CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gastropyrin, comprimate filmate
Compozitie - Gastropyrin, comprimate filmate
Comprimate continand sulfasalazina 500 mg (flac. cu 100 buc.).

Actiune terapeutica - Gastropyrin, comprimate filmate
Sulfamida cu proprietati bacteriostatice, antiinflamatorii si imunodepresive, are afinitate specifica pentru tesutul conjunctiv.

Indicatii - Gastropyrin, comprimate filmate
Colita ulceroasa, boala Crohn (cu localizare colica).

Mod de administrare - Gastropyrin, comprimate filmate
Oral, la adulti 2-4 comprimate (1-2 g) de 4 ori/zi ca tratament de atac (in asociatie cu glucocorticoizi), dupa inducerea remisiunii se reduce treptat la 4 comprimate zilnic, doza de intretinere; la copii 40-50 mg/kilocorp si zi pentru inducerea remisiunii, 20-30 mg/kilocorp si zica doza de intretinere.

Contraindicatii - Gastropyrin, comprimate filmate
Alergie la sulfamide si salicilati. Nu se administreaza la copiii mai mici de 2 ani; prudenta la alergici, renali, hepatici, in porfirie si la cei cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza

Reactii adverse - Gastropyrin, comprimate filmate
Relativ frecvent anorexie, cefalee, greata, febra, eruptii cutanate, artralgii; rareori oligospermie, infertilitate, fotosensibilizare, anemie hemolitica, anemie aplastica, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, colestaza (se face controlul periodic al sangelui si probelor hepatice).

- Gastropyrin, comprimate filmate


Comprimate continand sulfasalazina 500 mg (flac. cu 100 buc.). ))) Actiune terapeutica Sulfamida cu proprietati bacteriostatice, antiinflamatorii si imunodepresive, are afinitate specifica pentru tesutul conjunctiv. ))) Indicatii((( Colita ulceroasa, boala Crohn (cu localizare colica). ))) Mod de administrare Oral, la adulti 2-4 comprimate (1-2 g) de 4 ori/zi ca tratament de atac (in asociatie cu glucocorticoizi), dupa inducerea remisiunii se reduce treptat la 4 comprimate zilnic, doza de intretinere; la copii 40-50 mg/kilocorp si zi pentru inducerea remisiunii, 20-30 mg/kilocorp si zica doza de intretinere. ))) Contraindicatii((( Alergie la sulfamide si salicilati. Nu se administreaza la copiii mai mici de 2 ani; prudenta la alergici, renali, hepatici, in porfirie si la cei cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza Relativ frecvent anorexie, cefalee, greata, febra, eruptii cutanate, artralgii; rareori oligospermie, infertilitate, fotosensibilizare, anemie hemolitica, anemie aplastica, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, colestaza (se face controlul periodic al sangelui si probelor hepatice).)))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente