CAUTA MEDICAMENTE:

Webmagnat

<< Inapoi la lista de prospect-medicamente

Prospect Furazolidon, comprimate
Compozitie - Furazolidon, comprimate
1 comprimat contine 25 mg sau 100 mg furazolidon.

Actiune terapeutica - Furazolidon, comprimate
Antiseptic intestinal activ fata de numeroase tulpini de colibacili patogeni, salmonele, shigele, enterococi, stafilococi, ca si fata deTrichomonas, Giardia si Entamoeba.

Indicatii - Furazolidon, comprimate
Toxiinfectii alimentare (salmoneloze), dizenterii bacilare, enterite infectioase ale sugarului, lambliaza, dizenterie amoebiana.

Mod de administrare - Furazolidon, comprimate
Oral Adulti: 1 comprimat a 100 mg de 1-4 ori/zi; Copii: 5-10 mg/kg corp si zi, respectiv 1/2 -2 comprimate a 25 mg.

Contraindicatii - Furazolidon, comprimate
Alergie la furazolidon, deficit de G-6-PD, nou-nascuti (pana la o luna). in timpul tratamentului si 4 zile dupa, nu se consuma bauturi alcoolice (reactii de tip disulfiram) si alimente ce contin tiramina: branzeturi preparate fermentate, bob, ficat de pui, heringi in saramura, extract de drojdie, vin si produse fermentate (risc de crize hipertensive si alte fenomene toxice).

Precautii - Furazolidon, comprimate
Furazolidon coloreaza urina in galben inchis.

Sarcina si alaptare - Furazolidon, comprimate
Se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii si lactatiei.

Reactii adverse - Furazolidon, comprimate
Rareori cefalee, greata, voma (la doze mari), eruptii cutanate alergice, febra, artralgii, foarte rar agranulocitoza, anemie hemolitica (cei cu deficit de G-6-PD).

1 comprimat contine 25 mg sau 100 mg furazolidon. Antiseptic intestinal activ fata de numeroase tulpini de colibacili patogeni, salmonele, shigele, enterococi, stafilococi, ca si fata deTrichomonas, Giardia si Entamoeba. Toxiinfectii alimentare (salmoneloze), dizenterii bacilare, enterite infectioase ale sugarului, lambliaza, dizenterie amoebiana. )))Mod de administrare Oral Adulti: 1 comprimat a 100 mg de 1-4 ori/zi; Copii: 5-10 mg/kg corp si zi, respectiv 1/2 -2 comprimate a 25 mg. )))Contraindicatii Alergie la furazolidon, deficit de G-6-PD, nou-nascuti (pana la o luna). in timpul tratamentului si 4 zile dupa, nu se consuma bauturi alcoolice (reactii de tip disulfiram) si alimente ce contin tiramina: branzeturi preparate fermentate, bob, ficat de pui, heringi in saramura, extract de drojdie, vin si produse fermentate (risc de crize hipertensive si alte fenomene toxice). )))Precautii Furazolidon coloreaza urina in galben inchis. ))) Sarcina si alaptare Se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii si lactatiei. Rareori cefalee, greata, voma (la doze mari), eruptii cutanate alergice, febra, artralgii, foarte rar agranulocitoza, anemie hemolitica (cei cu deficit de G-6-PD).
<< Inapoi la lista de prospect-medicamente