CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Gastrofait, comprimate
Compozitie - Gastrofait, comprimate
Fiecare comprimat contine 1g de Sucralfat.

Actiune terapeutica - Gastrofait, comprimate
Gastrofait-sucralfat- este o sare bazica de aluminiu a octasulfatului de sucroza, utilizata in tratamentul ulcerelor peptice. Gastrofait formeaza prin interactiune electrostatica un complex chimic cu proteinele din zona ulcerata a mucoasei (pentru care are afinitate de 6 - 7 ori mai mare decat pentru mucoasa normala) asigurand astfel o pelicula protectoare fata de actiunea acidului clorhidric, pepsinei si sarurilor biliare. Gastrofait inhiba activitatea pepsinei si a bilei prin actiune directa. Absorbtia produsului din tractul gastro-intestinal este foarte redusa, efectul terapeutic nefiind influentat de prezenta sistemica a acestuia.Gastrofait activeaza strict local pe zona ulcerata, asigurand o aparare eficienta fata de acidul clorhidric, pepsina si bila, trei factori implicati in patogeneza ulcerului gastric si duodenal. Gastrofait actioneaza si prin cresterea productiei locale de prostaglandine: PGE2 si PGI2 cu rol in refacerea mucoasei lezate prin stimularea secretiei de mucus si bicarbonat si proliferarea locala a retelei sanguine. Ocura cu Gastrofait asigura vindecarea in 2 - 4 saptamani. In esofagita de reflux, vindecarea are loc dupa un tratament de 6 saptamani. Gastrofait poate asigura vindecarea si in cazurile de gastrita superficiala cronica. Gastrofait este util si in tratamentul ulcerelor esofagiene provocate de scleroterapie.

Indicatii - Gastrofait, comprimate
Tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale, esofagitei de reflux, gastritei superficiale cronice.

Mod de administrare - Gastrofait, comprimate
2 g dimineata si 2 g seara. Daca este necesar se pot administra si preparate antiacide, dar cu cel putin 1/2 ora inainte sau dupa Gastrofait. Chiar daca in timpul tratamentului cu Gastrofait simptomatologia se amelioreaza dupa una sau doua saptamani, atat timpcat examenul radiografic sau endoscopic nu confirma vindecarea ulcerului, cura trebuie continuata pana la 4 - 8 saptamani. Profilactic, Gastrofait se va administra 1 g dimineata si 1 g seara.

Contraindicatii - Gastrofait, comprimate
Hipersensibilitate cunoscuta la produs, insuficienta renala grava.

Precautii - Gastrofait, comprimate
Se impun precautii in administrare in cursul sarcinii si alaptarii, desi nu s-a confirmat trecerea produsului in laptele matern si nici efecte teratogene.

Reactii adverse - Gastrofait, comprimate
Gastrofait are putine efecte secundare, cel mai frecvent fiind constipatia, rar greata, hiposalivatie, urticarie

. - Gastrofait, comprimate


Fiecare comprimat contine 1g de Sucralfat. ))) Actiune terapeutica Gastrofait-sucralfat- este o sare bazica de aluminiu a octasulfatului de sucroza, utilizata in tratamentul ulcerelor peptice. Gastrofait formeaza prin interactiune electrostatica un complex chimic cu proteinele din zona ulcerata a mucoasei (pentru care are afinitate de 6 - 7 ori mai mare decat pentru mucoasa normala) asigurand astfel o pelicula protectoare fata de actiunea acidului clorhidric, pepsinei si sarurilor biliare. Gastrofait inhiba activitatea pepsinei si a bilei prin actiune directa. Absorbtia produsului din tractul gastro-intestinal este foarte redusa, efectul terapeutic nefiind influentat de prezenta sistemica a acestuia.Gastrofait activeaza strict local pe zona ulcerata, asigurand o aparare eficienta fata de acidul clorhidric, pepsina si bila, trei factori implicati in patogeneza ulcerului gastric si duodenal. Gastrofait actioneaza si prin cresterea productiei locale de prostaglandine: PGE2 si PGI2 cu rol in refacerea mucoasei lezate prin stimularea secretiei de mucus si bicarbonat si proliferarea locala a retelei sanguine. Ocura cu Gastrofait asigura vindecarea in 2 - 4 saptamani. In esofagita de reflux, vindecarea are loc dupa un tratament de 6 saptamani. Gastrofait poate asigura vindecarea si in cazurile de gastrita superficiala cronica. Gastrofait este util si in tratamentul ulcerelor esofagiene provocate de scleroterapie. ))) Indicatii Tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale, esofagitei de reflux, gastritei superficiale cronice. ))) Mod de administrare 2 g dimineata si 2 g seara. Daca este necesar se pot administra si preparate antiacide, dar cu cel putin 1/2 ora inainte sau dupa Gastrofait. Chiar daca in timpul tratamentului cu Gastrofait simptomatologia se amelioreaza dupa una sau doua saptamani, atat timpcat examenul radiografic sau endoscopic nu confirma vindecarea ulcerului, cura trebuie continuata pana la 4 - 8 saptamani. Profilactic, Gastrofait se va administra 1 g dimineata si 1 g seara. ))) Contraindicatii Hipersensibilitate cunoscuta la produs, insuficienta renala grava. )))Precautii Se impun precautii in administrare in cursul sarcinii si alaptarii, desi nu s-a confirmat trecerea produsului in laptele matern si nici efecte teratogene. Gastrofait are putine efecte secundare, cel mai frecvent fiind constipatia, rar greata, hiposalivatie, urticarie))).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente