CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gentagen, solutie oftalmica




Indicatii - Gentagen, solutie oftalmica
Pentru tratamentul local al infectiilor cu germeni sensibili care afecteaza segmentul extern al ochiului: conjunctivita, keratita si keratoconjunctivita, ulcere corneene, blefarita si blefaroconjunctivita, dacriocistita; profilactic, in traumatisme si interventii oftalmochirurgicale; datorita spectrului larg este avantajos cand bacteriile si sensibilitatea lor sunt necunoscute.

Actiune terapeutica - Gentagen, solutie oftalmica
Antibiotic din grupa aminoglicozidelor, bactericid cu spectru larg.

Mod de administrare - Gentagen, solutie oftalmica
Instilatii in sacul conjunctival, cate 1-2 picaturi la intervale de 4 ore (la 1-2 ore in infectiile severe).

Reactii adverse - Gentagen, solutie oftalmica
Tratamentul indelungat favorizeaza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente (tratamentul antibacterian se schimba corespunzator sensibilitatii la germenii patogeni); uneori iritatie locala, ocazional reactii alergice.

Contraindicatii - Gentagen, solutie oftalmica
Alergie la gentamicina si alte aminoglicozide.

((( Pentru tratamentul local al infectiilor cu germeni sensibili care afecteaza segmentul extern al ochiului: conjunctivita, keratita si keratoconjunctivita, ulcere corneene, blefarita si blefaroconjunctivita, dacriocistita; profilactic, in traumatisme si interventii oftalmochirurgicale; datorita spectrului larg este avantajos cand bacteriile si sensibilitatea lor sunt necunoscute. ((( Antibiotic din grupa aminoglicozidelor, bactericid cu spectru larg. )))Mod de administrare Instilatii in sacul conjunctival, cate 1-2 picaturi la intervale de 4 ore (la 1-2 ore in infectiile severe). Tratamentul indelungat favorizeaza suprainfectiile cu fungi sau alte microorganisme rezistente (tratamentul antibacterian se schimba corespunzator sensibilitatii la germenii patogeni); uneori iritatie locala, ocazional reactii alergice. )))Contraindicatii Alergie la gentamicina si alte aminoglicozide.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente