CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gentamycin, fiole
Compozitie - Gentamycin, fiole
Flacoane cu solutie oftalmica si auriculara continand 0,5% gentamicina sulfat (echivalent la 0,3% gentamicin baza) in solutie apoasa,isotonica, sterila, tamponata.

Actiune terapeutica - Gentamycin, fiole
Gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg si activitate bactericida asupra majoritatii germenilor gram pozitivi si gram negativi.

Indicatii - Gentamycin, fiole
Utilizare oftalmica: solutia oftalmica cu gentamicina sulfat este indicata in tratamentul local al infectiilor bacteriene ale polului anterior al ochiului incluzand conjunctivitele, blefarite, keratite, chalasion, ulcere corneene, dacriocistita, profilactic in traumatisme si interventii chirurgicale oftalmologice. Utilizare auriculara: solutia auriculara cu gentamicina sulfat poate fi utilizata in tratamentul infectiilor conductului auditiv extern determinate de germeni sensibili.

Contraindicatii - Gentamycin, fiole
Produsul este contraindicat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componentele sale. Utilizarea auriculara este contraindicata daca timpanul este perforat.

Reactii adverse - Gentamycin, fiole
Pot aparea reactii alergice. Utilizarea prelungita poate favoriza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente, situatii in care se initiaza o terapie adecvata.

Mod de administrare - Gentamycin, fiole
Pentru adulti si copii- Oftalmic: 1 - 3 picaturi se instileaza in sacul blefaro-conjunctival de 3 - 4 ori pe zi sau dupa necesitati. -Auricular: Dupa toaleta conductului auditiv afectat, se instileaza 2 - 4 picaturi de 3 - 4 ori pe zi si o data in cursul noptii.

Flacoane cu solutie oftalmica si auriculara continand 0,5% gentamicina sulfat (echivalent la 0,3% gentamicin baza) in solutie apoasa,isotonica, sterila, tamponata. Gentamicina este un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg si activitate bactericida asupra majoritatii germenilor gram pozitivi si gram negativi. Utilizare oftalmica: solutia oftalmica cu gentamicina sulfat este indicata in tratamentul local al infectiilor bacteriene ale polului anterior al ochiului incluzand conjunctivitele, blefarite, keratite, chalasion, ulcere corneene, dacriocistita, profilactic in traumatisme si interventii chirurgicale oftalmologice. Utilizare auriculara: solutia auriculara cu gentamicina sulfat poate fi utilizata in tratamentul infectiilor conductului auditiv extern determinate de germeni sensibili. )))Contraindicatii Produsul este contraindicat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la componentele sale. Utilizarea auriculara este contraindicata daca timpanul este perforat. Pot aparea reactii alergice. Utilizarea prelungita poate favoriza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente, situatii in care se initiaza o terapie adecvata. )))Mod de administrare Pentru adulti si copii- Oftalmic: 1 - 3 picaturi se instileaza in sacul blefaro-conjunctival de 3 - 4 ori pe zi sau dupa necesitati. -Auricular: Dupa toaleta conductului auditiv afectat, se instileaza 2 - 4 picaturi de 3 - 4 ori pe zi si o data in cursul noptii.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente