CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gastrografin, solutie pentru uz intern




Compozitie - Gastrografin, solutie pentru uz intern
1 flacon (100 ml) contine 10 g Na, 66 g meglumina-midotrizoat insolutie apoasa (corespunzand la 370 mg/ml iod, respectiv 370 giod/flacon).

Actiune terapeutica - Gastrografin, solutie pentru uz intern
Produs radiologic de contrast.

Indicatii - Gastrografin, solutie pentru uz intern
Evidentierea tractului gastro-intestinal cand administrarea de sulfat de bariu nu este dorita sau este contraindicata. Diagnosticul precoce al unei perforatii nevizibile radiologic sau al unei insuficiente anastomotice la nivelul esofagului, al tractului gastro-intestinal, ca si pentru tratamentul unui ileus meconial. De asemenea poate fi combinat cu sulfatul de bariu. Este recomandat si pentru tomografia computerizata a abdomenului.

Mod de administrare - Gastrografin, solutie pentru uz intern
La administrarea orala la adulti si copii peste 10 ani se folosesc 60-100 ml per os. Pentru celelalte indicatii (administrarea rectala, combinarea cu suspensie de sulfat de bariu, precum si pentru tomografia computerizata) va fi consultata documentatia de specialitate.

Contraindicatii - Gastrografin, solutie pentru uz intern
Hipertiroidie manifesta. Indicatiile de administrare se vor pune deosebit de riguros in cazul unei hipersensibilitati fata de mediile de contrast ce contin iod, in hipertiroidia latenta, gusa nodulara, la pacientii deshidratati. La sugari si copiii mici, se va administra cu prudenta.

Reactii adverse - Gastrografin, solutie pentru uz intern
Uneori diaree. O enterita sau o colita existenta se pot inrautati tranzitoriu. In caz de aspirare, posibilitatea unui edem pulmonar.

Recomandari - Gastrografin, solutie pentru uz intern
Un echilibru hidroelectrolitic modificat trebuie in prealabil normalizat. Nu se va administra intravascular.

- Gastrografin, solutie pentru uz intern


1 flacon (100 ml) contine 10 g Na, 66 g meglumina-midotrizoat insolutie apoasa (corespunzand la 370 mg/ml iod, respectiv 370 giod/flacon). ))) Actiune terapeutica Produs radiologic de contrast. Evidentierea tractului gastro-intestinal cand administrarea de sulfat de bariu nu este dorita sau este contraindicata. Diagnosticul precoce al unei perforatii nevizibile radiologic sau al unei insuficiente anastomotice la nivelul esofagului, al tractului gastro-intestinal, ca si pentru tratamentul unui ileus meconial. De asemenea poate fi combinat cu sulfatul de bariu. Este recomandat si pentru tomografia computerizata a abdomenului. ))) Mod de administrare La administrarea orala la adulti si copii peste 10 ani se folosesc 60-100 ml per os. Pentru celelalte indicatii (administrarea rectala, combinarea cu suspensie de sulfat de bariu, precum si pentru tomografia computerizata) va fi consultata documentatia de specialitate. ))) Contraindicatii Hipertiroidie manifesta. Indicatiile de administrare se vor pune deosebit de riguros in cazul unei hipersensibilitati fata de mediile de contrast ce contin iod, in hipertiroidia latenta, gusa nodulara, la pacientii deshidratati. La sugari si copiii mici, se va administra cu prudenta. Uneori diaree. O enterita sau o colita existenta se pot inrautati tranzitoriu. In caz de aspirare, posibilitatea unui edem pulmonar. ))) Recomandari Un echilibru hidroelectrolitic modificat trebuie in prealabil normalizat. Nu se va administra intravascular. )))
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente