CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gevilon ,comprimate filmate
Compozitie - Gevilon ,comprimate filmate
Comprimate filmate continand gemfibrozil 450 mg (cutie cu 100 buc.).

Actiune terapeutica - Gevilon ,comprimate filmate
Hipolipemiant cu efect de reducere a nivelului seric al colesterolului total si al trigliceridelor. Efectul este mai evident asupra lipoproteinelor cu densitate foarte scazuta (VLDL) si ceva mai redus asupra lipoproteinelor cu densitate mica (LDL). Se remarca o crestere a nivelului lipoproteinelor cu densitate inalta (HDL). Produsul are o buna absorbtie in tubul digestiv, nivelul plasmatic maxim realizandu-se la 2 ore dupa administrarea orala. Timpul de injumatatire plasmatica este de 1,5 ore dupa o singura doza administrata.

Indicatii - Gevilon ,comprimate filmate
Dislipidemii tip II A, II, IV, V, hiperlipidemie in cadrul diabetului, xantomatoza asociata hiperlipidemiei, in profilaxia ischemiei coronariene.

Mod de administrare - Gevilon ,comprimate filmate
Per os, in general: 1350 mg/zi in 2 prize cu 30 minute inainte de masade dimineata si seara. Doza poate varia intre 900 mg si 1500 mg.

Contraindicatii - Gevilon ,comprimate filmate
Disfunctii hepatice grave, in cursul sarcinii.

Precautii - Gevilon ,comprimate filmate
Se impun in cazul asocierii cu anticoagulante.

Reactii adverse - Gevilon ,comprimate filmate
Uneori apar tulburari gastro-intestinale care nu impun intreruperea tratamentului.

Comprimate filmate continand gemfibrozil 450 mg (cutie cu 100 buc.). Hipolipemiant cu efect de reducere a nivelului seric al colesterolului total si al trigliceridelor. Efectul este mai evident asupra lipoproteinelor cu densitate foarte scazuta (VLDL) si ceva mai redus asupra lipoproteinelor cu densitate mica (LDL). Se remarca o crestere a nivelului lipoproteinelor cu densitate inalta (HDL). Produsul are o buna absorbtie in tubul digestiv, nivelul plasmatic maxim realizandu-se la 2 ore dupa administrarea orala. Timpul de injumatatire plasmatica este de 1,5 ore dupa o singura doza administrata. ((( Dislipidemii tip II A, II, IV, V, hiperlipidemie in cadrul diabetului, xantomatoza asociata hiperlipidemiei, in profilaxia ischemiei coronariene. )))Mod de administrare Per os, in general: 1350 mg/zi in 2 prize cu 30 minute inainte de masade dimineata si seara. Doza poate varia intre 900 mg si 1500 mg. )))Contraindicatii Disfunctii hepatice grave, in cursul sarcinii. )))Precautii Se impun in cazul asocierii cu anticoagulante. Uneori apar tulburari gastro-intestinale care nu impun intreruperea tratamentului.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente