg/mÂÂ
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente