CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gastrosidin, comprimate




Compozitie - Gastrosidin, comprimate
Fiecare comprimat contine: Famotidina 40 mg.

Actiune terapeutica - Gastrosidin, comprimate
La adultii sanatosi si la pacientii cu ulcer peptic (gastric) dozele orale de Gastrosidin 10-20 mg scad secretia gastrica bazala, secretia gastrica nocturna si secretia stimulata de betazol sau tetragastrin, in mai mult de 80% din cazuri. Gastrosidin 40 mg administrat seara la culcare inhiba secretia gastrica acida. La pacientii cu ulcer gastric si duodenal concentratia in ser a gastrinei nu sufera modificari dupa administrarea Gastrosidinului. In timpul tratamentului cu Gastrosidin secretia de pepsina se reduce. Dupa un tratament de lunga durata cu Gastrosidin nu s-au semnalat modificari ale nivelului seric al prolactinei, nici efecte antiandrogenice si de asemenea Gastrosidin nu interfereaza metabolismul hepatic al altor medicamente.

Indicatii - Gastrosidin, comprimate
Ulcer duodenal; ulcer gastric (benign); tratamentul starilor hipersecretorii patologice (sindromul Zollinger-Ellison); tratamentul de intretinere la pacientii cu ulcer duodenal.

Contraindicatii - Gastrosidin, comprimate
Nu se cunosc contraindicatii. Cu toate acestea Gastrosidin nu trebuie prescris la pacientii cu alergie la famotidina.

Precautii - Gastrosidin, comprimate
Inaintea inceperii tratamentului cu Gastrosidin, este obligatorie excluderea prezentei cancerului gastric (afectiuni maligne gastrice). In special in timpul unui tratament de lunga durata, pacientii trebuie supusi unui control la anumite intervale de timp, in ceea ce priveste eficienta Gastrosidinului si alte posibile reactii adverse.

Reactii adverse - Gastrosidin, comprimate
Experimentele clinice au demonstrat faptul ca Gastrosidinul este bine tolerat. Incidenta reactiilor adverse este de 3-7%. Rareori: cefalee, ameteli, constipatie sau diaree. Gastrosidin poate cauza in rare cazuri o crestere a transaminazelor serice, dezorientare si halucinatii.

Mod de administrare - Gastrosidin, comprimate
Ulcer duodenal: tratamentul de atac - o doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este cuprinsa intre 4 si 8 saptamani. In concordanta cu rezultatele endoscopiei gastrice tratamentul poate fi scurtat. In majoritatea cazurilor pacientii se vindeca dupa 4 saptamani de tratament. In cazul nevidecarii dupa 4 saptamani se continua tratamentul inca 4 saptamani. Tratamentul de intretinere - pentru prevenirea ulcerului duodenal se recomanda tratamentul cu o singura doza de Gastrosidin 20 mg seara la culcare. Durata tratamentului este in general de 6 luni. Ulcerul gastric (benign): se recomanda o singura doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este de 4-8 saptamani. In cazul confirmarii endoscopice a vindecarii ulcerului, durata tratamentului poate fi scurtata. Sindromul Zollinger-Ellison: la pacientii fara un tratament antiacid, antisecretor anterior se recomanda 20 mg famotidina la fiecare 6 ore. Dozele trebuie individualizate dupa caz, depinzand de necesitatea pacientului si tratamentul trebuie continuat atat cat este indicat din punct de vedere clinic. La pacientii cu sindromul Zollinger-Ellison au fost administrate doze mai mari de 400 mg fara reactii adverse semnificative.

Fiecare comprimat contine: Famotidina 40 mg. La adultii sanatosi si la pacientii cu ulcer peptic (gastric) dozele orale de Gastrosidin 10-20 mg scad secretia gastrica bazala, secretia gastrica nocturna si secretia stimulata de betazol sau tetragastrin, in mai mult de 80% din cazuri. Gastrosidin 40 mg administrat seara la culcare inhiba secretia gastrica acida. La pacientii cu ulcer gastric si duodenal concentratia in ser a gastrinei nu sufera modificari dupa administrarea Gastrosidinului. In timpul tratamentului cu Gastrosidin secretia de pepsina se reduce. Dupa un tratament de lunga durata cu Gastrosidin nu s-au semnalat modificari ale nivelului seric al prolactinei, nici efecte antiandrogenice si de asemenea Gastrosidin nu interfereaza metabolismul hepatic al altor medicamente. Ulcer duodenal; ulcer gastric (benign); tratamentul starilor hipersecretorii patologice (sindromul Zollinger-Ellison); tratamentul de intretinere la pacientii cu ulcer duodenal. )))Contraindicatii Nu se cunosc contraindicatii. Cu toate acestea Gastrosidin nu trebuie prescris la pacientii cu alergie la famotidina. )))Precautii Inaintea inceperii tratamentului cu Gastrosidin, este obligatorie excluderea prezentei cancerului gastric (afectiuni maligne gastrice). In special in timpul unui tratament de lunga durata, pacientii trebuie supusi unui control la anumite intervale de timp, in ceea ce priveste eficienta Gastrosidinului si alte posibile reactii adverse. Experimentele clinice au demonstrat faptul ca Gastrosidinul este bine tolerat. Incidenta reactiilor adverse este de 3-7%. Rareori: cefalee, ameteli, constipatie sau diaree. Gastrosidin poate cauza in rare cazuri o crestere a transaminazelor serice, dezorientare si halucinatii. )))Mod de administrare Ulcer duodenal: tratamentul de atac - o doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este cuprinsa intre 4 si 8 saptamani. In concordanta cu rezultatele endoscopiei gastrice tratamentul poate fi scurtat. In majoritatea cazurilor pacientii se vindeca dupa 4 saptamani de tratament. In cazul nevidecarii dupa 4 saptamani se continua tratamentul inca 4 saptamani. Tratamentul de intretinere - pentru prevenirea ulcerului duodenal se recomanda tratamentul cu o singura doza de Gastrosidin 20 mg seara la culcare. Durata tratamentului este in general de 6 luni. Ulcerul gastric (benign): se recomanda o singura doza de 40 mg seara la culcare. Durata tratamentului este de 4-8 saptamani. In cazul confirmarii endoscopice a vindecarii ulcerului, durata tratamentului poate fi scurtata. Sindromul Zollinger-Ellison: la pacientii fara un tratament antiacid, antisecretor anterior se recomanda 20 mg famotidina la fiecare 6 ore. Dozele trebuie individualizate dupa caz, depinzand de necesitatea pacientului si tratamentul trebuie continuat atat cat este indicat din punct de vedere clinic. La pacientii cu sindromul Zollinger-Ellison au fost administrate doze mai mari de 400 mg fara reactii adverse semnificative.
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente